Close

Close

Manager HR for Slingeland Ziekenhuis

Vacatures 20

Bedrijfsinformatie

Slingeland Ziekenhuis
Het Slingeland Ziekenhuis is een modern algemeen ziekenhuis met 29 specialismen, ruim 300 bedden en bijna 1600 medewerkers. Bij het Slingeland Ziekenhuis staan deskundigheid en veiligheid van de zorg voorop, met betrokkenheid en aandacht voor de patiënt. In het verzorgingsgebied van het Slingeland Ziekenhuis, het Westelijk deel van de Achterhoek, wonen om en nabij 200.000 mensen.

Ambitie
Het Slingeland Ziekenhuis zet zich in voor behoud van hoge kwaliteit van zorg, goede bereikbaarheid en betaalbare ziekenhuiszorg met menselijke maat in de Achterhoek: de beste zorg dichtbij. Het ziekenhuis wil een bijdrage leveren aan een vitale Achterhoek waarin de inwoners gezond en gelukkig zijn. Vanuit deze ambitie onderzoekt het ziekenhuis ook welke rol het kan spelen in de preventieve gezondheidszorg in de Achterhoek. Daarbij is het begrip ‘samen’ een belangrijk uitgangspunt: samenwerking met andere zorgverleners en met patiënten en hun sociale netwerk, maar ook met zorgverekeraars, gemeenten, onderwijsinstellingen en burgerinitiatieven.

Uitdagingen
Het Slingeland Ziekenhuis heeft een tumultueuze periode achter de rug. De fusie met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix is begin dit jaar ontbonden, waarna beide ziekenhuizen zelfstandig verder zijn gegaan. Vanuit die zelfstandige positie is het Slingeland Ziekenhuis bezig met het uitzetten van een nieuwe koers en het opnieuw vormgeven van een toekomstbestendige organisatie.

Om ook in de toekomst uitstekende en innovatieve zorg te kunnen blijven bieden, is het Slingeland voornemens om een nieuw ziekenhuis bouwen in Doetinchem. Door verschuiving van zorg naar de thuissituatie en door de inzet van innovatieve en slimme technologie, is het mogelijk om een compacter ziekenhuis te bouwen dan nu het geval is en te voorzien in nieuwe vormen van zorgverlenen (zoals een gezamenlijke spoedpost met de huisartsen). Het nieuwe ziekenhuis wordt een patiëntvriendelijk, overzichtelijk en duurzaam gebouw, dat goed past in het Achterhoekse landschap.

Een andere uitdaging vormt het binden en boeien van gemotiveerde medewerkers. Het aantrekken van nieuw talent is lastig in een krappe arbeidsmarkt waarbij de regio (extra) te maken heeft met vergrijzing en ontgroening. Dit vraagt om specifieke aandacht voor thema’s als aantrekkelijk werkgeverschap, cultuur, strategisch personeelsbeleid en leiderschap.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.slingeland.nl.

Functieomschrijving

In verband met het vertrek van de huidige manager per medio juni is het Slingeland Ziekenhuis op zoek naar een nieuwe manager HR die een bijdrage wil leveren aan de geschetste ambities en uitdagingen. Tot de komst van de nieuwe manager wordt de positie ingevuld door een interim-manager.

De HR afdeling bestaat uit een afdeling HR opleidingen, HR-adviseurs, arbo-specialisten, functioneel applicatiebeheerders en HR-medewerkers/managementassistenten. In augustus wordt de afdeling versterkt met een coördinator medische opleidingen. De afdeling bestaat daarmee in totaal uit 17 medewerkers.

De manager HR is integraal verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van HR en het leiding geven aan de afdeling. De manager ontwikkelt, in samenspraak met de medewerkers binnen de afdeling en andere betrokkenen, het HR beleid en is verantwoordelijk voor de realisatie van de doelstellingen. Hij/zij is adviseur van de Raad van Bestuur en creëert, samen met de medewerkers van de afdeling, op een proactieve manier toegevoegde waarde voor de organisatie. De manager HR ontvangt leiding van en legt rechtstreeks verantwoording af aan de Raad van Bestuur.

Functie-eisen

Het Slingeland Ziekenhuis is op zoek naar een ervaren en innovatieve manager HR. De nieuwe manager zet het vakgebied enthousiast en overtuigend op de kaart en onderhoudt hiervoor een netwerk, zowel binnen als buiten de organisatie. Hij/zij is een drijvende kracht achter de organisatieontwikkeling van het ziekenhuis en weet de strategische doelstellingen van het ziekenhuis mede te realiseren. Hiertoe is de nieuwe HR-manager ook goed op de hoogte van de thema’s die spelen op de werkvloer en kan hij/zij goed schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau.

De ideale kandidaat combineert visie en strategisch denkvermogen met voldoende executiekracht om focus aan te brengen, zaken te realiseren en te borgen. Hij/zij vindt het leuk om te ontwikkelen en bouwen, maar ook om te bestendigen en borgen. Ervaring binnen het ziekenhuis is een pre, maar niet noodzakelijk; belangrijker is of iemand voldoende stevig is en zich de dynamiek binnen het ziekenhuis eigen kan maken.

De nieuwe HR-manager stimuleert de medewerkers van de afdeling op een coachende wijze in hun ontwikkeling en weet hun talenten goed te benutten. Hij/zij optimaliseert de communicatie en samenwerking binnen de afdeling en gaat de verbinding aan met anderen in de organisatie. Op een mensgerichte en betrokken manier, maar ook duidelijk en resultaatgericht. Door deze sturing en verbindende stijl kan het HR-team excelleren in de dienstverlening naar de organisatie.

Functie-vereisten
 • Academisch werk- en denkniveau en een voor de functie relevante afgeronde opleiding op HBO/WO niveau.
 • Meerjarige relevante leidinggevende werkervaring binnen het vakgebied HR op strategisch niveau.
 • Ervaring binnen een grote, complexe organisatie en kennis van bestuurlijke processen.
 • Heeft een visie op HR en op hoe een afdeling HR waarde kan toevoegen aan de ontwikkeling van een (zorg)organisatie.
 • Heeft affiniteit met de regio.
 • Ervaring in het ziekenhuis is een pré.
Persoonlijkheidskenmerken
 • Verbindend vermogen en wekt vertrouwen.
 • Positieve instelling, relativeringsvermogen en met humor.
 • Teamplayer, oplossingsgericht en bereid om mee te denken.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en in staat om op alle lagen van de organisatie kunnen schakelen.
 • Natuurlijk overwicht op inhoud: senior gesprekspartner op alle niveaus.
 • Zichtbaar, benaderbaar en aanspreekbaar.
 • Een sparringpartner, inspirerend en adviserend.
 • Is stevig en doelgericht, maar weet ook mee te bewegen.
 • Innovatief, proactief, dienstverlenend.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een positie voor 36 uur week. Ingeschaald in FWG 75 CAO Ziekenhuizen (maximaal € 8.128,- bruto per maand op basis van 36 uur per week, exclusief 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Beiden berekend over het verdiende jaarsalaris).

Contactinformatie

Boer & Croon is verantwoordelijk voor het begeleiden van het proces van werving en selectie. Boer & Croon voert de eerste gesprekken met kandidaten en draagt vervolgens kandidaten voor aan Slingeland Ziekenhuis. Daar vindt de verdere selectie plaats. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Hieronder de beoogde planning in weken met als doelstelling afronding van de procedure in juli. Week 24 Plaatsing advertentie online
Week 25-26 Benaderen kandidaten en responstermijn (t/m 4 juli)
Week 27-28 Gesprekken bij Boer & Croon / Presentatie van kandidaten
Week 29 Vervolggesprekken bij Slingeland ziekenhuis / Assessment / Referentiecheck en benoeming kandidaat

Reactie

Indien u geïnteresseerd bent, ontvangt Boer & Croon graag uiterlijk 4 juli uw cv en motivatiebrief. Uw motivatiebrief kunt u richten aan mevrouw J. van der Kruijs. Voor vragen kunt u contact opnemen met Janneke van der Kruijs (via 020 - 301 40 04).

Enthousiast geworden?

Solliciteer direct!