Een dag meelopen met Young Executive Marike Schilderman

Hoe ziet een opdracht van een Young Executive er nou precies uit? Met welke taken ben je bezig en hoe ziet een dag in je werkweek eruit? Na 4 maanden intern bij Boer & Croon op kantoor te hebben gewerkt, was ook ik wel benieuwd waar naar het antwoord op deze vragen. Tijd voor een dag meelopen dus, gelukkig zag Young Executive Marike dat ook wel zitten.

 

Euro Pool System
Marike werkt sinds begin januari bij Euro Pool System. Euro Pool System is de grootste logistieke dienstverlener in Europa voor herbruikbare standaardverpakkingen zoals kratten. De herbruikbare kratten zijn de standaard in de keten voor verse en verpakte levensmiddelen. Hierbij gaat het dus bijvoorbeeld om de kratjes die je kent van de supermarkt voor appels of bloemkool. Deze kratjes worden door Euro Pool verhuurd aan boeren en die op hun beurt weer aan supermarkten, waarna ze aan het einde van de rit weer terugkomen. Een ogenschijnlijk simpel product waarbij een grote logistieke operatie komt kijken.

Van post it’s naar een nieuwe software systeem
Voor Euro Pool werkt Marike samen met haar opdrachtgever en team van 60 medewerkers aan de implementatie van een nieuw softwaresysteem voor het beheren van al deze kratjes. Aangezien Europool in heel Europa actief is komt hier heel wat bij kijken. Het eerste wat dan ook opvalt als je het kantoor binnen komt zijn enorme wanden vol met post-it’s. Op deze manier wordt in verschillende work flows het hele proces in kaart gebracht en bijgehouden hoe de teams ervoor staan. Hier ligt ook één van de verantwoordelijkheden van Marike, hoewel zij niet de inhoud van de nieuwe software in hoeft te duiken, houdt ze zich wel bezig met het overzicht over het gehele proces en zorgt ze dat issues snel kunnen worden opgepakt.

‘Hoe een opdracht er precies uit gaan zien merk je eigenlijk pas na de eerste weken’
Gedurende dag kan ik aansluiten bij verschillende meetings, zoals de stand up tijdens de lunch waar het hele team een update krijgt. Tussendoor vertelt Marike over haar ervaringen hier, maar ook over andere opdrachten die ze heeft gedaan. Geen enkele opdracht is hetzelfde, waar bij Euro Pool een focus ligt op proces en programmamanagement heeft ze in het verleden ook weleens een adviesopdracht gedaan. Hoe een klus er precies uit gaat zien weet je als je start bijna nooit. Juist in de eerste weken wordt duidelijk wat wel en niet tot je taken zal gaan behoren en hoe jij je eigen opdracht vormgeeft. Samen kijken we daarom vandaag ook nog een keer naar haar opdrachtplan: voor mij een mooie manier om te zien met welke verschillende zaken ze zich bezighoudt.

Aan het einde van de dag kan met een heleboel nieuwe informatie naar huis. Deze meeloopdag is mij in ieder geval goed bevallen, dus als het even kan ga ik binnenkort ook nog bij een andere Young Executive langs. Wil jij zelf ook ervaren hoe het is om aan het werk te zijn als Young Executive? Meld je dan aan voor ons Talent Event op 29 en 30 maart.

              

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.