Close

Close

Manager Inkoop, Logistiek & Facilitair for Result Laboratorium

Logo Result

Bedrijfsinformatie

Result Laboratorium verzorgt 24 uur per dag deskundige en hoogwaardige diagnostiek voor drie grote ziekenhuizen, huisartsen, verloskundigen, verpleeghuizen en andere zorgverleners. Result is in de laatste jaren flink gegroeid in een markt die behoorlijk in beweging is.

Result Laboratorium is in 2014 ontstaan door een verzelfstandiging van de laboratoria en trombosedienst van het Albert Schweitzer ziekenhuis en het Beatrixziekenhuis van Rivas Zorggroep. In oktober 2020 heeft daarnaast nog een fusie plaatsgevonden met het klinisch chemisch laboratorium van het Amphia ziekenhuis in Breda. Met deze fusie werd in een groot verzorgingsgebied een toekomstbestendige organisatie neergezet waar patiënten en aanvragers uit de hele regio terecht kunnen voor kwalitatief hoogwaardige (bloed)onderzoeken.

Door deze integratie ontstaan schaalvoordelen, waardoor Result Laboratorium haar analyses op een betere en efficiëntere manier kan uitvoeren. Er wordt momenteel gewerkt aan de voorbereiding van de bouw en inrichting van een nieuw ultramodern centraal laboratorium in Zevenbergen. Geplande verhuisdatum: tweede helft 2022.

Result Laboratorium bestaat uit ongeveer 500 medewerkers en omvat een groot geografisch gebied. De organisatie wordt aangestuurd door een medisch directeur en een bedrijfskundig directeur. Onder de directie vallen twee bedrijfsleiders, een verantwoordelijk voor de aansturing van de klantkant (bloedafname en pre-analyse) en de ander verantwoordelijk voor de aansturing van het laboratorium. Zij werken nauw samen met de vakgroepleden, afkomstig uit de verschillende ziekenhuizen. De omzet van Result bedraagt ca. € 40 miljoen.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.resultlaboratorium.nl.

Functieomschrijving

De manager Inkoop, Logistiek & Facilitair is verantwoordelijk voor hoogwaardige kwaliteit van dienstverlening betreffende Inkoop, Logistiek en Facilitair op alle locaties, excellent georganiseerd, tegen een scherpe prijs.

De afdeling Inkoop, Logistiek & Facilitair is volop in beweging. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is gericht op de transitie van Result laboratorium. Deze omvat onder meer de bouw van een nieuw centraal laboratorium en de verbouw van de bestaande laboratoria op nevenlocaties. Deze ontwikkelingen leveren grote uitdagingen op ten aanzien van inkoopwerkzaamheden, de logistiek en transport en alle facilitaire zaken binnen de nieuwe manier van werken.
Als manager Inkoop, Logistiek & Facilitair ben je de spil in de afdeling en bouw je deze verder uit, waarbij ook keuzes moeten worden gemaakt over (de mate van) uitbesteding en zelf organiseren.

De belangrijkste resultaatgebieden zijn:
 • Stuurt de Inkoopfunctie van Result aan samen met de eigen inkopers en externe partners.
 • Stuurt de afdeling Logistiek/ Transport aan en draagt zorg voor effectieve, efficiënte en tijdige stromen van laboratoriummaterialen tussen locaties.
 • Is verantwoordelijk voor het (nog in te richten) Facilitair management binnen Result.
 • Bouwt verder aan de professionalisering en ontwikkeling van de afdeling binnen een van de meest toonaangevende laboratoriumorganisaties van Nederland.
 • Ondersteunt en coacht de medewerkers in hun ontwikkeling, neemt de lead en is verantwoordelijk voor het succesvol maken van de onderlinge samenwerking binnen Result.
 • Draagt zorg voor het tijdig uitvoeren van taken en acties van de afdeling en het realiseren van doelstellingen.
 • Weet als bruggenbouwer organisaties en mensen te (ver)binden en zo samenwerking te realiseren.
 • Opereert op basis van senioriteit in hoge mate zelfstandig binnen het geformuleerde beleid, de toegekende bevoegdheden, mandaat en de budgettaire kaders.
 • Vertaalt organisatiestrategie en externe ontwikkelingen naar de mogelijkheden en consequenties voor de organisatie, op afdelingsniveau en voor de uitvoering.
 • Streeft naar het continu verbeteren van processen en werkwijzen, realisatie van integrale besparingen, kostenbeheersing en kostenreducties.
De manager Inkoop, Logistiek & Facilitair geeft leiding aan een groeiend team van circa 10 medewerkers. Rapporteert aan de algemene directie van Result Laboratorium.

Functie-eisen

 • Beschikt over universitair werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde opleiding op HBO niveau, aangevuld met diverse managementopleidingen.
 • Ruime (> 10 jaar) ervaring in een stevige managementfunctie in een complexe omgeving, bij voorkeur in een vergelijkbare laboratoriumorganisatie in de ziekenhuiswereld of een procesomgeving in het bedrijfsleven (farma/chemie/ hoogwaardige productie).
 • Aantoonbare ervaring met grote inkooptrajecten en aanbestedingstrajecten is een nadrukkelijke pré.
 • Financieel goed onderlegd.
 • Ervaring met programma- en verandermanagement is een pré.
Persoonskenmerken
 • Positief kritisch naar zichzelf, medewerkers, collega leidinggevenden en de strategische top van de organisaties.
 • Zakelijk, daadkrachtig, consequent, afspraak is afspraak en spreekt mensen aan.
 • Goede communicatieve vaardigheden en een volwaardige en overtuigende gesprekspartner.
 • Een krachtige en gedreven persoonlijkheid, met natuurlijk overwicht.
 • Met visie en een commerciële blik.
 • Gericht op samenwerking, resultaatgericht en besluitvaardig.
 • Flexibel, staat open voor nieuwe uitdagingen, neemt initiatieven en is ook hands-on in de uitvoering.
 • Een teamspeler die denkt en werkt vanuit het gezamenlijk belang.
 • Een verbinder pur sang die op een natuurlijke manier zienswijzen, culturen en belangen bij elkaar brengt en mensen mee weet te nemen in veranderingen.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een positie voor 36 uur per week. De positie is ingeschaald in FWG 75 cao Ziekenhuizen (max € 8.128,- bruto per maand/€ 113.700,- per jaar incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Salariëring is conform de zwaarte van de positie en afhankelijk van de ervaring. Aanstelling vindt plaats voor de periode van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Contactinformatie

Indien u geïnteresseerd bent, ontvangt Boer & Croon graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 14 november uw cv en motivatiebrief. Uw motivatiebrief kunt u richten aan mevrouw A. van Aanholt. Voor vragen kunt u contact opnemen met Anoesjka van Aanholt (020 - 3014307).

Enthousiast geworden?

Solliciteer direct!