Close

The CFO Community is made up of seven highly experienced (interim) managers: Hein Breekveldt, Arjan Kaaks, Harmen Peters, Sjoerd Schaafsma, Bert Schouws, Rogier van Veenendaal and Auke van der Meer.

Format afbeeldingen Insights 1

Basis optimaliseren

De ervaring van onze interim CFO draagt bij aan het optimaliseren van de financiële basis optimaliseert, ziet kansen en weten tegenspoed te keren. Het zijn de experts die aandeelhouders en financiële analisten op professionele wijze informeren en de weg kennen in de wereld van financiën en accountancy. De interim CFO komt ook in beeld als de bedrijfssituatie ervaring en expertise vraagt die intern niet aanwezig is. Denk daarbij aan een reorganisatie, een fusie of een overname. Of omdat de onderneming onstuimig groeit of juist in zwaar weer verkeert.

CFO Community

De CFO-community van Boer & Croon bestaat uit een aantal zeer ervaren financiële professionals die verschillende (interim-) posities hebben vervuld bij uiteenlopende organisaties. Iedere professional heeft daarnaast een specifiek specialisme, bijvoorbeeld Private Equity, M&A, IT & Data en financieringen.

De CFO Community van Boer&Croon bestaat uit zeven zeer ervaren (interim) bestuurders: Hein Breekveldt, Arjan Kaaks, Harmen Peters, Sjoerd Schaafsma, Bert Schouws, Rogier van Veenendaal en Auke van der Meer. Wat ons kenmerkt is onze effectieve werkwijze: snel analyseren en direct verbeteringen doorvoeren. Want de financiële gezondheid en slagvaardigheid van onze klanten staat voorop. Onze CFO-community werkt nauw samen met de experts van onze Finance & Technology Solution. Zo is er altijd de juiste expertise en mankracht beschikbaar om direct in te zetten.

THE CFO COMMUNITY

Our CFO Community works closely with the experts from our Finance & Technology Solution. The CFO Community is made up of interim CFOs who have experience in both permanent and interim CFO positions. This community is the flexible shell that can be mobilised for wherever expertise and manpower are needed. Consider Finance Managers, Business Controllers, Register Controllers and Register Accountants. Lastly, where necessary, we also work closely with a number of niche players (specialists), software vendors and implementation partners in order to achieve the best possible result for your issues.

Would you like to know more?

Meer weten over de interim CFO Community? Neem contact op met Eelco Koehoorn.

Waarom een interim CFO?

Waarom een interim CFO inschakelen?

De belangrijkste reden om een interim CFO in te schakelen is de behoefte aan extra ervaring en expertise tijdens een reorganisatie of na een fusie of overname. De juiste expert doet meer dan alleen lopende zaken waarnemen. Hij of zij is in staat om direct leiderschap te tonen en de juiste beslissingen te nemen die nodig zijn voor de continuïteit van de financiële prestaties van de onderneming.

Een ander voordeel van een interim CFO is dat deze een grote verscheidenheid aan ondernemingen van binnen heeft gezien met elk een andere financiële structuur en vorm van rapporteren. Met die schat aan ervaring ziet de interim CFO snel verbeterpunten binnen een onderneming en weet deze zelfstandig door te voeren. Bovendien hebben zij met diverse accountantskantoren gewerkt en kennen de ins en outs van financiële verslaggeving.

Een ‘Startup’ die nog niet toe is aan een vaste CFO kan met juiste interim CFO alvast een solide financiële structuur neerzetten en de basis leggen voor een betrouwbare financiële verslaglegging aan het Management Team, de aandeelhouders en externe accountants.

Overstap naar vaste CFO

Overstap naar interim


Voor snelgroeiende Startups, waar de CEO tot nu toe de financiële zaken heeft geregeld, kan de aanstelling van een interim CFO een goede manier zijn om te bekijken of de organisatie klaar is voor een vaste CFO. De CEO heeft meer tijd voor andere zaken en de ervaren interim CFO kan de financiële structuur inrichten waarmee de groei van de onderneming kan worden zeker gesteld. Na een testperiode kan worden geëvalueerd wat de toegevoegde waarde van Interim CFO is geweest en eventueel worden overgegaan tot het aanstellen van een vaste CFO.


Het aanstellen van een Interim CFO kan ook in andere gevallen interessanter zijn dan het aanstellen van een vaste CFO. Er hoeft immers niet te worden onderhandeld over zaken als een aandelenpakket of opties, zoals meestal het geval is bij een vaste aanstelling.