Close

Invoer 364358

Image00008 1

Verandering is een onvermijdelijk onderdeel van de groei en ontwikkeling van elke organisatie, al kan het managen van verandering complex en overweldigend zijn. Onze aanpak stelt organisaties middels een gestructureerd raamwerk in staat om verandering effectief te navigeren en draagvlak te creëren onder medewerkers. De People Excellence solution helpt bij het begeleiden van veranderingen in de structuur, doelstellingen, processen of technologieën van een organisatie. Dit omvat het implementeren van strategieën om de veranderingen te bewerkstelligen, te beheersen en mensen te helpen zich aan de nieuwe situatie aan te passen.


Projectmanagement vs. Change Management

Voor een succesvolle implementatie van een verandertraject, moeten projectmanagement en change management hand in hand gaan. Projectmanagement focust zich op de technische kant van de verandering, denk aan: ontwerp, mijlpalenplannen, business cases, werkstromen en voortgangsrapportages. Voor de menselijke kant is change management nodig. Hiermee wordt op individueel en teamniveau de beweging van de huidige toekomstige situatie begeleid, zodat de nieuwe oplossing wordt omarmd, overgenomen en effectief gebruikt. Een gestructureerde change management-aanpak – in combinatie met goed projectmanagement – vergroot de kans op een succesvolle implementatie en zorgt voor een betere return on investment, door:

 • Een snellere adoptie van de verandering (op tijd & binnen budget)
 • Het beter beklijven van verandering (het gewenste resultaat wordt bereikt)
 • Een meer gemotiveerd werknemersbestand (bevlogen en productieve medewerkers)

Methodologie

Bij Change Management maken wij gebruik van Prosci, een van de meest gebruikte change managementmethodologieën ter wereld, gebaseerd op meer dan 25 jaar onderzoek.

De Prosci-methodologie bestaat uit drie hoofdcomponenten:
1. PCT Model: een eenvoudig maar krachtig raamwerk voor het identificeren en beoordelen van de belangrijkste aspecten van elk succesvol veranderingsproject;
2. ADKAR Model: een zeer effectief model dat de vijf bouwstenen of "elementen" beschrijft die een individu moet bereiken om een verandering tot stand te brengen.
3. Prosci 3-fasen proces: een gestructureerd, flexibel kader voor een gestructureerde aanpak van verandering voor de organisatie, ondersteund door een geavanceerde toolkit.

De hands-on change support vanuit onze People Excellence solution geeft sturing aan het veranderproces, versnelt de implementatie en vergroot de kans op een succesvolle verandering. We vervullen een sturende en faciliterende rol in het veranderproces, door

 • Directieleden en projectleider(s) te ondersteunen om het veranderproces in goede banen te leiden;​
 • Veranderstrategieën en veranderplannen te ontwikkelen en te implementeren;
 • Het coördineren van trainingen die onderdeel zijn van de transitie naar de gewenste nieuwe situatie;​
 • Het opzetten van een (verander)communicatieplan;​
 • Veranderbereidheid in de organisatie te monitoren en waar nodig interventies te plegen; ​
 • Proactief en reactief weerstand te managen;​
 • Sponsoren, ambassadeurs en management bij hun rol in het veranderproces te ondersteunen; ​
 • Projecten vanuit een veranderkundig perspectief te evalueren en proactief de learnings te delen binnen de organisatie.

Contact

Neem contact op met Haico Spijkerboer (Partner Operations), Dennis van Hattem (Partner Operations) of Tycho ten Brink (Senior Manager People Excellence) voor een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden te bespreken.