Close

Close

Leden Raad van Toezicht for Museum aan de A

Logo Museum aan de A rond JPG

Bedrijfsinformatie

Het historisch museum voor Groningen - het ‘Museum aan de A’ – wordt een nieuwe trekpleister voor Stad en Ommeland. Het is nu nog ‘work in progress’, maar de contouren van deze nieuwe historische ontmoetingsplek voor Groningen worden steeds duidelijker. Het afgelopen jaar zijn grote stappen gezet door de partners in dit initiatief: het Noordelijk Scheepvaartmuseum (NSM), de Groninger Archieven, het Groninger Museum, Noorderpoort en gemeente en provincie Groningen.

Functieomschrijving

De Raad van Toezicht bestaat op dit moment uit een voorzitter en twee leden. Qua deskundigheid en achtergrond zijn hun profielen te omschrijven als respectievelijk algemeen bestuurlijk, museumwereld, en geschiedenis. Ter uitbreiding van de Raad is Museum aan de A nu op zoek naar twee nieuwe leden, waarbij spreiding van maatschappelijke achtergronden, deskundigheden en disciplines gewenst is. Gelet op de reeds aanwezige deskundigheid wordt nu specifiek gezocht naar kandidaten met een financiële achtergrond, een achtergrond in het (noordelijk) bedrijfsleven, kennis van vastgoed en bouwzaken of een combinatie van deze en andere expertise. Bij de selectie van nieuwe leden zal voorts gelet worden op hun woonplaats (bij voorkeur komt minstens één van de nieuwe leden uit de provincie) en gestreefd worden naar een zo groot mogelijke diversiteit.

Functie-eisen

• Academisch werk- en denkniveau, door opleiding en/of werkervaring
• Affiniteit met de culturele sector en de missie en het werkterrein van het Museum aan de A in het bijzonder
• In staat het beleid van de directeur en de algemene gang van zaken tijdig en op adequate wijze te controleren en te stimuleren, en de directeur met advies bij te staan
• Maatschappelijk betrokken en beschikken over relevante netwerken
• Binding en affiniteit met Groningen

Arbeidsvoorwaarden

De Raad van Toezicht van Museum aan de A vergadert zo vaak als nodig is en tenminste vier keer per jaar. Naast het bijwonen van de vergaderingen vraagt de voorbereidingstijd een tijdsinvestering van de leden. De vergaderingen zullen plaatsvinden in Groningen. De leden ontvangen geen bezoldiging. Wel kunnen gemaakte onkosten worden vergoed.

Contactinformatie

Indien u geïnteresseerd bent, ontvangt Boer & Croon graag uiterlijk 31 oktober 2020 uw cv en motivatiebrief. U kunt uw brief richten aan Boer & Croon, t.a.v. de heer S.Y. Leistra. Voor vragen kunt u hem bereiken via het secretariaat van Boer & Croon (020-3014307).