Close

Close

Manager Diagnostiek for Maasstad Ziekenhuis

Logo uitgesneden voor site

Bedrijfsinformatie

Wil jij bouwen aan een ziekenhuisorganisatie die de best mogelijk zorg levert, waarin de patiënt écht centraal staat? Wil jij samen met alle partners uit de keten vorm geven aan het ziekenhuis van morgen? Ben je ondernemend en creatief en houd je van mensen inspireren, motiveren en bijeen brengen en houden? Dan is het Maasstad Ziekenhuis op zoek naar jou!

Organisatie


Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis, met 600 bedden, in Rotterdam Zuid. Er werken circa 3.200 medewerkers die jaarlijks 500.000 patiënten verzorgen. De omzet bedroeg in 2020 circa € 425 miljoen. Er wordt een breed pakket aan medische zorg geboden, waarbij vrijwel elk basisspecialisme vertegenwoordigd is, en acute en topklinische zorg aangeboden wordt. Sinds 2015 is het Maasstad Ziekenhuis geaccrediteerd door de Joint Commission International (JCI); een keurmerk dat een hoge standaard aan kwaliteit en veiligheid vereist. Het ziekenhuis wil de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren, werkend vanuit de waarden: betrouwbaar, deskundig, verbindend, ambitieus en gastgericht. De cultuur is te kenmerken als ‘Rotterdams’: handen uit de mouwen en directe communicatie.

In de regio wordt samengewerkt met alle ziekenhuizen in de SRZ (Stichting Rijnmondse Ziekenhuizen) en de BeterKeten en met andere partijen zoals VVT, GGZ en de regionale huisartsen. Samen met het Ikazia ziekenhuis, het Spijkenisse Medisch Centrum en Het Van-Weel Bethesda ziekenhuis vormt het Maasstad Ziekenhuis de Coöperatie Zorg op Zuid. Het Van-Weel Bethesda ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis zijn samen eigenaar van het Spijkenisse Medisch Centrum. Het Maasstad Ziekenhuis gaat voorop om de samenwerking in de regio met alle zorgpartners te stimuleren om samen de beste zorg te leveren aan zijn patiënten.

Ook is het Maasstad Ziekenhuis lid van de Santeon groep. Binnen Santeon werken zeven topklinische ziekenhuizen open met elkaar samen met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. Iets wat de patiënt en de zorg regionaal en landelijk ten goede komt.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.maasstadziekenhuis.nl.

Functieomschrijving

Aan de slag als manager Diagnostiek

Er komen veel veranderingen af op de gezondheidszorg en het Maasstad Ziekenhuis staat voor een aantal uitdagingen. De managers vervullen hierbij een cruciale rol. Zij maken verbinding, zetten de koers uit, tonen lef en ondernemerschap. Het Maasstad Ziekenhuis staat voor werken vanuit vertrouwen en het creëren van een werkomgeving, waarin professionals goede en innovatieve diagnostiek tegen aanvaardbare kosten leveren.

Door het vrijkomen van een managementpositie is de organisatie op zoek naar een stevige en ervaren manager die een leidende rol wil spelen in de verdere ontwikkeling van een topklinisch en toekomstbestendig ziekenhuis. Je draagt vanuit jouw rol als manager Diagnostiek bij aan de realisatie van de strategie door initiatieven voor verbetering en vernieuwing tot resultaat te brengen en te vertalen in concrete plannen en acties. Jouw inzicht in de belangrijkste trends voor het ziekenhuis van de toekomst, alsook jouw tact en sturing komen hierbij goed van pas.

Je treedt op als netwerkpartner en onderhoudt een duurzaam contact met (potentiële) klanten. Je signaleert daarbij kansen in de markt, weegt deze zakelijk af en hebt oog voor het rendement. Je bent in staat scherpte aan te brengen in rollen en verwachtingen. Je bent de drijvende kracht achter innovatie en continue verbetering van diagnostiek en de daarvoor benodigde faciliteiten en zorgt voor een optimale inrichting van de diagnostische capaciteit. Jij weet het adaptief vermogen van medewerkers te versterken en bent daarbij gericht op het continu verbeteren, zowel op kwaliteit als op doelmatigheid.

Je levert een belangrijke bijdrage aan zorginhoudelijke en logistieke processen en projecten. Je zorgt dat de benodigde ISO normen worden behaald, zoals bijvoorbeeld de ISO norm 15189 voor medische laboratoria. Je staat stevig in je schoenen en bent resultaatgericht, met aandacht voor rollen, posities en relaties, waarbij je oog hebt en houdt voor je eigen patronen en ontwikkeling. Je bent duidelijk en transparant in je communicatie en zorgt voor veiligheid en heldere prestatieafspraken. Je coacht zowel op prestatie als op resultaat waarbij ruimte is voor ontwikkeling.

De afdelingen

Het aandachtsgebied van de manager Diagnostiek betreft ondersteuning bij een belangrijke stap in het zorgpad van patiënten, het stellen van een diagnose. Het bevat een grote afdeling Radiologie met alle modaliteiten, een afdeling Nucleaire geneeskunde. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de Laboratoria binnen het Maasstad Ziekenhuis. Er wordt nauw samengewerkt met interne en externe partners, in grootsteedse dynamiek. Ook de Vakgroep Medische Psychologie, die bestaat uit een team (GZ/Klinisch) psychologen en een afdeling geestelijke verzorging, en de afdeling Revalidatie met alle paramedische disciplines vallen onder je verantwoordelijkheid. De manager Diagnostiek rapporteert aan de Raad van Bestuur.

De zorgeenheden kennen een duale managementaansturing, waarin de manager samenwerkt met meerdere medisch managers van de diverse specialismen die zijn ondergebracht binnen de eenheid en waarin gezamenlijk verantwoordelijkheid wordt gedragen voor de plannen en de uitkomsten (kwalitatief en financieel) van de eenheid. De medisch managers hebben een cruciale rol in het duaal management, qua kennis en verantwoordelijkheid voor de kwaliteit. Het is van belang dat je goed kunt samenwerken met de medisch managers en een stevige sparringpartner voor hen bent.

In het ziekenhuis hebben de managers grote eenheden waar ze verantwoordelijk voor zijn. Je geeft leiding aan de teammanagers die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse aansturing van de afdelingen. De manager stuurt op maximale waarde voor de zorg voor de patiënt en een (kosten)efficiënte bedrijfsvoering. Het stimuleren van eigenaarschap en verantwoordelijkheid zijn speerpunten. Daarbij is de manager verantwoordelijk voor alle medewerkers binnen het aandachtsveld en zorgt, samen met de teammanagers, dat de medewerkers zich individueel en als team ontwikkelen. Dat er een goede en professionele cultuur is op de afdeling, waar samenwerking en elkaar inspireren en motiveren cruciaal is, om iedere dag de patiënt de beste zorg te bieden.

De manager Diagnostiek werkt daarnaast intensief samen met collega-managers. Vanuit de verbinding met deze collega’s wordt ook de medeverantwoordelijkheid gedragen voor de totale optimale zorg voor patiënten en voor een inspirerende werkomgeving voor medewerkers. Door verbindend leiderschap worden samenwerkingsrelaties verstevigd en geborgd, zowel intern als in coöperatieverband, in de regio en binnen Santeon-verband.

Functie-eisen

Wat vraagt het Maasstad Ziekenhuis van jou?

Functie-eisen
 • Academisch werk- en denkniveau en een voor de functie relevante afgeronde opleiding op WO-niveau, zoals bedrijfskunde of gezondheidswetenschappen.
 • Ruime leidinggevende ervaring als senior manager in een grote en complexe organisatie met professionals.
 • Kennis van en ervaring met complexe veranderprocessen; intrinsieke motivatie voor continu verbeteren.
 • Kennis van en affiniteit met de zorgsector en een drive om de patiëntenzorg naar een hoger niveau te brengen.
Persoonskenmerken
 • Stevig, transparant en open.
 • Strategisch inzicht en visie op ontwikkelingen in de zorg; in staat deze te vertalen naar een heldere koers voor de afdelingen.
 • Een netwerker, gericht op samenwerking en goed in het opbouwen en onderhouden van in- en externe relaties.
 • Integriteit, pro-activiteit en wendbaarheid.
 • Verbindend leiderschap.
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Lef, ondernemerschap en in staat om de koers van het ziekenhuis uit te dragen.
 • De drive om mee te bouwen aan het mooie Maasstad Ziekenhuis.

Arbeidsvoorwaarden

Wat biedt het Maasstad Ziekenhuis jou?
 • Een functie voor 36 uur per week, aanvankelijk startend met een jaarcontract en met de nadrukkelijke intentie om een langdurige samenwerking aan te gaan.
 • Een salaris van max. € 8.128,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (FWG 75 cao Ziekenhuizen) en een eindejaarsuitkering (8,33%).
 • 144 vakantie-uren, 57 uur aan persoonlijk levensfasebudget conform cao Ziekenhuizen (o.b.v. 36 uur) en de mogelijkheid om gebruik te maken van een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Een inspirerende en dynamische werkomgeving waarin innovatie en samenwerkingsverbanden een belangrijke rol spelen.
 • De kans om samen met betrokken en enthousiaste (medisch) managers, teammanagers en medewerkers de lopende en toekomstige innovatieve projecten verder uit te bouwen.
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Contactinformatie

Boer & Croon is verantwoordelijk voor de werving en voorselectie. Boer & Croon voert de eerste gesprekken met kandidaten en draagt vervolgens kandidaten voor aan het Maasstad Ziekenhuis. Daar vindt de verdere selectie plaats. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Hieronder de beoogde planning in weken met als doelstelling afronding van de procedure in juli.

Week 24-25 Plaatsing vacatures online / Benaderen kandidaten en responstermijn (27 juni)
Week 25-26 Gesprekken bij Boer & Croon
Week 27 Presentatie van kandidaten / Gesprekken bij Maasstad Ziekenhuis
Week 28 Arbeidsvoorwaardengesprek, inwinnen referenties en benoeming kandidaat

Reactie

Indien u geïnteresseerd bent, ontvangt Boer & Croon graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 27 juni uw cv en motivatiebrief. Uw motivatiebrief kunt u richten aan mevrouw J. van der Kruijs. Voor vragen kunt u contact opnemen met Janneke van der Kruijs via 020 - 301 43 07.

Enthousiast geworden?

Solliciteer direct!