Close

Directeur for Museum aan de A

2021 01 12 17 10 18 logo Museum aan de A rond JPG png 1153 1153

Bedrijfsinformatie

Het historisch museum voor Groningen - het ‘Museum aan de A’ – wordt een nieuwe trekpleister voor Stad en Ommeland. Het is nu nog ‘work in progress’, maar de contouren van deze nieuwe historische ontmoetingsplek voor Groningen worden steeds duidelijker. Het afgelopen jaar zijn grote stappen gezet door de partners in dit initiatief: het Noordelijk Scheepvaartmuseum (NSM), de Groninger Archieven, het Groninger Museum, Noorderpoort en gemeente en provincie Groningen.

Functieomschrijving

Voor deze bijzondere organisatie in ontwikkeling wordt een directeur gezocht, die de visie van het Museum aan de A kan vertalen naar concrete strategische acties en een inhoudelijke meerjaren programmering. Hij/zij zal leiding moeten geven aan de transitie van de organisatie en daarbij specifiek ook aan het ontwikkelen van een meer naar buiten gerichte oriëntatie. Daarnaast is de directeur opdrachtgever voor de (ver)bouw van het museum en verantwoordelijk voor het daarmee verband houdende projectmanagement.

Klik hier voor de hele functieomschrijving.

Functie-eisen

Museum aan de A zoekt voor deze positie een ondernemende culturele programmeur-regisseur, die veel en verschillende instellingen, mensen en organisaties die opereren op het gebied van de Groninger geschiedenis op een inspirerende wijze kan verbinden. Een inhoudelijk vernieuwer, die beschikt over de capaciteiten om zowel een lange termijnvisie te ontwikkelen als de ingeslagen vernieuwing van organisatie en gebouwencomplex te begeleiden. Iemand met passie voor de Groninger geschiedenis en voor educatie in de volle breedte (van 0 tot 100).

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft in beginsel een fulltime positie, maar vier dagen per week behoort ook tot de mogelijkheden. Aanstelling vindt plaats op basis van een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Er wordt een marktconform salaris geboden.

Contactinformatie

Indien u geïnteresseerd bent, ontvangt Boer & Croon graag uiterlijk 31 oktober 2020 uw cv en motivatiebrief. U kunt uw brief richten aan Boer & Croon, t.a.v. de heer S.Y. Leistra. Voor vragen kunt u hem bereiken via het secretariaat van Boer & Croon (020-3014307).