Data analytics crash course met PON Datalab

Geschreven door Manager Anthonie Weller

Met Boer en Croon hebben we dit jaar het genoegen gehad Kevin Haver en Ralf de Haan van het PON Datalab te verwelkomen op ons kantoor. Het doel van de sessie was een combinatie van inspiratie, theorie en voorbeeld cases van het gebruik van Data Analytics op projecten.

 

Kevin en Ralf werken bij het PON Datalab en zijn actief in data gedreven projecten voor merken binnen de PON portefeuille. De projecten variëren van lead generation tot mobility network analysis en stock optimization. Hiermee worden significante verbeteringen behaald en nieuwe inzichten verkregen voor ontwikkelingen bij PON.

Na een korte crash course in de theorie van data analytics met uitleg over deep learning, machine learning en artificial intelligence, zijn we ingegaan op het daadwerkelijk implementeren van data gedreven transformaties op opdrachten. Hierin is data alléén nooit de oplossing; het is altijd een combinatie van cultuur, gedrag, strategie, processen en modellen.

Om succesvol een digitale transformatie te realiseren is het van belang om de verschillende factoren in kaart te brengen die cruciaal zijn voor een succesvol proces. Zie het figuur hieronder voor deze verschillende factoren:

Bij Boer & Croon zien we bijvoorbeeld op diverse opdrachten bij klanten grote kansen in het (beter) gebruik maken van beschikbare data. Samen met klanten kijken we naar mogelijkheden en vertalen we dit naar directe oplossingen en verbeteringen en realiseren we dit.

Wil jij informatie over welke impact wij voor jouw organisatie kunnen realiseren? Neem dan contact met onze Finance & Technology experts Johan Traa, Kirsten Ariesen-Bakker of Manager Anthonie Weller.

 

 

 

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.