Close

Lid Raad van Bestuur met portefeuille Bedrijfsvoering for Lentis GGZ

Logo lentis iets groter formaat

Bedrijfsinformatie

Lentis heeft, na vele jaren geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg én ouderenzorg te hebben geboden in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland, onlangs gekozen voor een nieuw model en een nieuwe fase in de samenwerking van de samenstellende delen van het concern. De drie zorgonderdelen van het huidige Lentis – Lentis GGZ, Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag en Dignis – worden zelfstandig, maar blijven nauw met elkaar samenwerken. Vanuit die zelfstandigheid is er meer ruimte voor focus op het eigen zorgproces en de eigen maatschappelijke opdracht. De drie organisaties worden zelfstandige stichtingen met een eigen bestuur en eigen toezicht. Daarmee ontstaan drie wendbare organisaties, die snel kunnen inspelen op ontwikkelingen in de samenleving en in de markt.

Functieomschrijving

Lentis GGZ gaat bestuurd worden door een Raad van Bestuur. Deze Raad van Bestuur stuurt de strategische ontwikkeling van de organisatie en is verantwoordelijk voor de realisatie van doelstellingen en voor de kwaliteit en veiligheid van de door de organisatie geleverde zorg en begeleiding. Daarnaast geeft hij de organisatie een herkenbaar gezicht naar buiten en zorgt voor een optimale regionale en landelijke positionering. De Raad van Bestuur voert zijn taak zo veel mogelijk als collegiaal bestuur uit, waarbij één van de leden als voorzitter wordt benoemd. De Raad van Bestuur legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

Klik hier voor de hele functieomschrijving.

Functie-eisen

• Beschikt over academisch werk- en denkniveau, verkregen door een relevante afgeronde universitaire opleiding (bijv. bedrijfseconomie, bedrijfskunde of anderszins).
• Beschikt over bestuurlijke ervaring in een grote complexe en dynamische organisatie, bij voorkeur in de zorg.
• Heeft aantoonbare ervaring met strategische aansturing van financiën en control, HR, informatiemanagement en ICT, zorgverkoop en vastgoedtrajecten.
• Beschikt over financiële kennis en brede kennis van bedrijfsvoering; kan complexe financieringsstromen vertalen naar processen, financiën en administratie en heeft bij voorkeur ook ervaring in het herstructureren van krediet en financieringslijnen.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft in beginsel een fulltime positie. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de WNT. Lentis GGZ is ingedeeld in klasse V van de WNT-normen voor zorginstellingen.

Contactinformatie

Indien u geïnteresseerd bent, ontvangt Boer & Croon graag uiterlijk woensdag 14 oktober 2020 uw cv en motivatiebrief. U kunt uw brief richten aan Boer & Croon, t.a.v. de heer S.Y. Leistra. Voor vragen kunt u hem bereiken via het secretariaat van Boer & Croon (020-3014307).