Close

Close

Positions

YESS(2)

Working at B&C(15)

Work via B&C(1)

Website formaat 1611 x 900 px 18
YESS

CFO for Nanomi

YESS is looking for a CFO for an international Life Sciences scale-up.

23 jan. 2023

Partner finance technology 2
Working at B&C

HR Talent Acquisition Specialist for Boer & Croon

Boer & Croon is op zoek naar een enthousiaste Corporate Recruiter die energie krijgt van het voeren gesprekken en het behalen van ambitieuze doelstellingen. Om onze groeiambitie te verwezenlijken zoeken wij een nieuwe collega die ons helpt bij de werving van zowel Young Executives als Managers; talenten & professionals met 1 tot 10 jaar werkervaring die het in zich hebben om de leider van de toekomst te worden. De lat ligt hoog, de eisen liegen er niet om. Wij zoeken een collega die het - net als wij - belangrijk vindt om sollicitatiegesprekken te voeren met aandacht en betrokkenheid, om onze persoonlijke aanpak tijdens de gehele procedure te kunnen waarborgen. Daarnaast is er veel ruimte om met innovatieve en creatieve ideeën te komen om onze recruitmentprocessen verder te verbeteren. Je komt te werken met de Manager People & Development, Talent Manager, Business Manager Marketing & HR en Recruitment Assistent. Zowel het team als de organisatie waarin je terecht komt is hecht, open, ambitieus en bovenal gezellig. Enthousiast geworden? Lees hieronder meer! Verantwoordelijkheden Je bent verantwoordelijk voor het vervullen van onze doorlopende vacatures ‘Young Executive’ (high potentials met 1-2 jaar werkervaring bij start) en ‘Manager’ (professionals met 3-10 jaar werkervaring bij start). Voor deze doelgroep voer jij de selectiegesprekken, doe je de contractafhandelingen en organiseer en coördineer je de events. Je bewaakt continu de candidate experience, kwaliteit en efficiëntie van ons proces Samen met de Business Manager Marketing & HR zet je projecten op ter verbetering van recruitmentprocessen (nieuw ATS, werken-bij-site, candidate journey, onboarding, referral etc.)Je denkt mee over onze Employer Branding (uitdenken campagnes) en uitvoering arbeidsmarktcommunicatie (social media kanalen etc.)Je stuurt onze Taskforce Werving aan; team van 4 gedreven Young Executives die meewerkt aan het werven van nieuwe collega’sJe houdt de effectiviteit van onze campagnes en andere acties/ middelen nauwlettend in de gaten en stuurt bij waar nodig.

17 jan. 2023

Young Executive rood
Working at B&C

Young Executive Healthcare for Boer & Croon

Functieomschrijving – ben jij onze nieuwe leider?De Young Executive Healthcare vervult verschillende rollen binnen uiteenlopende zorg gerelateerde vraagstukken. Opdrachten kunnen vanuit een managementrol of in een advies of programmateam worden uitgevoerd. Denk aan een bestuurder rechtstreeks ondersteunen, een team als interimmanager leiden, het opstellen van business case voor een nieuwe zorgvorm, of het leiden van een (groot) programma of transitie een Deze rollen vervullen de Young Executives van binnenuit door tijdelijk onderdeel te zijn van de organisatie. Opdrachten duren gemiddeld 3-6 maanden en worden alleen of in teamverband uitgevoerd (bijvoorbeeld met één of meerdere Young Executives, een (Senior) Manager van Boer & Croon of een ervaren interim-manager). Werken bij Boer & Croon betekent dat je de meeste tijd bij de klant op locatie zit. Omdat de omgeving hier vaak hectisch is, is het van belang dat je je nieuwe materie snel eigen kan maken om zo managementknelpunten op te lossen en de organisatie te versterken. Je komt binnen bij de opdrachtgever, je doet onderzoek, maakt een analyse, herkent de problematiek en adviseert de opdrachtgever bij een oplossing. Vervolgens ga je deze oplossingen ook daadwerkelijk doorvoeren en zorg je voor verandering in de organisatie. Draagvlak creëren, de juiste stakeholders betrekken en organisatiesensitiviteit zijn hierbij essentieel.Jouw ontwikkelingJe ontwikkeling staat bij ons centraal en daarom bieden wij een uitgebreid 3-jarig management development programma met verschillende trainingen en modules die ervoor zorgen dat jij aangereikt krijgt wat je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen en het zorglandschap eigen te maken. Daarnaast kan je gebruik maken van kennis en kunde elders binnen de organisatie en ben je onderdeel van de Healthcare Solution met ervaren (Senior) Managers, Directors en doorgewinterde CEOs. Tevens heb je intervisiebijeenkomsten en coaching om je op inhoudelijk en persoonlijk vlak te verbeteren.

9 jan. 2023

Manager public solution
Working at B&C

Manager Public for Boer & Croon

De functie van Manager Public is tweeledig: enerzijds werk je inhoudelijk op projecten bij klanten en anderzijds bouw je mee aan de Public solution en het in de markt te zetten van onze proposities. Managers van Boer & Croon realiseren de strategie van organisaties. Hierbij vullen we diverse rollen in en kunnen we uit de voeten met meerdere sturingsinstrumenten. In de basis maak je het verschil van binnenuit. Zodoende rapporteren managers aan de klant en zijn tijdelijk onderdeel van hun organisatie. We schrijven geen dikke rapporten, maar staan zij aan zij met onze klanten.Als specifiek aandachtsgebied op Public zal je focus liggen bij klanten uit de (semi-)publieke sector. Binnen deze sector doen wij voornamelijk opdrachten binnen bedrijfsvoering en uitvoering. Denk daarbij aan het vertalen van ambities en beleid naar concrete verbeteringen bij een kerndepartement, gemeente of uitvoeringsorganisatie. De rol van Manager Public vraagt ook om ondernemerschap. Je bent als onderdeel van het team namelijk ook verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de solution. Er zijn nu circa 30 Managers werkzaam bij Boer & Croon die per solution samen besluiten welke oplossingen zij verder gaan ontwikkelen, op welke onderwerpen ze zich willen richten, hoe ze zich gaan onderscheiden op de markt, hoe ze hun targets gaan halen en bepalen, welke begeleiding en kennis nodig is en nog veel meer. Jij wordt hierbinnen (mede)verantwoordelijk voor de uitbouw van de Public solution en ons succes in de markt.

9 jan. 2023

Website formaat 19
Working at B&C

Young Executive Operations for Boer & Croon

Als Young Executive Operations ben je verantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren van uiteenlopende projecten in productie en logistieke omgevingen. Hierbij ligt de focus enerzijds op de proceskant, om daar efficiëntie maatregelen te bedenken en uitvoeren, en anderzijds op de mensenkant om een continue verbetercultuur te realiseren door échte aandacht voor de mens te hebben (i.e. inleven in de ander, begrip tonen, luisteren en voorbeeldleiderschap op individu-, team- en managementniveau).In deze rol voer je in teams of zelfstandig opdrachten uit bij onze opdrachtgevers in productie en logistieke omgevingen (bv. maak, voedsel, transport, retail, bouw en maritiem). Afhankelijk van de opdracht zal de verhouding tussen adviseren, managen en implementeren variëren. Elke opdracht is maatwerk, maar we hebben vier werkgebieden gedefinieerd: projectmanagement, procesmanagement, interim-management en advies. De omgeving is vaak hectisch en als Young Executive Operations moet je je snel inwerken in nieuwe materie om managementknelpunten op te lossen en de organisatie te versterken. Je komt binnen bij de opdrachtgever, je doet onderzoek, maakt een analyse, herkent de problematiek en adviseert de opdrachtgever bij een oplossing. Vervolgens ga je veranderingen doorvoeren. Draagvlak creëren en gevoel voor verhoudingen en de omgeving hebben, is essentieel. Je ontwikkeling staat bij ons centraal en daarom bieden wij een uitgebreid 3-jarig management development programma met verschillende trainingen en modules die ervoor zorgen dat jij aangereikt krijgt wat je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen en te presteren bij de klant. Daarnaast word je ondersteund door een coach en door het management van Young Executive Management. Ook kun je terugvallen op kennis en kunde elders binnen de organisatie, en ben je onderdeel van de Operations Solution met ervaren (Senior) Managers, Directors en doorgewinterde CEOs en COOs. Tevens heb je intervisiebijeenkomsten om je op inhoudelijk en persoonlijk vlak te verbeteren. De opdrachten variëren in lengte – van enkele maanden, tot soms wel een jaar – en worden meestal op fulltime basis uitgevoerd bij de opdrachtgever. Vaak is het een individuele opdracht, soms in een team met een andere Young Executive, (Senior) Manager, Director of in samenwerking met een interim-manager van Boer & Croon.

9 jan. 2023

Manager People Excellence
Working at B&C

Manager People Excellence for Boer & Croon

De solutionBij Boer & Croon zorgen wij voor een duurzame ontwikkeling van organisaties en de mensen die hierin werken. Maar dat gaat niet vanzelf. Vanuit de People Excellence solution helpen wij bij het aan laten sluiten van de mindset, het gedrag en de vaardigheden van medewerkers op de ambities en doelen van de organisatie. Wij geloven dat dit cruciaal is het voor het realiseren van succes, nu en in de toekomst. Wij werken vanuit drie focusgebieden: de medewerker (het realiseren van betrokken medewerkers), het leiderschap (realiseren van ontwikkeling door leiderschap) en de verandering (het waarmaken van duurzame transformatie).Way of workingMet de People Excellence solution helpen we bedrijven om alles te realiseren wat op de agenda van CHRO staat. We laten bedrijven excelleren, door hun mensen te laten excelleren. Dit doen wij met een resultaatgerichte aanpak, gefocust op duurzame verandering van binnenuit. We zien onszelf als tijdelijke “engine of change”; we stimuleren de organisatie met externe kennis, drive en capaciteit. Onze focus ligt op het leveren van resultaten, maar wij laten het eigenaarschap in de kern van de organisatie en zorgen daarmee voor draagvlak. We werken mensgericht en maken verbinding met alle niveaus. We zorgen voor de juiste sturing, een duidelijke structuur en heldere communicatie.De functieDe functie van Manager People Excellence is tweeledig: enerzijds werk je inhoudelijk op een project en anderzijds bouw je mee om de People Excellence solution in de markt te zetten en de kennis binnen Boer & Croon op dit gebied verder te ontwikkelen.De inhoudelijke projecten zijn divers. In sommige opdrachten begeleid je transformaties waarin het ontwikkelen of bewegen van medewerkers centraal staat. In andere opdrachten stuur je een (HR) afdeling of team aan, of adviseer je de CHRO. Actuele kennis van HR-trends, ervaring met change management en leiderschapskwaliteiten zijn voor elke opdracht een must. De opdrachten duren gemiddeld 6 maanden en worden vaak in teamverband uitgevoerd (bijvoorbeeld met één of meerdere Young Executives of samen met een ervaren Associate Partner). Werken bij Boer & Croon betekent dat je het grootste deel van de tijd bij de klant op locatie zit. Tijdens projecten staat het netwerk van Boer & Croon tot je beschikking om specifieke kennis te verkrijgen of te sparren met een ervaringsdeskundige.De rol van Manager vraagt ook om ondernemerschap. Managers hebben veel vrijheid om proposities verder uit te bouwen. Er zijn nu circa 30 Managers werkzaam bij Boer & Croon die per solution samen besluiten welke oplossingen zij verder gaan ontwikkelen, op welke sectoren en onderwerpen ze zich willen richten, hoe ze zich gaan onderscheiden in de markt, welke begeleiding en kennis nodig is en hoe ze targets gaan bepalen en halen. Jij wordt hierbinnen (mede)verantwoordelijk voor de uitbouw van de People Excellence solution.

9 jan. 2023

Website formaat 1611 x 900 px 1
Working at B&C

Manager Transformation & Program Management for Boer & Croon

De solutionBij Boer & Croon geloven wij dat succesvolle organisaties zich voortdurend blijven aanpassen aan hun constant veranderende omgeving. Maar dit gaat niet altijd vanzelf. Vanuit Transformation & Program solutions helpen wij organisaties bij het realiseren van benodigde transformaties, om relevant en toekomstbestendig te blijven.Als Manager Transformation & Program solutions vervul je rollen in verschillende transformatievraagstukken. Binnen de solution richten wij ons op programma’s die de gehele organisatie raken, bijvoorbeeld een algeheel verbetertraject om resultaten te verbeteren (business transformation) of de overgang naar een meer klantgerichte organisatie (customer transformation). Daarnaast is change management in veel gevallen een belangrijk aspect van ons werk. Way of workingIn onze opdrachten werken wij met een resultaatgerichte aanpak, gefocust op duurzame verandering van binnenuit. We zien onszelf als tijdelijke “engine of change”, we stimuleren de organisatie met externe kennis, drive en capaciteit. Onze focus ligt op het leveren van resultaten, maar wij laten het eigenaarschap in de kern van de organisatie en zorgen daarmee voor draagvlak. We werken mensgericht en maken verbinding met alle niveaus. Een kleine en wendbare PMO-organisatie zorgt voor de juiste sturing, een duidelijke structuur en heldere communicatie. De rolDe functie van Manager Transformation & Program solutions is tweeledig: enerzijds werk je inhoudelijk op een project en anderzijds bouw je mee om in een team Transformation & Program solutions in de markt te zetten. Opdrachten duren gemiddeld 3-6 maanden en worden vaak in teamverband uitgevoerd (bijvoorbeeld met een of meerdere Young Executives of een ervaren interim manager). Werken bij Boer & Croon betekent dat je de meeste tijd bij de klant op locatie zit. Tijdens projecten staat het netwerk van Boer & Croon tot je beschikking om specifieke kennis te krijgen of te sparren met een ervaringsdeskundige.De Managersrol vraagt ook om ondernemerschap. Managers hebben veel vrijheid om proposities verder uit te bouwen. Er zijn nu circa 30 Managers werkzaam bij Boer & Croon die per solution samen besluiten welke oplossingen zij verder gaan ontwikkelen, op welke sectoren en onderwerpen ze zich willen richten, hoe ze zich gaan onderscheiden in de markt, welke begeleiding en kennis nodig is en hoe ze targets gaan bepalen en halen. Jij wordt hierbinnen (mede)verantwoordelijk voor de uitbouw van Transformation & Program solutions.

9 jan. 2023

Manager Strategy
Working at B&C

Manager Strategy for Boer & Croon

De solutionBij Boer & Croon geloven wij dat succesvolle organisaties zich voortdurend blijven aanpassen aan hun constant veranderende omgeving. Maar in welke richting, en met welke doelen? Vanuit de Strategy solution helpen wij organisaties bij het realiseren van hun strategische doelstellingen, om relevant en toekomstbestendig te blijven.Als Manager Strategy vervul je rollen in verschillende omgevingen en met betrekking tot verschillende strategische vraagstukken. Klanten variëren van grote corporates tot het MKB, en van NGOs tot aan de publieke sector. En de vraagstukken zijn precies die vraagstukken die in de boardroom bovenaan de agenda staan. We richten ons met name op corporate performance, innovatie, organisatie-inrichting en M&A-vraagstukken. Het gaat ons niet alleen om het bedenken van de richting in dergelijke vraagstukken, het gaat ons vooral om de implementatie daarvan. En in die implementatie is onze filosofie dat de mensen in de organisatie centraal staan, zij zullen immers de nieuwe strategie moeten uitvoeren en uitdragen.Way of workingIn onze opdrachten werken wij met een resultaatgerichte aanpak, gefocust op duurzame verandering van binnenuit. We zien onszelf als tijdelijke “engine of change”, we stimuleren de organisatie met externe kennis, drive en capaciteit. Onze focus ligt op het leveren van resultaten, maar wij laten het eigenaarschap in de kern van de organisatie en zorgen daarmee voor draagvlak. We werken mensgericht en maken verbinding met alle niveaus. Kleine en wendbare teams zorgen voor de juiste sturing, een duidelijke structuur en heldere communicatie.De rolDe functie van Manager Strategy is tweeledig: enerzijds werk je inhoudelijk op een project en anderzijds bouw je mee om in een team onze Strategy solution in de markt te zetten. Opdrachten duren gemiddeld 3-6 maanden en worden vaak in teamverband uitgevoerd (bijvoorbeeld met een of meerdere Young Executives die jij aanstuurt of met een ervaren interim manager). Werken bij Boer & Croon betekent dat je de meeste tijd bij de klant op locatie zit. Tijdens projecten staat het netwerk van Boer & Croon tot je beschikking om specifieke kennis te krijgen of te sparren met ervaringsdeskundigen.De rol van Manager vraagt ook om ondernemerschap. Managers hebben veel vrijheid om proposities verder uit te bouwen. Er zijn nu circa 30 Managers werkzaam bij Boer & Croon die per solution samen besluiten welke oplossingen zij verder gaan ontwikkelen, op welke sectoren en onderwerpen ze zich willen richten, hoe ze zich gaan onderscheiden in de markt, welke begeleiding en kennis nodig is en hoe ze targets gaan bepalen en halen. Jij wordt hierbinnen (mede)verantwoordelijk voor de uitbouw van de Strategy solution.

9 jan. 2023

Manager Healtchare
Working at B&C

Manager Healthcare for Boer & Croon

De Healthcare SolutionHet zorglandschap verandert. Zorg moet goedkoper, met een hogere ervaring van kwaliteit voor de patiënt en meer werkplezier voor de zorgverlener. Zo blijft de patiënt steeds langer thuis wonen en verschuift zorg van de tweede en derde lijn, richting de eerste lijn, of soms zelfs nog hiervoor d.m.v. preventieve maatregelen. Deze ontwikkelingen vragen om innovatie, transformatie van processen en goede regionale samenwerkingen, bewegingen die vaak langzaam en moeizaam gaan. Precies dit is het stuk waar Boer & Croon van toegevoegde waarde kan zijn. Zo geloven wij erin dat de juiste leider op de juiste plek voor versnelling en verbinding kan zorgen bij complexe vraagstukken of trajecten. Die juiste leiders, die hebben wij. Functieomschrijving – ben jij onze nieuwe leider?De functie van manager Healthcare binnen Boer & Croon is tweeledig: enerzijds werk je inhoudelijk op een project en anderzijds bouw je mee om als team de Healthcare Solution verder in de markt te zetten.De manager Healthcare vervult verschillende rollen binnen uiteenlopende zorg gerelateerde vraagstukken. Hierbij kan o.a. gedacht worden aan de ondersteuning van een bestuurder, het leiden van een team als interim manager, het begeleiden van (grote) transities, of het aanpakken en efficiënter inrichten van bepaalde processen. Dit doen we van binnenuit. Managers Healthcare rapporteren tijdens de opdracht aan de klant en zijn tijdelijk onderdeel van de organisatie. Opdrachten duren gemiddeld 3-6 maanden en worden alleen of in teamverband uitgevoerd (bijvoorbeeld met één of meerdere Young Executives of een ervaren interim-manager). Werken bij Boer & Croon betekent dat je de meeste tijd bij de klant op locatie zit. In opdrachten staat het netwerk van Boer & Croon tot je beschikking om specifieke kennis te krijgen of te sparren met een ervaringsdeskundige.De rol van manager Healthcare vraagt ook om ondernemerschap. Managers hebben namelijk veel vrijheid om proposities verder uit te bouwen. Er zijn nu circa 30 managers werkzaam bij Boer & Croon die per solution samen besluiten welke oplossingen zij verder gaan ontwikkelen, op welke sectoren en onderwerpen ze zich willen richten, hoe ze zich gaan onderscheiden op de markt, hoe ze hun targets gaan halen en bepalen, welke begeleiding en kennis nodig is en nog veel meer. Jij wordt hierbinnen (mede)verantwoordelijk voor de uitbouw van de Healthcare Solution.

9 jan. 2023

Manager Operations
Working at B&C

Manager Operations for Boer & Croon

De functie van Manager is tweeledig: enerzijds werk je inhoudelijk op een project en anderzijds bouw je mee om de Manager propositie als nieuwe Business Solution in de markt te zetten. Managers van Boer & Croon realiseren de strategie van organisaties. Dit kan in de vorm van realisatieplannen, strategische roadmaps en portfoliomanagement. Als een keuze is gemaakt ontwerpen Managers ook de programma management organisatie (PMO) om de verandering teweeg te brengen en tegelijkertijd goed te besturen. Dit doen we van binnenuit. Managers rapporteren aan de klant en zijn tijdelijk onderdeel van hun organisatie.Als specifiek aandachtsgebied op Operations, zul je vaker opdrachten doen op dit gebied. Hierbij ligt de focus enerzijds op de proceskant, om daar efficiëntie maatregelen te bedenken en uitvoeren, en anderzijds ligt de focus op de mensenkant om een continue verbetercultuur te realiseren door échte aandacht voor de mens (i.e. inleven in de ander, begrip tonen, luisteren en voorbeeldleiderschap op individu-, team- en managementniveau).

9 jan. 2023

Young Executive
Working at B&C

Young Executive for Boer & Croon

Als Young Executive ben je verantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren van uiteenlopende projecten. Je wordt hierbij ondersteund door een coach en door het management van Young Executive Management. Ook kun je terugvallen op kennis en kunde elders binnen de organisatie. Tevens heb je intervisiebijeenkomsten om je op inhoudelijk en persoonlijk vlak te verbeteren. De opdrachten variëren in lengte – van enkele maanden, tot soms wel een jaar – en worden meestal op fulltime basis uitgevoerd bij de opdrachtgever. Vaak is het een individuele opdracht, soms in een team met een andere Young Executive, Manager of in samenwerking met een interim-manager van Boer & Croon.Als Young Executive bij Boer & Croon voer je zelfstandig opdrachten uit bij onze opdrachtgevers. Afhankelijk van de opdracht zal de verhouding tussen adviseren, managen en implementeren variëren. Elke opdracht is maatwerk, maar we hebben vier werkgebieden gedefinieerd: projectmanagement, procesmanagement, interim-management en advies. De omgeving is vaak hectisch en als Young Executive moet je je snel inwerken in nieuwe materie om managementknelpunten op te lossen en de organisatie te versterken. Je komt binnen bij de opdrachtgever, je doet onderzoek, maakt een analyse, herkent de problematiek en adviseert de opdrachtgever bij een oplossing. Vervolgens ga je veranderingen doorvoeren. Draagvlak creëren en gevoel voor verhoudingen en de omgeving hebben, is essentieel. Iedere keer moet je jezelf bewijzen.

9 jan. 2023

Manager Technology
Working at B&C

Manager Technology for Boer & Croon

Ben jij de sparringspartner van de CIO?De functie van manager Technology binnen Boer & Croon is tweeledig: enerzijds werk je inhoudelijk op een project en anderzijds bouw je mee om als team de Technology Solution verder in de markt te zetten.Onze managers Technology zien wij als de sparringspartners van de CIO. Je denkt mee op strategisch niveau over de inzet van technologie, en gaat vervolgens aan de slag met de realisatie hiervan. Zoals gezegd kun je op inhoud met verschillende soorten projecten aan de slag, maar ook in verschillende rollen. Bijvoorbeeld als consultant, project/programmamanager en interim manager. Het werk als Manager Technology is dus zeer afwisselend!Als Boer & Croon onderscheiden wij ons met onze resultaatgerichte aanpak, gefocust op duurzame verandering van binnenuit. Managers Technology rapporteren tijdens de opdracht aan de klant en zijn tijdelijk onderdeel van de organisatie. Opdrachten duren gemiddeld 3-6 maanden en worden alleen of in teamverband uitgevoerd (bijvoorbeeld met één of meerdere Young Executives of een ervaren interim-manager). Werken bij Boer & Croon betekent dat je de meeste tijd bij de klant op locatie zit. In opdrachten staat het netwerk van Boer & Croon tot je beschikking om specifieke kennis te krijgen of te sparren met een ervaringsdeskundige.De rol van manager Technology vraagt ook om ondernemerschap. Managers hebben namelijk veel vrijheid om proposities verder uit te bouwen. Er zijn nu circa 30 managers werkzaam bij Boer & Croon die per Solution samen besluiten welke oplossingen zij verder gaan ontwikkelen, op welke sectoren en onderwerpen ze zich willen richten, hoe ze zich gaan onderscheiden op de markt, hoe ze hun targets gaan halen en bepalen, welke begeleiding en kennis nodig is en nog veel meer. Jij wordt hierbinnen (mede)verantwoordelijk voor de uitbouw van de Technology Solution.

9 jan. 2023

Manager Finance
Working at B&C

Manager Finance for Boer & Croon

De functie van Finance Manager binnen Boer & Croon is tweeledig: enerzijds werk je inhoudelijk op een project en anderzijds bouw je mee om in een team Finance & Technology als nieuwe business solution in de markt te zetten.Finance Managers vervullen rollen binnen verschillende optimalisatie- en transformatievraagstukken die spelen op de CFO-agenda. Als specifiek aandachtsgebied op Finance & Technology zul je opdrachten doen op dit gebied. Hierbij ligt de focus op enerzijds de proceskant en daar efficiëntie maatregelen te bedenken en implementeren, en anderzijds focus op de mensenkant en een continue verbetercultuur te realiseren door voorbeeldleiderschap te tonen op individu-, team- en managementniveau.Dit doen we van binnenuit. Finance Managers rapporteren aan de klant en zijn met hun projectteam tijdelijk onderdeel van de organisatie. Opdrachten duren gemiddeld 3-6 maanden en worden in teamverband uitgevoerd (bijvoorbeeld met een of meerdere Young Executives of een ervaren interim CFO). Werken bij Boer & Croon betekent dat je de meeste tijd bij de klant op locatie zit. In opdrachten staat het netwerk van Boer & Croon tot je beschikking om specifieke kennis te krijgen of te sparrenmet een ervaringsdeskundige.De rol van Finance Manager vraagt ook om ondernemerschap. Managers hebben namelijk veel vrijheid om proposities verder uit te bouwen. Er zijn nu circa 20 Managers werkzaam bij Boer & Croon die samen besluiten welke oplossingen zij verder gaan ontwikkelen, op welke sectoren en onderwerpen ze zich willen richten, hoe ze zich gaan onderscheiden op de markt, hoe ze hun targets gaan halen en bepalen, welke begeleiding en kennis nodig is en nog veel meer. Jij wordt hierbinnen (mede)verantwoordelijk voor de uitbouw van de Finance & Technology solution.Het ondernemen en projectmatig werken worden ondersteund door een professioneel en speciaal ontworpen Management Development traject voor de Managers waarin de rollen van manager, leider en ondernemer centraal staan. Intervisie met collega’s is ook een belangrijk onderdeel in dit MDprogramma.

9 jan. 2023

Linked In Instagram bericht vierkant
YESS

Research Consultant for YESS Boer & Croon

YESS Boer & Croon is looking for an enthusiastic and ambitious Research Consultant to support in the executive search process.

4 jan. 2023

WEBSITE template afbeeldingen 1611 x 1049 px 5
Working at B&C

Research Consultant for Boer & Croon

Als Research Consultant denk je samen met de verantwoordelijke Partner en opdrachtgever mee over de achtergrond, ervaring en competenties waar de ideale kandidaat over moet beschikken. Je doet marktonderzoek, ontwikkelt de search-strategie, bent verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de “kandidatenmarkt” en voor het vinden, benaderen en telefonisch interviewen van potentiële kandidaten. Kortom: je bent betrokken bij alle fasen van het Executive Search Proces voor interim rollen.Je krijgt hierdoor uitstekend inzicht in de arbeidsmarkt, de bedrijfscultuur van onze verschillende opdrachtgevers en je komt in contact met professionals en leiders op het hoogste niveau. Je bent sterk in adviesvaardigheden, gespreks- en selectietechnieken en vaardigheden op het gebied van project- en procesmanagement. Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:• Je vraagt de search goed uit bij de Partner of opdrachtgever. • Je gaat op zoek naar geschikte interim kandidaten uit ons eigen netwerk (interim managers / zzp-ers) of via LinkedIn en andere kandidaten pools. • Je benadert kandidaten om hen te polsen voor de rol en doet een check op geschiktheid en match. • Je verzorgt de documentatie en het bijhouden van de kandidaten pools in onze systemen. • Je schijft mee aan sales proposals en kandidaat profielen.• Je fungeert als sparringpartner van onze Partners.

30 nov. 2022

Website formaat 1611 x 900 px 4
Work via B&C

Directeur Bedrijfsondersteuning for Partners voor Jeugd

Boer & Croon zoekt een directeur Bedrijfsondersteuning voor Partners voor Jeugd. Heeft u kennis van en ervaring met het brede terrein van bedrijfsvoering, in het bijzonder ten aanzien van financiën, ICT en facilitaire zaken? Beschikt u over leidinggevende ervaring, zowel direct als indirect middels een managementteam binnen een complexe organisatie? Lees dan hier het volledige functieprofiel:

25 nov. 2022

Vacature pagina website 2
Working at B&C

Consultant Finance & Technology for Boer & Croon

Does your talent lie in strategy implementation and are you ready to take on real responsibility? Perhaps you see yourself as the CFO, CIO or CTO of the future. If so, we are looking for you!

21 nov. 2022

Partner Transformatie Programmamanagement
Working at B&C

Partner Transformatie & Programmamanagement for Boer & Croon

Boer & Croon is op zoek naar een pragmatische en commerciële Partner Transformatie & Programmamanagement om de Solution verder uit te bouwen.

28 okt. 2021

Closed positions

Lid Raad van Toezicht for Parlan

Work via B&C

Parlan biedt jaarlijks hulp en behandeling aan ongeveer 5.000 kinderen en jongeren in Noord-Holland die door complexe meervoudige problemen in hun ontwikkeling bedreigd worden. Parlan is er voor hen en hun gezinnen. Met specialistische kennis en een warm hart helpt zij ze veilig en gezond opgroeien. Dit gebeurt zoveel mogelijk thuis, in het gezin en op school. Als thuis niet kan, biedt Parlan een woonplek, zo lang als dat nodig is. Bij Parlan werken ruim 700 betrokken collega’s vanuit verschillende teams.

Het werkgebied van Parlan bestaat uit de regio’s Alkmaar, Kop van Noord-Holland, West-Friesland, IJmond en Zuid-Kennemerland. Er zijn vestigingen in elke regio.

Naast de gemeenten uit deze regio’s heeft Parlan te maken met nog zo’n 50 andere financiers. Dit zijn zowel gemeenten, zorgverzekeraars, het Nidos en organisaties via wie Parlan als onderaannemer diensten levert.

Binnen Noord-Holland werkt Parlan nauw samen met andere aanbieders van specialistische jeugdhulp, scholen en gemeenten. Vanuit deze bovenregionale samenwerking wordt gezamenlijk gewerkt aan de ontwikkeling van het zorglandschap.

Parlan wordt aangestuurd door de bestuurder, Mariëtte Vos-Lambooy. Zij vormt samen met de directeuren primair proces, de directeur bedrijfsvoering, de inhoudelijke directeuren en de bestuurssecretaris het directieteam van Parlan.

Uitdaging Parlan
Parlan opereert in een complex en dynamisch krachtenveld. De sector is sinds 2015 sterk in beweging. Inhoudelijk zijn er waardevolle ontwikkelingen die de hulp aan jongeren en gezinnen beter maken. Financieel kampen zowel veel opdrachtgevers als aanbieders met financiële tekorten. Dit zet druk op de organisaties, ook op Parlan. De organisatie gaat de uitdaging aan om de volgende stap te zetten naar een duurzaam gezonde bedrijfsvoering.

Vanuit de visie van Parlan, die aansluit bij een bovenregionale visie van haar opdrachtgevers, blijft de organisatie bouwen aan de ontwikkeling van integrale zorg, kleinschalig verblijf en samenwerking tussen onderwijs en zorg. Ondanks de complexe situaties waarin gezinnen verkeren, werkt Parlan er aan om een ‘zo gewoon mogelijke’ hulp te bieden die kinderen een stabiele plaats geeft, thuis en op school. De organisatie zoekt hier steeds meer de samenwerking met partners anders dan jeugdzorg in het publiek-private domein in Noord-Holland, bijvoorbeeld de volwassenen ggz, schuldhulpverlening en het welzijnswerk in gemeenten.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.parlan.nl

18 november 2022


Lid Raad van Toezicht for ASVZ

Work via B&C

Organisatie en opdracht

ASVZ richt zich op wat mensen met een beperking wèl kunnen. De kernactiviteiten van ASVZ zijn: (1) ondersteuning thuis, (2) dagbesteding en werk, (3) wonen en (4) diagnostiek en behandeling. Samen met ouders, verwanten, vrijwilligers en met name met cliënten zelf. Het doel is om ervoor te zorgen de mensen met een beperking sterker, autonomer en zelfredzamer in het leven staan.

ASVZ bestaat sinds 1969 en is actief in 62 gemeenten in Midden- en Zuid-Holland, West- en Midden-Brabant; het grootste gedeelte daarvan in 10 grote gemeenten. ASVZ heeft een uitstekende financiële positie. De omzet bedraagt ruim € 340 miljoen. Met 5.000 medewerkers en ruim 2.300 vrijwilligers zet zij zich in voor ongeveer 6.000 cliënten.

Samenwerking is voor ASVZ van groot belang. Om alle cliënten de beste zorg te kunnen bieden werkt ASVZ samen met de cliënten en hun omgeving. ASVZ stemt de behandeling of begeleiding af op de individuele wensen van de cliënt. Daarnaast spelen ook ouders, verwanten, mantelzorgers en vrijwilligers een grote rol in het proces. Binnen ASVZ ligt tevens de nadruk op interdisciplinaire samenwerking om tot nieuwe werkvormen en maatwerk te komen. Tot slot werkt ASVZ intensief samen met gemeenten, werkgevers en andere zorgaanbieders.

Missie en visie
De missie van ASVZ is om mensen met een beperking te ondersteunen om het gewone leven te ervaren. Juist als dat niet vanzelfsprekend is. Met alles wat daarbij hoort: een menswaardige leefomgeving, sociale contacten, een betekenisvolle daginvulling of werk, en de ruimte om zelf keuzes te maken. ASVZ wil menswaardige en kwalitatief goede zorg bieden aan mensen met een beperking en bijkomende problematiek, gebaseerd op visie en vakmanschap, binnen de gegeven financiële randvoorwaarden.

Mogelijkheden in beperkingen zien en cliënten het gewone leven laten ervaren, is de zorgvisie van de organisatie. ASVZ gelooft dat iedereen zijn eigen krachten en talenten heeft. Met een open blik kijken naar wat wèl kan en dit samen aanpakken. Daarnaast biedt ASVZ zorg op maat, door zo goed mogelijk in te spelen op de menselijke behoeften.

Deze missie en visie worden op alle niveaus binnen ASVZ herkend en uitgedragen; het zit in de haarvaten en het gedrag van iedereen.

Waarden
ASVZ heeft vijf kernwaarden die samen haar identiteit vormen:
1. ASVZ zet de cliënt ècht centraal. Door niet te praten over de cliënt, maar met de cliënt en/of zijn of haar vertegenwoordiger. Met een open blik kijken naar wat iemand wèl kan en focussen op het gewone leven.
2. ASVZ is bescheiden en trots. Alle cliënten en medewerkers boeken elke dag opmerkelijke resultaten en ervaren tegelijkertijd elke dag dat ze er nog lang niet zijn. Dat er nog veel te leren valt om de zorg, ondersteuning en behandeling beter te maken. Daarom blijft ASVZ bescheiden, maar natuurlijk wèl trots op alle resultaten.
3. ASVZ zorgt voor een veilige omgeving. Samen met cliënten, hun netwerk en medewerkers wil zij een optimale vorm van veiligheid creëren, zonder hiermee de vrijheid en zelfbeschikking van cliënten en medewerkers te begrenzen.
4. ASVZ is betrouwbaar: “Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen”, dat kenmerkt ASVZ. Door de afspraken naar cliënten, medewerkers, verwanten en andere belanghebbenden na te komen en dat andersom ook van anderen te verwachten.
5. ASVZ gelooft in nabijheid. Volgens ASVZ is nabijheid essentieel voor het leveren van goede zorg. Nabijheid tussen medewerkers en cliënten, maar ook tussen medewerkers onderling.

Besturingsfilosofie
De omgeving van ASVZ is sterk in verandering. Decentralisatie en verandering van wet- en regelgeving, gecombineerd met de invloed van politieke besluitvorming doet een beroep op flexibiliteit en wendbaarheid van de organisatie. Het bestuur van ASVZ wil voortdurend, vanuit een visie en gebaseerd op vakmanschap en intuïtie, veranderen en ontwikkelen.

ASVZ stuurt incrementeel op basis van een iteratief proces (stapsgewijs door middel van reflectie en het benutten van kansen om te verbeteren en te ontwikkelen). In de overtuiging dat een beperkte mate van voorspelbaarheid van de toekomst niet zozeer om vastomlijnde lange termijnplannen vraagt, maar om inrichting en sturing van de organisatie zodanig dat het iteratief denken en doen gefaciliteerd wordt.

ASVZ bestaat uit een groot aantal kleinere eenheden in een uitgestrekt werkgebied, waar eigen verantwoordelijkheid gepaard gaat met bezieling en verbinding. Iedereen heeft zijn of haar eigen positie in besluitvorming en wordt daarin ondersteund, de individuele medewerker maakt deel uit van de gemeenschap.

Triple-C is naast Houvast en LACCS één van de leidende behandelmodellen die ASVZ gebruikt en die in de afgelopen 25 jaar voortdurend verder vormgegeven is. Inmiddels wordt het behandelmodel ook door diverse andere organisaties binnen de gehandicaptenzorg ingezet. Triple-C veronderstelt wederzijds leren van begeleider en cliënt en steunt op drie fundamenten: (1) de onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie tussen begeleider en cliënt, (2) zorgen voor een betekenisvolle invulling van dagelijks leven van de cliënt en (3) een andere kijk op problemen: een cliënt is geen probleem. Achter problematisch gedrag liggen onvervulde en onbegrepen verlangens van cliënten. Om Triple-C als organisatiekeuze te bekrachtigen en modelgetrouw, methodisch en gecoördineerd binnen ASVZ uit te voeren is de Triple-C Werkplaats opgericht.

29 september 2022


Voorzitter Raad van Toezicht for Tergooi MC

Work via B&C

Algemeen
Tergooi is een regionaal ziekenhuis met een focus op acuut klinische zorg. Het ziekenhuis bestaat uit drie locaties: Blaricum, Hilversum en een buitenpoli in Weesp. Binnen het zorgnetwerk in de regio neemt Tergooi een centrale plaats in. Tergooi richt zich in de eerste plaats op inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek. Het gebied omvat de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren. Het buitengebied betreft de gemeenten Almere, Baarn, Bunschoten, De Bilt, Soest en Stichtse Vecht. De regio Gooi en Vechtstreek kent een groot aantal ZBC’s.

Tergooi is een van de grootste werkgevers van de regio. Er werken circa 200 medisch specialisten en circa 3.000 medewerkers (1.700 fte). In zowel economisch als maatschappelijk opzicht is Tergooi daarom van onmiskenbaar belang voor de regio Gooi en Vechtstreek.

Missie
“Betekenisvol zijn voor patiënten en de regio. Vandaag en in de toekomst.”
Tergooi wil betekenisvol zijn. Een betekenisvol ziekenhuis, een betekenisvolle werkplek, een betekenisvolle partner. Tergooi wil daadwerkelijk het verschil maken. Er zijn voor wie Tergooi nodig heeft. Vanuit die drijfveer biedt Tergooi de best denkbare medisch-specialistische zorg en ondersteuning. Tergooi is het ziekenhuis waarvan patiënten zeker weten dat de kwaliteit van leven centraal staat. Tergooi heeft echt oog en aandacht voor hoe het met haar patiënten gaat en wat er voor hen belangrijk is. Dit gaat verder dan vriendelijk en gastvrij zijn: Tergooi is oprecht geïnteresseerd in de ander en intrinsiek gemotiveerd om van betekenis te zijn. Ongeacht functie en plaats in de organisatie. Deze betekenisvolle zorg verleent Tergooi met zorgpartners in de regio en daarbuiten. Tergooi werkt nauw met hen samen. Binnen en buiten de muren van het ziekenhuis.

Visie
“Zorg moet dichterbij.”
De meest betekenisvolle zorg, is zorg dichtbij de patiënt: Zorg op de Juiste Plek. De juiste plek is daar waar zorg het meest patiëntvriendelijk, effectief en efficiënt kan worden verleend. Als het moet binnen de muren van het ziekenhuis, maar als het kan ook daarbuiten, dichterbij de patiënt. Zorg op de juiste plek is niet alleen goed, maar ook hard nodig. Door verschuiving van laagcomplexe zorg van de UMC’s naar Tergooi, door de vergrijzing en door de groei van het aantal chronisch zieken neemt de druk op de faciliteiten de komende jaren enorm toe. Om bij niet groeiende zorgbudgetten aan die groeiende zorgvraag te kunnen voldoen, zal Tergooi de komende jaren versneld inzetten op zorg buiten de muren van het ziekenhuis.

Nieuwbouw
Met de komst van de nieuwbouw gaat Tergooi naar één kernziekenhuis in Hilversum. De nieuwbouwplannen hebben zowel intern als extern veel draagvlak. Om de verhuizing goed te laten verlopen zijn reeds verschillende projecten gestart. Deze projecten zijn samengebracht in het programma “Werken in Nieuw Tergooi”. Hierin participeren o.a. dertig specialisten en vele verpleegkundigen, met als doel het realiseren van de organisatorische en facilitaire transitie naar de nieuwbouw. Ook de ambitie van Tergooi om de zorg dichterbij te brengen hangt nauw samen met de nieuwbouw. De projecten die als doel hebben zorg te verplaatsen buiten de fysieke muren van het ziekenhuis zijn samengebracht in het andere strategische programma: Zorg Dichterbij.

Thema’s
De belangrijkste thema’s waar Tergooi op dit moment mee bezig is zijn:
1) Bouwen aan Nieuw Tergooi (BaNT)

 • De nieuwbouw wordt met de dag meer werkelijkheid (BaT)
 • Werkprocessen worden ontworpen en geïmplementeerd (WiNT)
2) Passende organisatie in de nieuwbouw (Sturing & Organisatie)
3) Invulling van de visie (Zorg Dichterbij)
4) Toekomstbestendige en passende Acute zorg (werkgroep Acute zorg)
5) Herijking van de strategie en portfolio (SiRM)

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.tergooi.nl.

5 september 2022


Lid Raad van Toezicht for Elaa

Work via B&C

Elaa is een van de veertien Regionale Ondersteuningsstructuren (ROS) in Nederland. De maatschappelijke opdracht van elke ROS is het organiseren van een krachtige eerstelijnszorg in de regio, die kwalitatief hoogwaardig, betaalbaar en bereikbaar is én aansluit bij regionale kenmerken en vraagstukken. Elke ROS heeft haar eigen regio. Het ministerie van VWS financiert de ROS’en via de preferente zorgverzekeraars.

Voor zorgprofessionals, organisaties (waaronder branche-, kennis- en onderzoeksinstituten, zorgverzekeraars) en overheid (landelijk en lokaal) zijn de ROS’en een krachtige partner in de transformatie naar gebieds- en populatiegericht werken. De overstijgende thema’s benoemd door de ROS’en zijn: zorg op de juiste plek, persoonsgerichte zorg, kwetsbare ouderen, GGZ, geboortezorg, jeugdzorg en palliatieve zorg.

Elaa is een betrokken partner die samenwerking en vernieuwing stimuleert in de regio Amsterdam en Almere. Om de eerstelijnszorg voor de inwoners te verbeteren, is het van belang dat we niet alleen beter samenwerken binnen de eerste lijn, maar ook daarbuiten. Met de nulde, tweede en derde lijn, het sociale domein, overheden, zorgverzekeraars en het bedrijfsleven. Hierbij zijn de volgende kernwaarden richtinggevend voor het gedrag en de attitude van de medewerkers van Elaa: betrokken, samenwerken, onafhankelijk en vernieuwen.

Elaa adviseert en begeleidt al jaren bij gebiedsgerichte samenwerking in en rondom de eerstelijnszorg, vanuit actuele thema's. Via project-, proces- en programmamanagement en vanuit de Quadruple Aim gedachte zet zij zich in voor passende zorg, persoonsgericht, op maat en dichtbij. Een belangrijke maatschappelijke opdracht met als doel iedereen in Nederland zinnige en betaalbare zorg dicht bij huis te bieden. In dit proces hebben zorgverzekeraars de taak om in hun preferente gebied(en) de ROS te contracteren en toe te zien op de besteding van het ROS-budget. Middels jaarplannen worden specifiekere afspraken gemaakt voor de inzet van de ROS.

De specifieke focus van Elaa ligt op de implementatie van projecten met betrekking tot de thema’s ouderenzorg, jeugd en gezin, chronische zorg en GGZ. Daarbinnen richt zij zich met name op de kwetsbare groepen. De medewerkers van Elaa zijn actief in de rol van voorzitter, penvoerder, projecttrekker, dan wel adviseur. Met de inwoner als uitgangspunt zet Elaa in op het verbinden van het (para)medisch en sociaal domein. Elaa adviseert en versterkt de eerstelijnszorg, treedt op als onafhankelijke regionale partner en stimuleert innovatie.

Organisatiestructuur
Elaa is een platte organisatie bestaande uit een bestuurder, adviseurs, projectmedewerkers, managementassistent, medewerker ict en communicatieadviseur. De bestuurder stuurt de medewerkers aan en legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht. Naast het uitvoeren van de algemene ROS-taken zijn de activiteiten geordend naar thema’s. Elk thema heeft een themaleider die functioneel verantwoordelijk is voor de projectenportefeuille. Voor 2022 staat de doorontwikkeling van de thema’s centraal.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.elaa.nl

5 september 2022


Manager Leerhuis for Gelre ziekenhuizen

Work via B&C

Gelre ziekenhuizen
Gelre ziekenhuizen is een groot topklinisch ziekenhuis met locaties in Apeldoorn en Zutphen. Er werken ruim 3.500 betrokken medewerkers, van medisch specialist tot vrijwilliger, waarmee iedere dag wordt gewerkt aan een betere gezondheidszorg voor de 350.000 mensen in het verzorgingsgebied. Op deze manier is Gelre ziekenhuizen letterlijk en figuurlijk (in) het hart van de zorg in de regio. Gelre ziekenhuizen excelleert op het gebied van medisch specialistische basiszorg en vervult vanuit het STZ-profiel topklinische functies die passen bij haar unieke competenties en de vragen vanuit het zorglandschap. Door het bieden van kwalitatief hoogwaardige (medisch specialistische) vervolgopleidingen blijft de zorgverlening ook richting de toekomst geborgd. De omzet van Gelre ziekenhuizen bedraagt ruim € 370 miljoen.

Missie
“Als Gelre is het onze missie om excellente en persoonlijke zorg voor de mensen in onze regio bereikbaar en betaalbaar te houden. We bieden hiervoor medisch specialistische basiszorg en passende topklinische functies vanuit ons STZ-profiel. Door intensief samen te werken met onze partners houden we de zorg in de regio persoonlijk én doelmatig. Onze kernwaarden – persoonlijk, verbindend, energiek en ondernemend – dragen wij uit in ons werk.”

Ambitie
Gelre ziekenhuizen is ambitieus en zal de komende jaren vanuit een solide fundament gaan transformeren naar een veelzijdige (netwerk)organisatie voor persoonlijke en hoogwaardige medisch specialistische zorg. Gelre ziekenhuizen biedt haar medewerkers een inspirerende en stimulerende werkomgeving waarin veel ruimte is voor eigen initiatief, persoonlijke ontwikkeling en krachtige samenwerking. Gelre ontwikkelt zich qua cultuur en structuur richting een organisatie waar eigenaarschap en verantwoordelijkheid laag in de organisatie worden belegd. In 2019 heeft Gelre de nieuwe strategie voor de periode tot 2025 vastgesteld met als centraal thema ‘Zorg beter voor elkaar’. Onder die vlag werkt Gelre sindsdien aan de uitdaging de zorg menselijk én betaalbaar te houden.

De nieuwe strategie wordt samengevat in 4 lijnen op weg naar 2025:
1. Gelre biedt waardegedreven zorg.
2. Gelre is een belangrijke speler in een sterk georganiseerde keten in de regio.
3. Gelre brengt zorg naar de patiënt thuis.
4. Gelre biedt mensen een waardevolle werkomgeving.
Deze strategisch lijnen zijn overzichtelijk samengevat op een metrokaart met tussen- en eindstations en goed geland in de organisatie.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.gelreziekenhuizen.nl

23 augustus 2022


Bestuurssecretaris for ViVa! Zorggroep

Work via B&C

ViVa! Zorggroep heeft als missie de beste aanbieder te zijn van een breed scala aan producten, diensten en zorg, afgestemd op de wensen, behoeften van cliënten van alle leeftijden, om ervoor te zorgen dat zij in de door hun gewenste leefomgeving kunnen wonen. Wij doen dit op een professionele, innovatieve en creatieve wijze en werken actief samen met andere organisaties.

Vanuit 30 wijkteams en 17 locaties in Kennemerland biedt ViVa! Zorggroep een compleet pakket aan ondersteuning, diensten en zorg voor ouderen en chronisch zieken in het werkgebied. Wij sluiten niets uit en willen alle zorg en diensten bieden waaraan behoefte is. Hierbij is de vraag van de cliënt leidend. In iedere wijk wordt een geheel aan voorzieningen gerealiseerd om mensen in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Daarnaast regelt ViVa! Zorggroep afstemming tussen deze voorzieningen en zorgt voor samenwerking met derden. ViVa! heeft een omzet van een kleine 200 miljoen Euro en circa 3.300 medewerkers.

12 juli 2022


Manager HR for ViVa! Zorggroep

Work via B&C

ViVa! Zorggroep heeft als missie de beste aanbieder te zijn van een breed scala aan producten, diensten en zorg, afgestemd op de wensen, behoeften van cliënten van alle leeftijden, om ervoor te zorgen dat zij in de door hen gewenste leefomgeving kunnen wonen. ViVa! Zorggroep doet dit op een professionele, innovatieve en creatieve wijze en werkt actief samen met andere organisaties.

Vanuit 30 wijkteams en 17 locaties in Kennemerland biedt ViVa! Zorggroep een compleet pakket aan ondersteuning, diensten en zorg voor alle inwoners in het werkgebied. Medewerkers sluiten niets uit en willen alle zorg en diensten bieden waaraan behoefte is. Hierbij is de vraag van de cliënt leidend. In iedere wijk wordt een geheel aan voorzieningen gerealiseerd om mensen in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Daarnaast regelt ViVa! Zorggroep afstemming tussen deze voorzieningen en zorgt voor samenwerking met derden. ViVa! heeft een omzet van circa 200 miljoen euro en er werken circa 3.300 medewerkers.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.vivazorggroep.nl.

1 juli 2022


Manager Samenwerkende Laboratoria for Laurentius Ziekenhuis en VieCuri Medisch Centrum

Work via B&C

Laurentius Ziekenhuis Roermond

“We doen het samen, nu en morgen.”

Het Laurentius Ziekenhuis Roermond is een algemeen ziekenhuis voor de regio Midden-Limburg. Laurentius voelt zich verantwoordelijk voor het goed organiseren van de zorg, zodat patiënten goede zorg geboden wordt en zij veilig, snel en efficiënt geholpen worden. Goede zorg omvat meer dan alleen ziekenhuiszorg. Daarom werkt Laurentius Ziekenhuis Roermond vanzelfsprekend samen met andere partijen, zoals huisartsen of derdelijns instellingen. Het ziekenhuis vervult daarbij een portaalfunctie en staat patiënten bij om de zorg te krijgen die zij nodig hebben, ook als zij die niet bij het ziekenhuis kunnen ontvangen. Het ziekenhuis levert kwalitatief hoogstaande, klantgerichte, toegankelijke en efficiënte zorg, voor het volledige pallet aan toegepaste medisch specialistische zorg, en de daartoe benodigde verpleging en verzorging, in samenwerking met meerdere zorgaanbieders.

De Laurentiusvisie ‘grenzen verleggen voor betere zorg’ geeft weer dat Laurentius innovatief en nieuwsgierig is en dat het ziekenhuis zich voortdurend inspant om de lat hoger te leggen. Laurentius kijkt vooruit en zet altijd een extra stap om ambities waar te maken. De Laurentius kernwaarden zijn: verantwoordelijk, enthousiast, betrokken en zorgzaam. Deze kernwaarden vormen de leidraad bij alles wat het ziekenhuis doet.

VieCuri Medisch Centrum

“Verstand van zaken, gevoel voor mensen.”

VieCuri is hét medisch centrum voor Noord-Limburg en is sinds 2007 één van de 28 topklinische opleidingsziekenhuizen van Nederland. VieCuri heeft ziekenhuislocaties in Venlo en Venray en regiopoli’s in Panningen, Reuver en Horst. VieCuri wil samen met de hele zorgketen de beste zorg voor patiënten leveren. VieCuri is een ziekenhuis met ambitie waarbij hoogwaardige zorg en aandacht voor de patiënt hand in hand gaat met aandacht voor de medewerkers en diens ontwikkeling.

Dat we een topklinisch ziekenhuis zijn, betekent dat er in ons ziekenhuis hooggespecialiseerde zorg geboden wordt, waarvoor patiënten niet in ieder ziekenhuis terecht kunnen. Tegelijkertijd houdt het in dat we veel aandacht besteden aan het opleiden van artsen, verpleegkundigen en (zorg) ondersteunende professionals en aan wetenschappelijk onderzoek en zorginnovatie. We verwachten van onze mensen dat ze zichzelf én hun vak verder willen ontwikkelen. Dat doen wij niet alleen door ruimte en verantwoordelijkheid te geven, maar ook door allerlei voorzieningen en faciliteiten te bieden. We zijn ervan overtuigd dat dat zich vertaalt in optimale patiëntenzorg en bijdraagt aan het herstel van de patiënt als het werkplezier van onze medewerkers.

VieCuri gelooft dat patiënten zich beter voelen en sneller herstellen in een omgeving met hoogwaardige zorg én gastvrije medewerkers. Daarom steken wij veel energie in het voortdurend verbeteren hiervan.

Voor meer informatie over de organisaties zie: www.laurentiusziekenhuisroermond.nl en www.viecuri.nl.

23 juni 2022


Director Innoveren & Internationaliseren for NOM

Work via B&C

De NV NOM, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), werkt aan het versterken van de groei- en innovatiekracht van de regio. Doel is een robuuste en toekomstbestendige economie in een duurzamer, gezonder en slimmer Noord-Nederland.

De NOM kiest voor lange termijn ondersteuning van ondernemingen in hun ontwikkeling. Ondernemen en ontwikkelen lopen immers niet lineair en beide activiteiten, zeker ontwikkelen, kosten tijd. De NOM werkt vanuit de expertise die zij heeft op het gebied van:

 • De economische structuur van (Noord-)Nederland
 • Ontwikkelingen in de levenscyclus van ondernemingen
 • Investeren en financieren
 • Ontwikkelen en innoveren
 • Verbinden en netwerken
De NOM doet dit met de volgende kernactiviteiten:
 • Innoveren: opzetten van innovatieve ecosystemen op thema’s en transities die voor Noord-Nederland van belang zijn, o.a. door het ontwikkelen van programma’s en projecten;
 • Internationaliseren: het faciliteren van buitenlandse investeerders en bedrijven, die zich in Noord-Nederland willen vestigen, en het ondersteunen van export;
 • Investeren: verstrekken van risicodragend kapitaal aan innovatieve MKB-ondernemingen.
De NOM heeft als regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM) publieke aandeelhouders: het Ministerie van Economische Zaken (50%) en de provincies Groningen, Friesland en Drenthe (samen 50%). Het is één van de negen regionale ontwikkelingsmaatschappijen in Nederland. Mede dankzij de NOM zitten bijvoorbeeld grote bedrijven als Google en IBM in Noord-Nederland en heeft Catawiki zich internationaal kunnen ontwikkelen. Daarnaast richt de NOM zich op het innovatieve MKB.

De NOM wordt aangestuurd door een eenhoofdige directie. De Raad van Commissarissen houdt toezicht op de directie en vervult een raadgevende en adviserende rol. Het managementteam bestaat uit vier leden: de directeur, de teamleider finance en operations, de manager innoveren en internationaliseren c.q. Director Innoveren en Internationaliseren en de manager investeren c.q. Director Capital.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.nom.nl.

Strategie

In 2020 heeft de NOM een nieuw strategisch plan ontwikkeld voor de komende jaren. Een belangrijk onderdeel daarin is de focus op het bijdragen aan het oplossen van de maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering, grondstoffenschaarste, artificial intelligence en gezondheid. Met deze nieuwe strategie richt de NOM zich op drie transitiethema’s: Duurzamer, Gezonder en Slimmer. Dit doet de NOM vanuit zeven (top)sectoren die daar in Noord-Nederland aan kunnen bijdragen: Chemie, Energie, Agrifood, Life sciences & health, ICT, High Tech Systemen en Materialen (HTSM) en Watertechnologie. Deze koers sluit aan bij het in 2019 door het kabinet geformuleerde Missiegedreven innovatiebeleid, waarin thema’s als energietransitie en klimaat, voedsel, gezondheid en veiligheid centraal staan. Het is een stap in een nieuwe richting: al meer dan 45 jaar levert de NOM een bijdrage aan de versterking van de economie en werkgelegenheid. In toenemende mate voegt de NOM daar expliciet maatschappelijke impact als strategisch doel aan toe.

Het gaat goed met de NOM. Steeds meer organisaties weten de NOM te vinden, de positie in de regio versterkt en de aandeelhouders zijn bereid tot het geven van meer subsidie. Dit betekent dat de NOM kan groeien. Eén van de uitdagingen voor de komende periode is deze groei vorm te geven.

De afgelopen tijd richt de organisatie zich meer en meer op ontwikkeling van specialismen en sector focus over de drie kernactiviteiten (innoveren, internationaliseren en investeren) heen. De transities waar de NOM aan wil bijdragen, nodigen uit tot meer samenwerking in de organisatie. De NOM ontwikkelt zich hiermee tot een matrixorganisatie.

De NOM opereert in een complex stakeholderveld met een grote diversiteit aan samenwerkingspartners in het publieke en private domein. Vakmanschap, verbindingskracht en ambitie zijn de sleutels in de dienstverlening van de NOM. De organisatie bestaat uit zowel senior en ervaren professionals als jonge starters. Een mix die een informele, energieke cultuur oplevert waarin hard wordt gewerkt.

17 juni 2022


Bestuurssecretaris for Universitair Medisch Centrum Utrecht - UMCU

Work via B&C

De visie van het UMC Utrecht luidt: ‘Samen creëren we meer waarde, omdat ieder mens telt’. Het UMC Utrecht ambieert het verschil te kunnen maken in het leven van mensen door samen grenzen te verleggen en verbindingen aan te gaan. De patiënt in het zorgnetwerk staat hierbij centraal. Omdat ieder mens telt, wil het UMC Utrecht nog beter luisteren naar elke patiënt en hem, afhankelijk van de behoefte, verder helpen om zijn gezondheid te verbeteren.

Het UMC Utrecht innoveert ten dienste van patiënt en samenleving. Dit doet zij door het uitvoeren van drie kernprocessen:
1. Het zorgen voor gepersonaliseerde zorg voor iedere individuele patiënt en tegelijkertijd bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken van de zorg en de duurzaamheid van de geleverde zorg.
2. Het verbinden van ‘fundamentele’ onderzoekers met ‘toegepaste’ onderzoekers.
3. Het lokaal toepassen van kennis en vervolgens gegeneraliseerd internationaal
toepasbaar maken.

Deze kernprocessen worden uitgevoerd met de Utrechtse aanpak: het inzetten op multidisciplinariteit in zorg, onderwijs en onderzoek als basis voor innovatie. Het UMC Utrecht creëert sterke netwerken, om grensverleggend onderzoek te doen, continuïteit van en innovaties in zorg te bewerkstelligen, en om nog betere opleidingen te verzorgen.
Dit doen ze door met netwerkpartners, zowel regionaal, nationaal als internationaal, multidisciplinair samen te werken, te innoveren op de grensvlakken van kennisgebieden en door focus aan te brengen in activiteiten.

Het UMC Utrecht verlegt grenzen binnen zes speerpunten: Circulatory Health, Brain, Infection & Immunity, Cancer, Child Health en Regenerative Medicine. Deze speerpunten zijn leidend in onderzoek en in de zorg, zodat innovaties snel in de praktijk worden toegepast. Daarnaast zet het UMC Utrecht in op vernieuwing van zorg waarvoor een wettelijke taak bestaat op en op de meest complexe zorg. Nieuwe generaties zorgprofessionals worden opgeleid vanuit dezelfde visie, met extra aandacht voor interprofessioneel leren en multidisciplinair onderwijs (‘de Nieuwe Utrechtse School’).

De speerpunten versnellen de komende jaren door innovaties op een aantal medische-inhoudelijke onderwerpen, namelijk: (1) Healthy Living, (2) Biofabrication & disease modelling, (3) Molecular science & therapy, (4) Image-guided Interventions, (5)
Integrale complexe zorg voor kinderen, (6), Complexe acute zorg en (7) De Nieuwe Utrechtse School.

Hiervoor is het nodig dat de organisatie versterkt wordt. De afgelopen jaren is al flink op deze versterking ingezet en ook de komende jaren wordt onverminderd ingezet op de volgende zeven onderwerpen: (1) Dialoog met de patiënt, (2) Een fijne plek om te werken, (3) IJzersterke netwerken, (4) Data science en e-health, (5) Betaalbare en duurzame zorg, (6) Wendbare organisatie en (7) Goede huisvesting.

Voor meer informatie over het UMC Utrecht zie: www.umcutrecht.nl

Governance

Raad van toezicht
De raad van toezicht benoemt de leden van de raad van bestuur. Ook het vaststellen en toetsen van het beleid is een taak van de raad van toezicht. De raad van toezicht van het UMC Utrecht wordt benoemd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en bestaat uit 6 leden.

Raad van bestuur
Het UMC Utrecht heeft een zelfstandig bestuur en telt 4 leden. De raad van bestuur bepaalt het algehele beleid van het UMC Utrecht. Daarbij gaat het om de koers en grote lijnen, de taak en functie en de missie en de ambitie van het UMC Utrecht. Dit alles in relatie tot de ontwikkelingen in de zorgsector en de maatschappij als geheel. De raad van bestuur vertegenwoordigt het UMC Utrecht bij de overheid, de wetenschappelijke- en onderwijswereld, de media en andere belanghebbenden. Tegelijkertijd is de raad van bestuur nauw betrokken bij wat er speelt in de organisatie.

Medezeggenschap
De medewerkers van het UMC Utrecht zijn vertegenwoordigd in een ondernemingsraad (OR). De Studentenraad (SR) is i.v.m. de universitaire taak van het UMC Utrecht een wettelijk orgaan met rechten gebaseerd op de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Onderwijs en Onderzoeksraad (O&O-raad) is het orgaan voor medezeggenschap op het gebied van het universitaire onderwijs en onderzoek in het UMC Utrecht. De O&O-raad is de gemeenschappelijke vergadering van de SR (9 studenten) en een delegatie van de ondernemingsraad (9 personeelsleden met O&O profiel). De cliëntenraad (CR) adviseert de raad van bestuur bij alles dat raakt aan de belangen van patiënten van het UMC Utrecht. In het Stafconvent zijn medisch specialisten van alle vakgroepen verenigd met als doel de kwaliteit van de patiëntenzorg te bewaken. De Ledenraad, het vertegenwoordigend overlegorgaan van het Stafconvent, geeft de raad van bestuur gevraagd en ongevraagd advies over medisch-inhoudelijke ontwikkelingen en bestuurlijke zaken die daarmee verband houden. De Verpleegkundige Adviesraad (VAR) is een adviesorgaan dat door de raad van bestuur is ingesteld om - gevraagd en ongevraagd - te adviseren over zaken die de verpleegkundige zorg aangaan.

16 juni 2022


Voorzitter Raad van Toezicht for Zaans Medisch Centrum

Work via B&C

Het Zaans Medisch Centrum is hét ziekenhuis voor de inwoners van de Zaanstreek en wijde omgeving. Om nu en in de toekomst de beste zorg te kunnen blijven leveren aan de inwoners van de Zaanstreek, zet het ziekenhuis naast medische behandeling ook in op het voorkomen van klachten. Of beter gezegd, zij neemt de brede verantwoordelijkheid voor de zorg en welzijn voor haar patiënten. In het Zaans medisch Centrum wordt daarom continue gewerkt vanuit een centrale missie: ‘Samen voor een gezonde Zaanstreek.’

Er staan ruim 1.300 medewerkers, 115 medisch specialisten en 200 vrijwilligers voor de patiënten van het ziekenhuis klaar. Zij werken vanuit de kernwaarden: Samen, Ondernemend, Menselijk en Expert. Alle basisspecialismen zijn aanwezig in het ziekenhuis. Voor gespecialiseerde zorg werken zij samen met andere ziekenhuizen. De totale bedrijfsopbrengsten bedroegen in 2020 ca. € 180 miljoen.

De strategie 2019-2022 geeft het Zaans Medisch Centrum houvast en richting aan keuzes en activiteiten op het speelveld van de zorg. Op dit speelveld beweegt zij zich op de gebieden ‘Bevorderen van gezondheid’, ‘Verbinder van het netwerk’, ‘Ziekenhuiszorg dichtbij’ en ‘Toegang tot alle expertisen’. De vergrijzende bevolking en de daarbij horende stijgende zorgvragen, nieuwe behandelingen, en het oplopende personeelstekort, maken dat de zorg voor een grote uitdaging staat. Dat geldt ook voor het Zaans Medisch Centrum. Met haar strategie speelt zij in op deze veranderingen en dat maakt het ziekenhuis toekomstbestendig.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.zaansmedischcentrum.nl

Governance

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht (RvT) van het Zaans Medisch Centrum bestaat uit vijf personen. De RvT toetst of de Raad van Bestuur van het Zaans Medisch Centrum oog heeft voor de maatschappelijke functie van het ziekenhuis. Ook ziet de RvT erop toe dat het bestuur de belangen van iedereen die bij het ziekenhuis betrokken is, zorgvuldig afweegt. De Raad van Toezicht voert haar taken uit met inachtneming van de Governancecode Zorg 2022 en het reglement van de Raad van Toezicht.

Raad van Bestuur
Het Zaans Medisch Centrum kent een tweehoofdig bestuur en bestaat uit een voorzitter en een lid Raad van Bestuur (RvB). De RvB bepaalt het beleid van en is eindverantwoordelijk voor de totale organisatie. RvB doet dat in samenwerking met de RvT, het bestuur van de medische staf, het management en de adviesorganen.

Adviesgremia
De Raad van Bestuur stemt haar beleid af met het bestuur van de medische staf, het management en de adviesorganen waaronder de ondernemingsraad (OR), een Verpleegkundigen Raad (VR) en een Patiëntenraad (PTR).

Duaal Management
De besturingsfilosofie van het ziekenhuis baseert zich op duaal management op alle niveaus van de organisatie. Op strategisch niveau is dit vormgegeven in het bestuurlijk overleg (BO), een tweewekelijks overleg van RvB en medische staf (vertegenwoordigd door telkens twee leden van het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB) en de Vereniging Medisch Specialisten in Dienstverband (VMSD)). Op tactisch niveau heeft elk cluster een medisch manager die samen met de managers zorg en managers van de stafdiensten het MT van het ZMC vormen.

13 juni 2022


Bestuurder for Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Work via B&C

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) staat al meer dan 115 jaar voor veilige en vertrouwde zorg in de Drentse hoofdstad. Het ziekenhuis heeft de ambitie uitgesproken dat de Drent de gezondste en meest vitale inwoner van Nederland is. Om deze ambitie te realiseren wil het ziekenhuis in samenspraak met haar patiënten, de inwoners van Drenthe en betrokken zorgprofessionals binnen én buiten het WZA de best mogelijke zorg leveren op de juiste plek (dichtbij huis of thuis wat kan, in het ziekenhuis wat moet), inclusief het behoud van de medisch specialistische zorg in Drenthe. Daarnaast richt het ziekenhuis zich op het voorkomen dat mensen ziek worden, oftewel gezondheid bevorderen (preventie).

Op geleide van het strategisch meerjarenplan bereidt het WZA zich voor op het ziekenhuis van de toekomst, waarin zij haar rol als vertrouwde zorgverlener wil behouden en uitbouwen. Dit doet zij samen met haar medewerkers, de andere zorgaanbieders in de regio, collega-ziekenhuizen en met haar patiënten. Zij versterkt haar interne organisatie en intensiveert de samenwerking met patiënten en andere zorgverleners.

Het WZA werkt vanuit drie kernwaarden waarmee zij door de buitenwereld wordt herkend: persoonlijk, helder en verbonden. Daarnaast werkt zij vanuit drie interne kernwaarden: continu verbeteren, daadkracht en plezier. Goed werkgeverschap staat hoog in het vaandel. De cultuur van het WZA is betrokken en familiair. Ambitie, energie en samenwerken typeren de organisatie. Het ziekenhuis staat goed bekend. Bij WZA werken in totaal ca. 1.520 medewerkers. De omzet bedroeg in 2021 ruim € 157,5 miljoen.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.wza.nl.

Governance

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht houdt toezicht op de algemene gang van zaken, op het handelen van de Raad van Bestuur en op de financiële huishouding van het ziekenhuis. Daarnaast staat zij de Raad van Bestuur met name ook met raad en daad terzijde en fungeert zij als klankbord. De Raad van Toezicht benoemt de Raad van Bestuur en bestaat uit vijf personen.

Raad van Bestuur
De dagelijks leiding van het WZA is in handen van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur bestaat uit twee leden en is statutair eindverantwoordelijk voor de strategie, het beleid en de realisatie van de doelstellingen van het WZA.

Bestuursteam
Het bestuursteam bestaat uit beide leden van de raad van bestuur, de voorzitter en vicevoorzitter van het stafconvent en vanaf 2023 ook uit de voorzitter van de verpleegkundige staf en wordt ondersteund door de secretaris raad van bestuur. Een van de leden van de Raad van Bestuur is voorzitter van het bestuursteam.

Managementteam
Het managementteam (MT) ondersteunt de Raad van Bestuur met raad en daad. De bestuurssecretaris is voorzitter van het MT. Het MT heeft in totaal 11 leden.

Medezeggenschap en adviesorganen
Vereniging medische staf
De vereniging medische staf WZA heeft tot doel als forum te fungeren voor leden, een goede geneeskundige zorg te bevorderen en de belangen van de leden te behartigen. De vereniging medische staf benoemt een stafbestuur; het stafconvent.

Verpleegkundige Staf
De Verpleegkundige Staf (VS) bestaat uit zeven leden met verschillende verpleegkundige achtergronden. De VS oefent invloed uit op het ziekenhuisbeleid door gevraagd en ongevraagd advies te geven aan de raad van bestuur. Daarbij is het bewaken en optimaliseren van de kwaliteit en veiligheid van de verpleegkundige zorg een prioriteit.

Cliëntenraad
Het WZA heeft een cliëntenraad. Deze raad functioneert op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ).

Ondernemingsraad
Conform de Wet op de Ondernemingsraden heeft het WZA een democratisch gekozen ondernemingsraad, bestaande uit vijftien personen uit diverse geledingen van de organisatie.

13 juni 2022


Directeur William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering, profiel bedrijfsvoering for Partners voor Jeugd

Work via B&C

Partners voor Jeugd is een landelijk samenwerkingsverband van organisaties die actief zijn in de jeugdbescherming, jeugdreclassering en jeugdhulp in gezinsvormen, te weten William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering, William Schrikker Gezinsvormen en De Jeugd- & Gezinsbeschermers. De organisatie zet zich in om kwetsbare kinderen en jongeren te beschermen en te versterken, zodat zij veilig en kansrijk kunnen opgroeien. Partners voor Jeugd verricht hiervoor verschillende activiteiten, zowel voor kinderen, jongeren als de ouders. De organisatie is de spil tussen de gemeente en de cliënt. Altijd gericht op het zo snel mogelijk organiseren van de juiste zorg en de juiste plek voor de cliënt. De organisatie heeft ca. 1.500 medewerkers en ruim 12.000 cliënten. De omzet bedroeg in 2020 ruim € 130,5 miljoen.

Missie en visie

Integrale ondersteuning van gezinnen en jongeren
Het kind staat centraal in het handelen van alle professionals binnen Partners voor Jeugd. Elk kind heeft het recht om zich te ontwikkelen en op te groeien in een veilige omgeving. Als daarbij problemen ontstaan, al dan niet als gevolg van een beperking bij het kind of bij (één van) hun ouders, dan bieden de experts van Partners voor Jeugd hulp. Dit gebeurt in nauwe samenwerking en afstemming met het netwerk en de gemeenten. Partners voor Jeugd heeft alle specialismen voor jeugdbescherming en jeugdreclassering in huis. Ze bieden maatwerk en integrale hulpverlening in alle situaties, omdat immers elk gezin en elke situatie anders is. Ook verrichten ze activiteiten op het terrein van opvoedondersteuning, pleegzorg en gezinshuiszorg.

Betrouwbare kwaliteit
De werkmaatschappijen van Partners voor Jeugd hebben tientallen jaren ervaring in de jeugdbescherming, in de jeugdreclassering en in pleegzorg, gezinshuiszorg en opvoedondersteuning. Zowel in het gedwongen als in het vrijwillig kader. Zij bieden betrouwbare kwaliteit voor die gezinnen die het (tijdelijk) niet op eigen kracht redden. De strategie is er op gericht om kinderen zo lang mogelijk thuis te laten opgroeien, in de gezinsvorm die past bij de problematiek van het kind en zijn of haar ouders. Door samenwerking en een efficiënte bedrijfsondersteuning kunnen ze vanuit schaalvoordeel en brede inhoudelijke expertise de beschikbare middelen optimaal inzetten voor de ondersteuning van gezinnen die dat nodig hebben.

Structuur
Partners voor Jeugd is een concern en kent de volgende vier werkmaatschappijen:

 • William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering (WSS JB&JR)
 • William Schrikker Gezinsvormen (WSGV)
 • De Jeugd- & Gezinsbeschermers (DJGB)
 • Expect Jeugd expertisecentrum (EJ)
Het onderdeel Bedrijfsondersteuning (BO) is verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte ondersteuning van deze werkmaatschappijen.

De werkmaatschappijen en Bedrijfsondersteuning worden aangestuurd door directeuren, die samen het Partner Overleg vormen. Het geheel staat onder leiding van een tweehoofdige Raad van Bestuur.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.partnersvoorjeugd.nl.

William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering (WSS JB&JR)

WSS JB&JR werkt voor een bijzondere doelgroep. Zij biedt hulp en ondersteuning aan kinderen met een licht verstandelijke beperking of chronische ziekte en kinderen van ouders met een beperking. Bij veel van haar cliënten is er sprake van een complexe problematiek. Een beperking is immers levenslang en heeft gevolgen op alle leefgebieden. Het gaat om thuissituaties waar ernstige opvoedproblemen zijn ontstaan. Of waar een jongere in aanraking is gekomen met het jeugdstrafrecht. De hulpvraag en de hulp vereisen maatwerk. Voor elke hulpvraag vanuit de cliënt en gemeenten wil WSS JB&JR er zijn als het moet.

WSS JB&JR is een gecertificeerde instelling die in elke regio gespecialiseerde jeugdzorg verzorgt. Dit betreft zowel de uitvoering van vrijwillige begeleiding als de maatregelen in het kader van ondertoezichtstelling, voogdij en jeugdreclassering.

Bij WSS JB&JR werken in totaal ongeveer 800 medewerkers, waarvan het merendeel ambulant hulpverlener is. De omzet van WSS JB&JR bedroeg in 2021 € 88 miljoen.

WSS JB&JR wordt aangestuurd door een driehoofdige directie. Twee van de huidige directeuren maken binnenkort de overstap naar een andere rol buiten de organisatie, waardoor er twee vacatures ontstaan. Deze twee directeuren zijn samen met de collega-directeur, Harriet Poot, integraal verantwoordelijk voor de aansturing van gehele werkmaatschappij. De drie directeuren hebben daarbij ieder hun eigen werkgebied/cluster (Noord-, Midden of Zuid-Nederland) en een eigen inhoudelijke portefeuille. Deze portefeuilleverdeling valt kort uiteen te zetten in de drie volgende profielen:
1. Profiel zorginhoudelijk
2. Profiel bedrijfsvoering
3. Profiel HR / arbeidsmarktbeleid

In dit profiel gaan wij verder in op de positie van directeur met profiel bedrijfsvoering. Gelijktijdig zijn wij op zoek naar een kandidaat voor de positie van directeur met een van de andere profielen. De definitieve verdeling in werkgebieden en portefeuilles is in onderling overleg nader te bepalen.

2 juni 2022


Bestuurder for Flevoziekenhuis

Work via B&C

Organisatie

Het Flevoziekenhuis ligt in het centrum van Almere en biedt voor het sterk groeiende Almere en de provincie Flevoland een breed spectrum aan medisch specialistische zorg. Het ziekenhuis heeft een Intensive Care en een SEH (spoedeisende hulp). Het Flevoziekenhuis is een opleidingsziekenhuis, waar de medisch specialisten, verpleegkundigen en ondersteuners van de toekomst worden opgeleid. Het bestaansrecht, de missie van het Flevoziekenhuis is om waarde voor de (toekomstige) patiënten te creëren door altijd én samen te streven naar gezondheidswinst en kwaliteit van leven, in alle fasen van het leven. De waarden van het Flevoziekenhuis helpen om invulling te geven aan deze missie: betrokken, betrouwbaar, flexibel en samenwerkend.

Het Flevoziekenhuis is in 1991 opgericht. Anticiperend op een flinke groei van de stad Almere heeft het Flevoziekenhuis in 2008/2009 een gefaseerde uitbreiding en verbouwing ondergaan, waarmee het ziekenhuis 3 tot 4 keer zo groot is geworden. In de periode van 2015 tot 2022 ontstond een nieuwe strategische fase, gericht op regionale samenwerking waarin het Flevoziekenhuis in een prominente rol een steeds groter en serieuzer ziekenhuis is geworden: van een klein algemeen ziekenhuis richting een middelgroot algemeen ziekenhuis, waarbij een steeds verdere specialisatie en focus plaatsvindt. Om altijd de beste zorg te kunnen (blijven) bieden brengt het ziekenhuis 'topzorg dichtbij' door uitstekend samen te werken met academische en regionale partners.

Er werken circa 2000 medewerkers bij het Flevoziekenhuis. De omzet bedroeg in 2021 circa € 230 miljoen.

Voor meer informatie over de organisatie zie:
www.flevoziekenhuis.nl.

Governance

De Raad van Toezicht van het Flevoziekenhuis bestaat uit zes leden en is een onafhankelijk orgaan dat proactief en integraal toezicht houdt op het bestuur van het ziekenhuis en op de algemene gang van zaken in de organisatie. De Raad van Toezicht adviseert de Raad van Bestuur, fungeert als klankbord en sparringpartner bij bestuurlijk strategische vraagstukken en vervult de werkgeversrol voor de Raad van Bestuur.

Het Flevoziekenhuis kent een driehoofdige Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur is statutair en integraal verantwoordelijk voor de besturing van de organisatie. Het Flevoziekenhuis past de Zorgbrede Governance Code en de Corporate Governance Code toe voor professioneel bestuur en toezicht.

Het Flevoziekenhuis kent 4 adviesorganen: de medische staf, de verpleegkundige staf, de ondernemingsraad (OR), die de belangen van de medewerkers behartigt en de cliëntenraad (CR), die de belangen van de cliënten in de regio behartigt.

Context

De Raad van Bestuur van het Flevoziekenhuis bestaat op dit moment uit een voorzitter (Anita Arts) en twee leden (Marc Seelen en Jeroen van Duren). De voorzitter Raad van Bestuur heeft aangegeven het Flevoziekenhuis per juli 2022 te zullen verlaten. De Raad van Toezicht is van mening dat op termijn een tweehoofdige Raad van Bestuur voor het Flevoziekenhuis passend is. Vanzelfsprekend met de juiste complementariteit en achtergrond om het Flevoziekenhuis te besturen in de complexe omgeving waarin zij opereert.

Marc Seelen en Jeroen van Duren zijn beiden in de zomer van 2021 als bestuurder bij het Flevoziekenhuis gestart. Er speelt op dit moment een aantal complexe dossiers in het ziekenhuis, waaronder het consolideren van de ingezette verbetering van de prestaties en verandering van de cultuur op de IC, het benutten van kansen in de acute zorgketen en het uitbouwen van de samenwerking in de regio, in het bijzonder op het gebied van veilige gegevensuitwisseling, juiste zorg op de juiste plaats en medische monitoring. Tevens spelen financiële uitdagingen en de implementatie van een nieuw EPD. Deze dossiers vragen veel bestuurlijke aandacht, waardoor is besloten dat het nu te vroeg is om het tweehoofdige model te introduceren. Gezien genoemde uitdagingen/dossiers wordt de Raad van Bestuur tijdelijk (2 - 4 jaar) uitgebreid met een derde bestuurder (COO). Het is de intentie dat Marc Seelen en Jeroen van Duren na die periode samen doorgaan als tweehoofdige Raad van Bestuur voor het Flevoziekenhuis. De Raad van Toezicht is daarom op zoek naar een kandidaat voor de positie van bestuurder voor een bepaalde periode.

25 mei 2022


Lid Raad van Toezicht for Tergooi MC

Work via B&C

Algemeen
Tergooi is een regionaal ziekenhuis met een focus op acuut klinische zorg. Het ziekenhuis bestaat uit drie locaties: Blaricum, Hilversum en een buitenpoli in Weesp. Binnen het zorgnetwerk in de regio neemt Tergooi een centrale plaats in. Tergooi richt zich in de eerste plaats op inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek. Het gebied omvat de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren. Het buitengebied betreft de gemeenten Almere, Baarn, Bunschoten, De Bilt, Soest en Stichtse Vecht. De regio Gooi en Vechtstreek kent een groot aantal ZBC’s.

Tergooi is een van de grootste werkgevers van de regio. Er werken circa 200 medisch specialisten en circa 3.000 medewerkers (1.700 fte). In zowel economisch als maatschappelijk opzicht is Tergooi daarom van onmiskenbaar belang voor de regio Gooi en Vechtstreek.

Missie
“Betekenisvol zijn voor patiënten en de regio. Vandaag en in de toekomst.”
Tergooi wil betekenisvol zijn. Een betekenisvol ziekenhuis, een betekenisvolle werkplek, een betekenisvolle partner. Tergooi wil daadwerkelijk het verschil maken. Er zijn voor wie Tergooi nodig heeft. Vanuit die drijfveer biedt Tergooi de best denkbare medisch-specialistische zorg en ondersteuning. Tergooi is het ziekenhuis waarvan patiënten zeker weten dat de kwaliteit van leven centraal staat. Tergooi heeft echt oog en aandacht voor hoe het met haar patiënten gaat en wat er voor hen belangrijk is. Dit gaat verder dan vriendelijk en gastvrij zijn: Tergooi is oprecht geïnteresseerd in de ander en intrinsiek gemotiveerd om van betekenis te zijn. Ongeacht functie en plaats in de organisatie. Deze betekenisvolle zorg verleent Tergooi met zorgpartners in de regio en daarbuiten. Tergooi werkt nauw met hen samen. Binnen en buiten de muren van het ziekenhuis.

Visie
“Zorg moet dichterbij.”
De meest betekenisvolle zorg, is zorg dichtbij de patiënt: Zorg op de Juiste Plek. De juiste plek is daar waar zorg het meest patiëntvriendelijk, effectief en efficiënt kan worden verleend. Als het moet binnen de muren van het ziekenhuis, maar als het kan ook daarbuiten, dichterbij de patiënt. Zorg op de juiste plek is niet alleen goed, maar ook hard nodig. Door verschuiving van laagcomplexe zorg van de UMC’s naar Tergooi, door de vergrijzing en door de groei van het aantal chronisch zieken neemt de druk op de faciliteiten de komende jaren enorm toe. Om bij niet groeiende zorgbudgetten aan die groeiende zorgvraag te kunnen voldoen, zal Tergooi de komende jaren versneld inzetten op zorg buiten de muren van het ziekenhuis.

Nieuwbouw
Met de komst van de nieuwbouw gaat Tergooi naar één kernziekenhuis in Hilversum. De nieuwbouwplannen hebben zowel intern als extern veel draagvlak. Om de verhuizing goed te laten verlopen zijn reeds verschillende projecten gestart. Deze projecten zijn samengebracht in het programma “Werken in Nieuw Tergooi”. Hierin participeren o.a. dertig specialisten en vele verpleegkundigen, met als doel het realiseren van de organisatorische en facilitaire transitie naar de nieuwbouw. Ook de ambitie van Tergooi om de zorg dichterbij te brengen hangt nauw samen met de nieuwbouw. De projecten die als doel hebben zorg te verplaatsen buiten de fysieke muren van het ziekenhuis zijn samengebracht in het andere strategische programma: Zorg Dichterbij.

Thema’s
De belangrijkste thema’s waar Tergooi op dit moment mee bezig is zijn:
1) Bouwen aan Nieuw Tergooi (BaNT)

 • De nieuwbouw wordt met de dag meer werkelijkheid (BaT)
 • Werkprocessen worden ontworpen en geïmplementeerd (WiNT)
2) Passende organisatie in de nieuwbouw (Sturing & Organisatie)
3) Invulling van de visie (Zorg Dichterbij)
4) Toekomstbestendige en passende Acute zorg (werkgroep Acute zorg)
5) Herijking van de strategie en portfolio (SiRM)

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.tergooi.nl.

Het bestuursmodel

Tergooi kent een tweehoofdig bestuur en wordt bestuurd volgens het Raad van Toezicht model. De Raad van Bestuur (RvB) is statutair en integraal verantwoordelijk voor de besturing van de organisatie.

Tergooi kent een duale sturing: naast de eindverantwoordelijke RvB is er een medisch specialistische raad met vertegenwoordigers uit de medische staf. Beide raden overleggen intensief met elkaar op bestuurlijk en strategisch niveau. De medische staf en de RvB nemen bestuurlijke besluiten gezamenlijk. Dit gebeurt in het Bestuurlijk Overleg waarin het dagelijks bestuur van de medische staf en de RvB zitting hebben.

De Raad van Toezicht (RvT) is het toezichthoudende orgaan en houdt conform statuten en reglementen toezicht op de wijze waarop de RvB de organisatie bestuurt. De RvT bestaat momenteel uit zeven leden.

Binnen de organisatie wordt gewerkt met resultaatverantwoordelijke eenheden (RVE). Deze vallen direct onder de RvB en worden duaal aangestuurd door een medisch specialist manager en een manager zorg & bedrijfsvoering. Deze specialismen en afdelingen zijn verantwoordelijk voor de resultaten en maken eigen keuzes binnen de kaders van strategie en beleid.

Tergooi kent naast de medisch specialistische raad de volgende advies-/ medezeggenschapsorganen: de verpleegkundige raad (VR), die de belangen vanuit de verpleegkundige zorg behartigt, de ondernemingsraad (OR), die de belangen van de medewerkers behartigt en de cliëntenraad (CR), die de belangen van de cliënten in de regio behartigt.

11 mei 2022


Bestuurder for Dianet

Work via B&C

Dianet is een privaatrechtelijke stichting en behoort als zelfstandig dialysecentrum tot de categorale ziekenhuizen. De statutaire hoofdvestiging bevindt zich in Utrecht. Dianet bestaat uit twee dialysecentra locaties in Utrecht (logistiek in Lunetten en een dialysecentrum naast het Diakonessenhuis) en in Amsterdam (2 afdelingen in het Amsterdam UMC). Thuishemodialyse vindt plaats in vrijwel heel Nederland, zowel bij de patiënt thuis als in zogenaamde Dianet-hubs.

Missie
Dianet verbetert de kwaliteit van het leven van mensen die geraakt worden door nierfalen en moeten dialyseren. Vanuit geregisseerd partnerschap verbindt zij expertise en professionaliteit aan de eigen regie en capaciteiten van zowel de patiënt als de directe (gezins)omgeving. Zo biedt zij duurzaam passende zorg.

Visie
Dianet is de aangewezen organisatie om dialyse, op veilige en passende wijze, te verplaatsen naar de thuissituatie. Dit doet zij vanuit het solide fundament van de dialysecentra in Amsterdam en Utrecht waar respectievelijk academische dialysezorg en operational excellence centraal staan. Hiervoor gaat zij duurzame samenwerkingsrelaties aan met nefrologen en ziekenhuizen voor wie zij de natuurlijke professionele partner is op het gebied van thuisdialyse. Dianet empowert zowel de patiënten als medewerkers en innoveert haar dienstverlening om de kwaliteit van het leven van de patiënt en zijn leefomgeving maximaal te bevorderen. Dianet levert topzorg tegen concurrerende en kostendekkende tarieven. Voor de gepassioneerde en professionele medewerkers binnen Dianet is zij een aantrekkelijke werkgever en biedt zij de beste werkomgeving.

Kernwaarden
De kernwaarden die Dianet wil benadrukken in het kader van de strategische opdracht zijn: respectvol, verantwoordelijk, deskundig en innovatief.

Resultaatverantwoordelijke eenheid (RVE)
Dianet telt drie resultaat verantwoordelijke eenheden: Oost (locatie Utrecht), West (locatie Amsterdam) en thuisdialyse (locatie Utrecht). Het primaire proces is leidend binnen de RVE’s. Aan het hoofd van elke RVE staat een medisch directeur, die samen met de directeur zorg de eenheid aanstuurt. De medisch directeur is primair aanspreekpunt voor de medisch inhoudelijke zorg. De directeur zorg is verantwoordelijk voor de zorgprocessen.

Bij Dianet werken in totaal ca. 260 fte medewerkers. De omzet bedraagt in 2021 ca. € 38 miljoen.

Voor meer informatie over de organisatie zie www.dianet.nl.

Governance

Raad van Bestuur
Het dagelijks bestuur van Dianet is in handen van de eenhoofdige Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur is eindverantwoordelijk voor de strategie, het beleid, de financiën en de realisatie van de organisatiedoelstellingen van Dianet.

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht (RvT) van Dianet bestaat uit 5 leden en houdt toezicht op de voorbereiding en uitvoering van het beleid van Dianet. Daarnaast houdt de RvT toezicht op de bedrijfsvoering door de Raad van Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Dianet. De RvT adviseert de Raad van Bestuur van Dianet en functioneert als klankbord.

Directieteam
Het directieteam (DT) is het hoogste overlegorgaan. Het DT bestaat uit de bestuurder, de drie medisch directeuren, waarvan er één kwaliteit en veiligheid in portefeuille heeft, de directeur bedrijfsvoering en de directeur zorg.

Adviesgremia
Dianet kent een ondernemingsraad (OR), een cliëntenraad, verpleegkundige staf en de medische staf.

 • De OR is de zelfstandige vertegenwoordiging van de medewerkers en voert overleg met de bestuurder over het goed functioneren van de organisatie.
 • De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle patiënten van Dianet. Zij toetst de beleidsvoornemens van de organisatie vanuit het patiëntenperspectief en heeft een adviserende rol. Daarnaast heeft zij op onderdelen een instemmingsrecht. In de cliëntenraad hebben patiënten (of partners van patiënten) van Dianet zitting.
 • De verpleegkundige staf (Brede raad) geeft gevraagd en ongevraagd advies over zaken betreffende de kwaliteit van verpleegkundige zorg.
 • De medische staf adviseert de Raad van Bestuur gevraagd en ongevraagd over onderwerpen die de specialisten aangaan zoals de strategische keuzes van de organisatie, de organisatie en de kwaliteit van de zorgverlening, de veiligheid van patiënten, de opleiding voor professionals en wetenschappelijk onderzoek.

14 april 2022


Directeur-bestuurder for KNGF Geleidehonden

Work via B&C

KNGF Geleidehonden is in 1935 opgericht. Sindsdien heeft de organisatie duizenden honden opgeleid en daarmee de levens van veel mensen ingrijpend veranderd. Het is de missie van KNGF Geleidehonden om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een professioneel opgeleide hond. Een geleidehond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid en opent daarmee werelden.

Sinds de oprichting van KNGF Geleidehonden ligt de focus op het trainen van blinden-geleidehonden. De afgelopen jaren zijn de ervaring, kennis en kunde op het snijvlak van hond en handicap ook beschikbaar gemaakt voor mensen met andere beperkingen. Zo leidt de organisatie naast blindegeleidehonden ook assistentie- en buddyhonden op voor mensen in een rolstoel, personen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en kinderen met autisme.

Samengevat houdt KNGF Geleidehonden zich bezig met:

 • Fokken van toekomstige geleidehonden.
 • Socialiseren en opvoeden van jonge honden, samen met puppypleeggezinnen.
 • Opleiden van blindengeleide-, assistentie- en buddyhonden.
 • Instructie, begeleiding, advies en nazorg bieden aan de mensen die een geleidehond krijgen.
 • Geleidehondeninstructeurs opleiden.
 • Fondsenwerving en voorlichting.
 • Belangen behartigen van cliënten.
KNGF Geleidehonden is een stichting en erkend als goed doel. De organisatie krijgt als aanbieder van zorg een klein deel van de kosten van sommige honden vergoed van de zorgverzekeraars. Voor het overgrote deel moet zij een beroep doen op de steun en sympathie van filantropische partners; de honderden vrijwilligers en duizenden mensen die de organisatie financieel steunen. Kenmerkende elementen in de organisatiecultuur zijn een grote maatschappelijke gedrevenheid, inhoudelijke passie en betrokkenheid bij de dieren.

Bij KNGF Geleidehonden werken ruim 100 professionals. Zij werken vanuit de kernwaarden: samenwerken, klantgericht en resultaatgericht. Jaarlijks levert KNGF Geleidehonden ruim 100 combinaties (hond/cliënt) af, in totaal zijn er momenteel 750 combinaties actief. KNGF Geleidehonden is financieel een gezonde organisatie.

Voor meer informatie over KNGF Geleidehonden zie: www.geleidehond.nl.

Governance

KNGF Geleidehonden wordt aangestuurd door een eenhoofdige statutaire directie. De directeur-bestuurder is verantwoordelijk voor het bepalen van het beleid en de strategie en het vaststellen van de begrotingen. Daarnaast is de directeur-bestuurder verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, die deels is gedelegeerd aan de drie leden van het managementteam. Dit managementteam bestaat uit de manager Training & Zorg, de manager Bedrijfsvoering en de manager Fondsenwerving & Communicatie. De HR adviseur neemt in een adviesrol deel aan het managementteam. De directeur-bestuurder legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

De Raad van Toezicht van KNGF Geleidehonden bestaat uit zes leden en heeft tot taak toezicht te houden op het beleid en de strategie van de organisatie, de financiële situatie, en op de algemene gang van zaken bij KNGF Geleidehonden. Naast de toezichthoudende functie staat de Raad van Toezicht de directeur-bestuurder gevraagd en ongevraagd met raad en daad terzijde. De raad kent een financiële auditcommissie, een beleggingsadviescommissie en een remuneratiecommissie.

De medewerkers worden bij de directie vertegenwoordigd door een Ondernemingsraad (OR). Deze bestaat uit vijf leden.

14 april 2022


Groepscontroller for Stichting De Opbouw

Work via B&C

De Opbouw is een landelijke stichting en bestaat uit verschillende zorgorganisaties. Silverein, Prinsenstichting en Zideris. Silverein is gespecialiseerd in de ouderenzorg. Prinsentichting en Zideris bieden zorg aan mensen met een verstandelijke beperking.

Vanuit de overtuiging dat iedereen er toe doet, zet De Opbouw zich elke dag met hart en ziel in zodat mensen op eigen wijze een zinvol en liefdevol bestaan kunnen leiden. De gezamenlijke kennis, kunde en innovatiekracht zorgt dat medewerkers dat samen met de cliënt en hun verwanten mogelijk maken. De Opbouw zet haar kennis en kunde actief in voor de ontwikkeling en duurzaamheid van de zorg in de lokale, regionale en landelijke ketens.

De Opbouw werkt regionaal verspreid over de provincies Noord-Holland, Utrecht en Gelderland. Het BGO (Bestuurs- en Groepsondersteuning) is gevestigd in Utrecht en ondersteunt en faciliteert de collega’s van de zorgorganisaties op het gebied van Financiën, ICT, Inkoop & Facilitair, HR en Bouw & Vastgoed. Deze afdelingen worden aangestuurd door groepsmanagers.

De Opbouw wordt bestuurd door een tweehoofdige Raad van Bestuur, waarbij voor de positie van lid op dit moment wordt geworven. De drie zorgorganisaties worden ieder aangestuurd door een directeur, waarbij Silverein een duale directie kent. De directies zijn in collegiaal verband zowel verantwoordelijk voor het integraal management en de opgaven van de betreffende zorgorganisatie als ook voor de opgaven van de zorggroep De Opbouw als geheel. De groepscontroller maakt samen met de Raad van Bestuur en de directeuren van de zorgorganisaties deel uit van de Directieraad. Deze wordt ondersteund door de bestuurssecretaris. De groepsmanagers sluiten aan als agenda lid.

In 2020 is er een nieuw bedrijfsplan Samen Merkbaar Beter vastgesteld waarmee actief wordt ingezet op een gezamenlijk verandertraject. Dit vormt de basis en het gemeenschappelijk vertrekpunt voor veranderingen in de besturingsstructuur en cultuur bij De Opbouw en symboliseert hoe De Opbouw van strategie, besturen en organiseren naar het samen realiseren van de missie komt. Er is reeds een start gemaakt met implementatie van dit plan.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.opbouw.nl.

Uitdaging

De Opbouw staat voor de opdracht om de financiële stabiliteit en continuïteit van De Opbouw te bewaken en te bewaren. Een gestructureerde en geregisseerde P&C cyclus met objectieve analyses en geüniformeerde informatie is essentieel om te kunnen (be-) sturen. Toezichthouders en externe stakeholders eisen een geprofessionaliseerde vorm van (financiële) verantwoording. Gegeven de vergaande financiële verwevenheid van de zorginstellingen bij de externe financiering voor werkkapitaal en investeringen is dit logisch en begrijpelijk. Door het delen van bedrijfsvoering gegevens in de breedte en de daarbij per zorgorganisatie gemaakte afwegingen, wordt het mogelijk om binnen de
Directieraad van elkaar te leren en elkaar scherp te houden. Tegenvallers of verrassingen voor elkaar kunnen zo voorkomen en de voorspelbaarheid vergroot worden .

In ‘Samen Merkbaar Beter’ is een besturingsstructuur vastgelegd waarin groepscontrol een eigen en onafhankelijke positie krijgt ten overstaan van de Raad van Bestuur en de directieraad. De belangrijkste business en financial control functies binnen de organisatie komen te werken onder hiërarchische leiding van een onafhankelijke groepscontroller. De verantwoordelijkheid van de bedrijfsvoering is belegd bij de directeuren van de zorgorganisaties en de groepsmanagers van de bedrijfsvoeringsdisciplines samen gebracht in het BGO. De directeuren van de zorgorganisaties zijn verantwoordelijk voor de bedrijfsresultaten van de eigen (zorg)organisatie. Het BGO is de verzameling van gezamenlijke ondersteunende bedrijfsvoeringsdisciplines. Bij de geformuleerde ambities voor groepscontrol past dat groepscontrol ook een onafhankelijke rol en positie krijgt ten overstaan van de overige bdrijfsvoeringsdisciplines.

De opdracht is de zorgorganisaties en BGO te faciliteren in het proces van integrale besluitvorming. Voorstellen daartoe worden zowel vanuit het bedrijfseconomische als zorg- en maatschappelijke perspectief getoetst aan strategische doelen, geldende (beleids-) kaders en wet- en regelgeving. Kernvragen zijn telkens of de organisatie op koers ligt en of de gestelde doelen op een beheerste en verantwoorde c.q. doel- en rechtmatige wijze kunnen worden bereikt. Het gaat hierbij om het geheel van (consistente) belangenafweging en te maken keuzes. Deze verantwoordelijkheid gaat samen met de zorg voor een betrouwbaar (organisatie-) proces met daarin voldoende checks & balances. Groepscontrol opereert in de organisatie van hoog tot laag; op al die plekken waar vragen liggen inzake sturen en beslissen, beheersen en verantwoorden.

25 maart 2022


Manager HRM for Ziekenhuisgroep Twente

Work via B&C

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) is een ambitieus en topklinisch ziekenhuis dat, vanuit twee onderscheidende ziekenhuislocaties (Almelo en Hengelo), een breed zorgpakket biedt voor de Twentse patiënt. Daarmee heeft het ziekenhuis een belangrijke functie in de regio, maar heeft het voor verschillende specialisaties ook een bovenregionale betekenis, bijvoorbeeld op het gebied van specifieke oncologische zorg, diabetes, obesitas en geriatrische traumatologie.

Het ziekenhuis werkt samen met andere (academische) ziekenhuizen en zorgaanbieders en staat voor zorg op topklinisch niveau. Dit komt tot uiting in hoogwaardige medisch-specialistische expertise, steeds gevoed door wetenschappelijk onderzoek, onderwijs, en innovatie. Kwaliteit en veiligheid staan bij ZGT hoog in het vaandel.

Daarnaast is ZGT één van de grootste werkgevers in Twente. Ruim 3.000 gedreven medewerkers, 230 medisch specialisten en 300 vrijwilligers zetten zich dag en nacht in voor de beste zorg en dienstverlening aan hun patiënten. Het primaire verzorgingsgebied van ZGT omvat een groot deel van Noordwest- en Midden-Twente, een verzorgingsgebied van ongeveer 390.000 inwoners. Het exploitatiebudget van ZGT bedraagt ongeveer 340 miljoen (ziekenhuisbudget inclusief honoraria van medisch specialisten).

Meer informatie, waaronder het jaarverslag en de visie richting 2022 ‘Onze keuze voor de toekomst’, is te vinden op www.zgt.nl.

18 maart 2022


Manager acute zorg for Maasstad Ziekenhuis

Work via B&C

Wil jij bouwen aan een ziekenhuisorganisatie die de best mogelijk acute zorg levert, waarin de patiënt écht centraal staat? Wil jij samen met alle partners uit de keten vorm geven aan de ontwikkkelingen in het acute zorglandschap en daarmee bijdragen aan het ziekenhuis van morgen? Ben je ondernemend en innovatief en houd je van mensen inspireren, motiveren en bijeen brengen en houden? Dan is het Maasstad Ziekenhuis op zoek naar jou!

Organisatie

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis, met 600 bedden, in Rotterdam Zuid. Er werken circa 3.200 medewerkers die jaarlijks 500.000 patiënten verzorgen. De omzet bedroeg in 2020 circa € 425 miljoen. Er wordt een breed pakket aan medische zorg geboden, waarbij vrijwel elk basisspecialisme vertegenwoordigd is, en acute en topklinische zorg aangeboden wordt. Sinds 2015 is het Maasstad Ziekenhuis geaccrediteerd door de Joint Commission International (JCI); een keurmerk dat een hoge standaard aan kwaliteit en veiligheid vereist. In januari 2022 heeft het ziekenhuis dit internationale kwaliteitskeurmerk voor de derde keer behaald. Het Maasstad Ziekenhuis wil de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren, werkend vanuit de waarden: betrouwbaar, deskundig, verbindend, ambitieus en gastgericht. De cultuur is te kenmerken als ‘Rotterdams’: handen uit de mouwen en directe communicatie.

In de regio wordt samengewerkt met alle ziekenhuizen in de SRZ (Stichting Rijnmondse Ziekenhuizen) en de BeterKeten en met andere partijen zoals VVT, GGZ en de regionale huisartsen. Samen met het Ikazia ziekenhuis, het Spijkenisse Medisch Centrum en Het Van-Weel Bethesda ziekenhuis vormt het Maasstad Ziekenhuis de Coöperatie Zorg op Zuid. Het Van-Weel Bethesda ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis zijn samen eigenaar van het Spijkenisse Medisch Centrum. Het Maasstad Ziekenhuis gaat voorop om de samenwerking in de regio met alle zorgpartners te stimuleren om samen de beste zorg te leveren aan zijn patiënten.

Ook is het Maasstad Ziekenhuis lid van de Santeon groep. Binnen Santeon werken zeven topklinische ziekenhuizen open met elkaar samen met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. Iets wat de patiënt en de zorg regionaal en landelijk ten goede komt.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.maasstadziekenhuis.nl.

Omgevingsontwikkelingen acute zorg

De vergrijzing, stijgende zorgvraag, voortgaande medische ontwikkeling en het personeelstekort, plaatsen de (acute) zorg in Nederland voor grote uitdagingen. Om de acute zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te houden en kwalitatief van hoog niveau, is een herziening nodig van het acute zorglandschap. Minister Kuipers van VWS kondigde onlangs al aan de acute zorg op de schop te gaan nemen. Concentratie van IC-zorg en SEH-zorg zal de komende kabinetsperiode onderwerp van gesprek zijn. Door concentratie kan kwalitatief hoogstaande en beschikbare zorg (beter) gegarandeerd worden. Ook wordt schaars personeel optimaler ingezet.

Het Maasstad Ziekenhuis maakt onderdeel uit van de ROAZ-regio Zuidwest Nederland. Tijdens de Coronapandemie is binnen dit ROAZ- verband nauw samengewerkt met de IC’s en SEH’s van onder andere het Ikazia ziekenhuis, Franciscus Gasthuis, het IJsselland Ziekenhuis en het Erasmus MC. Deze samenwerking binnen ROAZ-verband zal in de komende tijd een meer structureel karakter krijgen, onder andere rond de schaarste aan gespecialiseerd verpleegkundig personeel op de regionale arbeidsmarkt.

Om de acute zorgketen verder te optimaliseren is in de afgelopen periode de ontwikkeling en realisatie van Spoedplein Zuid van start gegaan. Binnen het Spoedplein Zuid wordt de samenwerking met de Huisartsenpost Rijnmond verder uitgebouwd en worden (hiertoe) onder andere de SEH en het Observatorium ingrijpend verbouwd. Een naadloze integratie tussen de Huisartsenpost en de SEH is hierbij van belang.

De acute Cardiologie is een belangrijk onderdeel van de acute zorg binnen Maasstad Ziekenhuis. Voor de acute Cardiologie heeft het Maasstadziekenhuis een (supra) regionale functie. Ontwikkeling van de samenwerking met het Ikazia ziekenhuis, bijvoorbeeld door verdere concentratie en lateralisatie van de acute cardiologische zorg, draagt bij aan het borgen van toegankelijkheid en kwaliteit, en is nodig gelet op de beschikbaarheid aan gespecialiseerd personeel.

Ook de bekostiging van de acute zorg vraagt landelijk aandacht. Het Maasstad Ziekenhuis heeft onlangs voor de gehele medisch specialistische zorg een waardegedreven zorgcontract afgesloten. Hierbij betalen verzekeraars een vaste vergoeding, onafhankelijk van het aantal uitgevoerde behandelingen. Al eerder sprak het Maasstad Ziekenhuis een overeenkomstig contract af voor de acute zorg. Met de zorgverzekeraars zijn KPI’s afgesproken om kwaliteit transparant te maken en om sturing te kunnen geven. Toegankelijkheid en doorstroming zijn twee belangrijke KPI’s voor de acute zorg.

Digitalisering speelt een steeds grotere rol in de acute zorg. Ambulancediensten en SEH’s kunnen door de digitale ontwikkelingen steeds beter operationeel samenwerken en meer proactief zijn. Coaching van patiëntencategorieën gericht op preventie kan er aan bijdragen dat deze patiënten minder op de SEH hoeven komen. Digitalisering en artificial intelligence spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen van de zorg voor bijvoorbeeld de vitaal bedreigde patiënt.

18 maart 2022


Young Executive Operations for Boer & Croon

Working at B&C

Boer & Croon levert oplossingen voor managementvraagstukken met mensen die de klus klaren. Mensen die zien dat het anders of beter kan zijn er in overvloed. Mensen die het zien en doen zijn schaars.
De missie is helder: Boer & Croon levert resultaat, linksom of rechtsom en liefst sneller dan voorzien. Een oplossing op papiervolstaat nooit, de uitdaging komt pas na de analyse. Daarom selecteert Boer & Croon de beste mensen mét het vermogen om te realiseren. Slimme doeners met oog voor hun omgeving. Doen wat nodig is. Door aan het roer of in de modder te staan en door er samen op af te gaan.

9 maart 2022


Manager Control for Maasstad Ziekenhuis

Work via B&C

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis, met 600 bedden, in Rotterdam Zuid. Er werken circa 3.200 medewerkers die jaarlijks 500.000 patiënten verzorgen. De omzet bedroeg in 2020 circa € 425 miljoen. Er wordt een breed pakket aan medische zorg geboden, waarbij vrijwel elk basisspecialisme vertegenwoordigd is, en acute en topklinische zorg aangeboden wordt. Sinds 2015 is het Maasstad Ziekenhuis geaccrediteerd door de Joint Commission International (JCI); een keurmerk dat een hoge standaard aan kwaliteit en veiligheid vereist. Het ziekenhuis wil de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren, werkend vanuit de waarden: betrouwbaar, deskundig, verbindend, ambitieus en gastgericht. De cultuur is te kenmerken als ‘Rotterdams’: handen uit de mouwen en directe communicatie.

In de regio wordt samengewerkt met alle ziekenhuizen in de SRZ (Stichting Rijnmondse Ziekenhuizen) en de BeterKeten en met andere partijen zoals VVT, GGZ en de regionale huisartsen. Samen met het Ikazia ziekenhuis, het Spijkenisse Medisch Centrum en Het Van-Weel Bethesda ziekenhuis vormt het Maasstad Ziekenhuis de Coöperatie Zorg op Zuid. Het Van-Weel Bethesda ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis zijn samen eigenaar van het Spijkenisse Medisch Centrum. Het Maasstad Ziekenhuis gaat voorop om de samenwerking in de regio met alle zorgpartners te stimuleren om samen de beste zorg te leveren aan zijn patiënten.

Ook is het Maasstad Ziekenhuis lid van de Santeon groep. Binnen Santeon werken zeven topklinische ziekenhuizen open met elkaar samen met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. Iets wat de patiënt en de zorg regionaal en landelijk ten goede komt.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.maasstadziekenhuis.nl.

18 februari 2022


Voorzitter en Lid Raad van Toezicht for Stichting Oude Groninger Kerken

Work via B&C

De doelstelling van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) is het in stand houden van historische kerkgebouwen in de provincie Groningen en het bevorderen van de belangstelling hiervoor en het gebruik ervan.
De Groninger kerken zijn niet alleen waardevolle historische gebouwen, het zijn vanouds ook plaatsen van ontmoeting. Om de belangstelling voor en het gebruik van de kerken te bevorderen voert de SOGK een actief beleid op het terrein van publieksbereik en educatie.
De stichting heeft op dit moment 98 kerken, twee synagogen, 62 kerkhoven en negen (vrijstaande) torens in haar bezit.
De SOGK zorgt voor gebouwen die veelal zes, zeven of soms zelfs acht eeuwen oud zijn. Dat is niet per se een gemakkelijke opgave. In de provincie is sprake van bevolkingskrimp en vergrijzing. Aardbevingen als gevolg van gaswinning hebben veel kerken beschadigd, maar ook het veranderende klimaat heeft invloed op de staat van deze gebouwen. Het behoud van het religieus historisch erfgoed is en blijft mede daardoor een stevige uitdaging.

Het werk van de stichting wordt uitgevoerd door een team van om en nabij de 14 fte aan medewerkers in samenwerking met ruim 600 vrijwilligers. Het kantoor is gevestigd in de stad Groningen, in één van de kerken van de stichting.
De SOGK heeft een platte professionele organisatie zonder hiërarchische structuur of managementteam. De operationele taken liggen bij het team van medewerkers.
De vrijwilligers van de stichting zijn voor het grootste deel actief in de Plaatselijke Commissies die verantwoordelijk zijn voor het gebruik van de kerken.
De directeur/bestuurder is eindverantwoordelijk voor de stichting en de Raad van Toezicht vervult de statutair vastgelegde taak van toezichthouder op de uitvoering van het beleid door de directeur/bestuurder.
De jaarlijkse begroting van de stichting bedraagt gemiddeld € 5.000.000,-.

De SOGK werkt volgens de uitgangspunten van de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en de Code Inclusie en Diversiteit. Transparantie, integriteit, goede verhoudingen en een positieve maar ook kritische houding zijn voorwaarde om met elkaar tot de beoogde prestaties en doelen te komen.

Voor meer informatie over de stichting zie ook:
www.groningerkerken.nl.

17 februari 2022


Manager Facilitair Bedrijf for Gelre ziekenhuizen

Work via B&C

Gelre ziekenhuizen is een groot topklinisch ziekenhuis met locaties in Apeldoorn en Zutphen. Er werken ruim 3.500 betrokken medewerkers, van medisch specialist tot vrijwilliger, waarmee iedere dag wordt gewerkt aan een betere gezondheidszorg voor de 350.000 mensen in het verzorgingsgebied. Op deze manier is Gelre ziekenhuizen letterlijk en figuurlijk (in) het hart van de zorg in de regio. Gelre ziekenhuizen excelleert op het gebied van medisch specialistische basiszorg en vervult vanuit het STZ-profiel topklinische functies die passen bij haar unieke competenties en de vragen vanuit het zorglandschap. Door het bieden van kwalitatief hoogwaardige (medisch specialistische) vervolg-opleidingen blijft de zorgverlening ook richting de toekomst geborgd. De omzet van Gelre ziekenhuizen bedraagt circa € 390 miljoen.

Missie
“Als Gelre is het onze missie om excellente en persoonlijke zorg voor de mensen in onze regio bereikbaar en betaalbaar te houden. We bieden hiervoor medisch specialistische basiszorg en passende topklinische functies vanuit ons STZ-profiel. Door intensief samen te werken met onze partners houden we de zorg in de regio persoonlijk én doelmatig. Onze kernwaarden – persoonlijk, verbindend, energiek en ondernemend – dragen wij uit in ons werk.”

Ambitie
Gelre ziekenhuizen is ambitieus en zal de komende jaren vanuit een solide fundament gaan transformeren naar een veelzijdige (netwerk)organisatie voor persoonlijke en hoogwaardige medisch specialistische zorg. Gelre ziekenhuizen biedt haar medewerkers een inspirerende en stimulerende werkomgeving waarin veel ruimte is voor eigen initiatief, persoonlijke ontwikkeling en krachtige samenwerking. Gelre ontwikkelt zich qua cultuur en structuur richting een organisatie waar eigenaarschap en verantwoordelijkheid laag in de organisatie worden belegd. In 2019 heeft Gelre de nieuwe strategie voor de periode tot 2025 vastgesteld met als centraal thema ‘Zorg beter voor elkaar’. Onder die vlag werkt Gelre sindsdien aan de uitdaging de zorg menselijk én betaalbaar te houden.

De nieuwe strategie wordt samengevat in 4 lijnen op weg naar 2025:
1. Gelre biedt waardegedreven zorg.
2. Gelre is een belangrijke speler in een sterk georganiseerde keten in de regio.
3. Gelre brengt zorg naar de patiënt thuis.
4. Gelre biedt mensen een waardevolle werkomgeving.
Deze strategisch lijnen zijn overzichtelijk samengevat op een metrokaart met tussen- en eindstations en zijn goed geland in de organisatie.

Voor meer informatie over de organisatie zie: www.gelreziekenhuizen.nl

Context

Ontwikkelingen als de toenemende zorgvraag, krapte op de arbeidsmarkt, aanhoudende prijsdruk vanuit de zorgverzekeraars en de ambities van Gelre zelf, hebben tot gevolg dat de zorg blijvend slimmer en efficienter georganiseerd moet worden en keuzes moeten worden gemaakt. Het voorkomen, verplaatsen en vervangen van zorg zijn dan ook thema’s die als rode draad door de strategische agenda van Gelre lopen en die passen bij landelijke bewegingen als de Juiste Zorg op de Juiste Plek. In het traject locatieprofilering onderzoekt Gelre welke zorg in de toekomst op welke locatie geleverd zal (blijven) worden. Het streven is om blijvend te investeren in het ziekenhuis, om ook in de toekomst kwalitatief goede specialistische zorg kunnen blijven bieden aan de inwoners van de regio.

Deze ontwikkelingen hebben ook belangrijke gevolgen voor het vastgoed en de huisvesting van Gelre Ziekenhuizen. De vastgoed- en huisvestingsplanen moeten verder uitgewerkt en herijkt worden en passen bij de visie en toekomstbestendigheid van de organisatie. Op locatie Apeldoorn zal nieuwbouw worden gepleegd, die in 2029 gereed moet zijn. Verduurzaming is een belangrijke opgave.

15 februari 2022


Directeur Den Haag Werkt for Gemeente Den Haag

Work via B&C

De Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)

De dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten (SZW) van de gemeente Den Haag werkt met ongeveer 4.000 medewerkers en een groot aantal externe partners aan een inclusieve arbeidsmarkt in een schuldenzorgvrij Den Haag. De dienst biedt een vangnet voor ruim 100.000 burgers in de stad met als doel het creëren van bestaanszekerheid en het bieden van een perspectief zodat men naar vermogen mee kan doen in de samenleving. Het is daarmee verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet, Wet sociale werkvoorziening, schuldhulpverlening en het gemeentelijk minimabeleid.
De dienst SZW bestaat uit een drietal directies: Inkomen, Participatie en Voorzieningen (IPV), Dienstverlening en Kwaliteit (D&K) en Den Haag Werkt (DHW).

De directie DHW is op 1 januari 2020 gestart vanuit een bundeling van het werkgeversservicepunt en de sociale werkvoorziening en staat voor een ‘Werk- en ontwikkelkans voor iedereen’. Kandidaten worden ondersteund met het ontwikkelen van vaardigheden en het wegnemen van belemmeringen voor het verkrijgen en behouden van werk. Werkgevers en sociaal ondernemers worden ondersteund bij het invullen van inclusief werkgeverschap en/of de invulling van social return. Ook kunnen bedrijven opdrachten bij DHW uitbesteden of een deel van het productieproces door mensen van DHW laten uitvoeren. Dit alles staat ten dienste van de centrale opdracht van DHW: ‘Zoveel mogelijk mensen aan het werk bij zo gewoon mogelijke werkgevers, in een zo gewoon mogelijke baan tegen een zo gewoon mogelijk loon’.

Het creëren en realiseren van een degelijk vangnet voor sociale werkgelegenheid is een belangrijk thema voor de Gemeente Den Haag. De Gemeenteraad en wethouders zijn nauw betrokken. De bevlogenheid van de Dienst is groot en opereert in een dynamische context. Deze setting geeft ruimte voor vernieuwing en integrale samenwerking in het hele domein. Initiatieven als de “STIP-banen” zijn daar voorbeeld van.

Voor meer informatie over Den Haag Werkt zie ook: www.denhaag.nl.

De organisatie


De Dienst SZW wordt gezamenlijk aangestuurd door Algemeen Directeur Fred Dukel en de directeuren van de drietal directies. De directie werkt vanuit het leiderschapsmodel van de 5 R-en: een goede Relatie, een heldere Richting, passende Ruimte, heldere afspraken over Rekenschap en gezamenlijke Reflectie.

Den Haag Werkt bestaat uit drie domeinen, die elk worden aangestuurd door een domeinmanager:

 • Domein Instroom & Arbeidsontwikkeling: gericht op het “werkfit” maken
 • Domein Werkgeversdienstverlening: ondersteunt en adviseert bedrijven rondom het plaatsen van kandidaten
 • Domein Werk in Opdracht: biedt een beschermende werkomgeving aan mensen die dat (nog) nodig hebben
De Afdeling Strategisch Accountmanagement, verbindt contacten tussen de interne organisatie en externe stakeholders.

Den Haag Werkt voert haar opgave uit in een dynamische omgeving, politiek-bestuurlijk maar ook in relatie tot de arbeidsmarkt. Dit vraagt om wendbaarheid, flexibiliteit en verbindend vermogen en een heldere koers. De pandemie en de maatregelen als ook de ontwikkelingen rondom de Energieacademie hebben grote impact gehad op de opbouw van de nieuwe organisatie. Daarnaast wacht een tijd van nieuwe ontwikkeling met nieuwe wetgeving vanuit het landelijke coalitieakkoord, een nieuw college en nieuw beleid. Vanaf nu zal de focus liggen op het goed borgen van de veranderingen, de verdere opbouw van de organisatie en het implementeren van nieuw ontwikkelde dienstverlening. Met als doel om deze, binnen de budgettaire kaders en in goede samenwerking met interne en externe partners, maximaal uit te voeren.

15 februari 2022, Den Haag