Close

Close

Leden Raad van Toezicht for Groninger Museum

Logo Groninger Museum

Bedrijfsinformatie

Het Groninger Museum is de trots van ‘Stad en Ommeland’ door zijn veelzijdige en spraakmakende tentoonstellingen en het spectaculaire gebouw. Het museum geniet grote nationale en internationale bekendheid door zijn originele presentaties, innovatieve overdrachtsvormen en gevarieerde kunstcollectie. Het Groninger Museum is extravert en veelkleurig en richt zich op een breed publiek. Met presentaties van nationale en internationale betekenis wil het museum het publiek blijven verwonderen en aanzetten tot meningsvorming. Collecties, presentaties en educatie vormen de kerntaken van het museum. Het Groninger Museum is uitgegroeid tot een kunst- en cultuurinstituut van formaat en trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers.

Functieomschrijving

De Raad van Toezicht houdt toezicht op de directie en de algemene gang van zaken binnen het Groninger Museum. De raad stelt het beleid van het museum vast, ziet toe op de uitvoering ervan, fungeert als klankbord en geeft advies. Daarnaast wordt toezicht gehouden op de financiële huishouding van het museum en is de Raad van Toezicht verantwoordelijk voor het goedkeuren van de begroting en jaarstukken. Tenslotte vervult de Raad van Toezicht de werkgeversrol ten aanzien van de statutaire directie.

Functie-eisen

• Academisch werk- en denkniveau, door opleiding en/of werkervaring.
• Affiniteit met kunst en cultuur.
• Kunnen beoordelen en toetsen van de directie, mee kunnen denken en waardevolle adviezen kunnen geven, zonder op hun stoel te gaan zitten.
• In staat op hoofdlijnen het beleid en de ontwikkelingen te volgen, en daarbij tijdig te signaleren wanneer situaties vragen om een nadere verdieping.
• Maatschappelijk betrokken en beschikken over relevante netwerken.
• In staat om toezicht in teamverband te kunnen uitoefenen.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Contactinformatie

Indien u geïnteresseerd bent, ontvangt Boer & Croon graag uiterlijk woensdag 16 december 2020 uw cv en motivatiebrief. Geeft u daarbij aan naar welke portefeuille uw voorkeur uitgaat. U kunt uw brief richten aan Boer & Croon, t.a.v. de heer S.Y. Leistra. Voor vragen kunt u hem bereiken via Marie Rahajaan (020-3014307).