Co-generation Award

In 2015 heeft Boer & Croon Management voor het eerst in Nederland de “Co-generation Award” georganiseerd. Een prijs voor de organisatie die het best gebruikmaakt van de kracht van de samenwerking tussen generaties.

Dagelijks heeft Boer & Croon te maken met de dynamiek tussen generaties door de samenwerking die haar eigen Executive Managers en Young Executives ervaren bij hun opdrachtgevers. Met het eigen palet aan generaties heeft Boer & Croon veel kennis verworven ten aanzien van de toegevoegde waarde die generatie-overschrijdende samenwerking kan hebben.

Dit inspireerde Boer & Croon als ervaringsdeskundige in dit vakgebied om in 2015 deze nieuwe prijs in het leven te roepen. Een prijs die de nadruk legt op organisaties waar constructieve samenwerking tussen ervaren leiders en jong talent zich nu al bewijst.

Active Cues, een bedrijf dat spellen ontwikkelt voor groepen met een zorgbehoefte, heeft de Co-generation Award in 2015 gewonnen.

De Co-generation Award 2016-2017 is gewonnen door Stichting Blikveruimers. Stichting Blikveruimers is een stichting die de ambitie heeft om diversiteit te creëren binnen Raden van Toezicht in Nederland. Klik hier voor meer informatie over de finale en uitreiking van de Co-generation Award 2016-2017.

 

170116 Uitreiking Co-generation Award 2016-2017

 

 

 

Co-generation Award - vierkant(alleen logo)

 

 

De finalisten van 2016-2017

NRGValue Retail Nederland B.V.

NRGValue Retail Nederland B.V. is een uitstekend voorbeeld van generaties die met elkaar samenwerken en aanvullen. De taak die dit team moest volbrengen was de totstandbrenging van een soepele transitie, waarbij in een zo kort mogelijk tijdsbestek alle Esso-tankstations heropend moesten worden onder de NRGValue-vlag. Dankzij de mooie samenwerking tussen de jonge en oude generatie en met hulp van Esso-medewerkers is de Change in Control (CiC) zeer succesvol en in een recordtijd volbracht.

Royal Ahrend

Binnen Royal Ahrend draagt men uit dat het samenbrengen van jong en oud leidt tot kennisoverdracht en vernieuwing. Mede ingegeven door technologische ontwikkelingen veranderen organisaties steeds sneller. Royal Ahrend is zich hier bewust van en weet dat de jongere generatie deze verandering in gaat luiden in samenwerking met de oudere generatie. Een organisatie dient zich enigszins kwetsbaar op te stellen om deze "1 jong + 1 oud = 3" gedachte te realiseren, maar iedere dag plukken ze de vruchten van deze samenwerking.

Stichting Blikverruimers

Blikverruimers is op 12 juli 2016 opgericht en heeft nu al een aantal mooie resultaten behaald. 11 jonge talenten doorlopen een 8 maanden langdurige Academie waarin ze intensief leren en samenwerken met bestuurders en toezichthouders van oudere generaties. Hun doel is om generatie-overschrijdende samenwerking te faciliteren binnen raden van toezicht en commissarissen in het bedrijfsleven en bij maatschappelijke organisaties. Ze hebben de ambitie om diversiteit te creëren binnen Raden van Toezicht in Nederland, omdat ze geloven dat meer diversiteit leidt tot beter toezicht.

Stichting Blikverruimers wint de Boer & Croon Co-generation Award 2016-2017
Stichting Blikverruimers, een stichting die de ambitie heeft om diversiteit te creëren binnen Raden van Toezicht in Nederland, heeft de Boer & Croon Co-generation Award 2016-2017 gewonnen. Met deze award wil Boer & Croon de...

lees meer

Finalisten Co-generation Award 2016 zijn bekend
Co-generation Award 2016 De finalisten van de Boer & Croon Co-generation Award 2016 zijn bekend. De finalisten zijn NRGValue, Royal Ahrend en Stichting Blikverruimers. Op 16 januari a.s. vindt de finale en uitreiking plaats tijdens...

lees meer

Wie kunnen zich aanmelden voor de Co-generation Award?

 

Deze Award gaat naar de organisatie die het best gebruik maakt van de kracht van de samenwerking tussen generaties en daar de meerwaarde van kan aantonen.

Hoeveel ruimte krijgt jong talent in uw organisatie? Kan uw organisatie de meerwaarde van samenwerking tussen bewezen leiderschap en jong talent aantonen? Heeft u mooie voorbeelden van co-generatie in uw organisatie of in uw omgeving?

Als u of organisaties in uw omgeving generatie-overschrijdende samenwerking zichtbaar willen maken, nodigen wij u uit om zo’n project, team of afdeling aan te melden voor de Co-generation Award 2016. De winnaar wordt beloond met exposure in het brede netwerk van Boer & Croon, een publicatie en een teamactiviteit.

Video

Spelregels en aanmelding

 • Uw organisatie heeft affiniteit met generatie-overschrijdende samenwerking;
 • Uw organisatie heeft een aantoonbare koppeling tussen ervaring en talent in een management samenwerking;
 • U kunt maximaal drie projecten per organisatie aanmelden, hiervan gaat maximaal één project door naar de volgende ronde;
 • Er werken minimaal 10 medewerkers in uw organisatie;
 • U heeft een concreet voorbeeld van een succesvolle samenwerking.

De diverse rondes:

Ronde 1: Inschrijving

Aanmelding van de case middels het volgende formulier.

Uw aanmelding wordt beoordeeld door experts binnen dit vakgebied.

De organisaties met de beste case gaan door naar de volgende ronde.

 

Ronde 2: Verdieping

De kandidaten van deze ronde worden uitgenodigd om op eigen wijze een beeld te geven van hun case. Denk hierbij aan een presentatie, film, verhaal of een andere creatieve uiting.

Hierin moet minimaal naar voren komen dat het een uitgelezen samenwerking tussen diverse generaties is. De bijdrage van elke generatie dient duidelijk naar voren gebracht te worden. Tenslotte wordt gekeken naar het resultaat van de samenwerking en wat de toegevoegde waarde van het generatie-overschrijdende karakter is.

 

Ronde 3: Finale

De projectgroep van Boer & Croon komt op locatie bij de finalisten om deze te interviewen. De interviews worden door Boer & Croon opgenomen en verwerkt in een opname van maximale 5 minuten. Deze opname wordt gedeeld met de deelnemers en blijft eigendom van Boer & Croon.

Voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie van Boer & Croon komen de finalisten en een externe jury bijeen voor de finale. Deze bestaat uit het tonen en beoordelen van het beeldmateriaal en een korte pitch van 1 minuut.

De uitreiking van de Co-Generation Award vindt aansluitend plaats tijden de Nieuwjaarsreceptie. De prijs wordt uitgereikt door de directie van Boer & Croon.

De finalisten van 2015

 • Active Cues

  |

  Bij Active Cues vindt men dat iedereen moet kunnen spelen en daarom maken ze games voor de mensen die net iets meer zorg in het leven nodig hebben. De Tovertafel is hun eerste product, een speels concept voor ouderen in de midden en late fasen van dementie. De Tovertafel is een box die wordt opgehangen boven een tafel en die hierop interactieve lichtanimaties projecteert. De spellen reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren de ouderen zowel in fysieke activiteit als sociale interactie. De organisatie bestaat uit vier generaties, waarin iedere generatie een unieke bijdrage levert!
  Check voor een korte impressie en interview met Active Cues de LinkedIn button.

 • Ministerie van Defensie

  |

  De Commodore bij Defensie betrekt young professionals zoveel mogelijk bij dossiers op P&O-gebied. Op deze manier ontstaat verbinding tussen generaties en inzichten in elkaars belevingswerelden met als resultaat dat er betere producten en diensten ontstaan die toekomst vaster en breder gedragen zijn. Hij stimuleert collega’s om zich heen, ervaren bestuurders op uiteenlopende vlakken binnen de Defensietop, om zijn voorbeeld te volgen en ook (meer) gebruik te maken van de denkkracht van de jongere generatie buiten de hiërarchie om.
  Check voor een korte impressie en interview met Defensie de LinkedIn button.

 • NS Procurement

  |

  Het Programmabureau is verantwoordelijk voor een groot verbeterprogramma bij NS Procurement (de inkoopafdeling) dat als belangrijkste doelstellingen heeft: velen miljoenen besparen en het neerzetten van een World Class Procurement afdeling. Het team, dat bestaat uit verschillende generaties, gaat op een gelijkwaardige en respectvolle manier met elkaar om en zien vooral overeenkomsten, bijvoorbeeld de humor, in plaats van (generatie)verschillen. Daarbij heeft de jongere generatie een frisse blik met doorzettingsvermogen en geeft de oudere generatie het vertrouwen en de ruimte om deze inzichten en competenties te uiten. Het is dan ook echt cogeneration bij de NS!
  Check voor een korte impressie en interview met NS Procurement de LinkedIn button.

Overige diensten