Close

Close

Centrale Programmamanager SOH for Universitair Medisch Centrum Utrecht - UMCU

UMC utrecht

Bedrijfsinformatie

Het UMC Utrecht is een van Nederlands meest toonaangevende universitair medische centra, met in 2019 een bedrijfsopbrengst van €1.273 mln. Iedere dag werken ruim 12.000 medewerkers aan het bieden van hoogwaardige zorg, onderzoek en onderwijs. De visie van het UMC Utrecht luidt: ‘Samen creëren we meer waarde, omdat ieder mens telt’. Het UMC Utrecht ambieert het verschil te maken in het leven van mensen, door samen grenzen te verleggen en verbindingen aan te gaan. De patiënt in het zorgnetwerk staat hierbij centraal. Vanuit die overtuiging wil het UMC Utrecht nóg beter luisteren naar elke patiënt en helpen zijn of haar gezondheid te verbeteren.

Functieomschrijving

Het UMC Utrecht heeft een Strategische Ontwikkelvisie Huisvesting (SOH) opgesteld die de technische noodzaak, de functionele opgave en de gebiedsvisie voor de ontwikkeling van het vastgoed en het terrein van het UMC Utrecht omschrijft. Deze ontwikkelvisie en de daarbij behorende renovaties en bouwplannen zullen in de periode van 2020-2030 worden gerealiseerd. De uitvoering van de in de SOH genoemde renovaties is verdeeld in 5 uitvoeringsfases met hieraan voorafgaand een voorbereidende 0-fase. Middels verschillende themaprogramma’s en nevenprojecten (per fase) worden de activiteiten, werkzaamheden en opleveringen gerealiseerd. Dit omvangrijke en meerjarige SOH-traject vereist overkoepelende integraliteit, coördinatie en bewaking. Het UMC Utrecht kiest ervoor om voor dit SOH-traject aanvullende expertise en capaciteit in te zetten door een Centrale Programmamanager SOH te benoemen. De eerste opzet van deze rol is extern ingevuld en is nu toe aan invulling en voortzetting binnen de vaste formatie van het UMC Utrecht.

Functie-eisen

• Beschikt over een afgeronde academische opleiding.
• Brengt senioriteit en stevige verandermanagementervaring en heeft op basis daarvan aantoonbaar zicht op de samenhang van de diverse processen binnen een organisatie.
• Ervaren programmamanager binnen een grote, complexe organisatie.
• Ervaring binnen de zorgsector is een pré.
• Zicht op de drie kerntaken van het UMC Utrecht: Onderzoek, Zorg, Onderwijs.
• Gewend te werken binnen een organisatie met veel autonomie.
• Kennis van huisvesting, vastgoed en ICT is geen vereiste, wel een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een fulltime positie waarbij salariëring conform de zwaarte van de functie is. Vanwege de continuïteit binnen het complexe inhoudelijke SOH-landschap en voor kennis van en voeling met de interne verhoudingen en de cultuur van het UMC Utrecht wordt van de nieuwe Centrale Programmamanager SOH gevraagd zich voor een paar jaar aan deze positie te committeren.

Contactinformatie

Indien u geïnteresseerd bent, ontvangt Boer & Croon graag uiterlijk 6 september uw cv en motivatiebrief. Uw motivatiebrief kunt u richten aan mevrouw J. van der Kruijs. Voor vragen kunt u contact opnemen met Janneke van der Kruijs (via 020 - 301 43 07).