Change Your Game Event - Boer & Croon

Change Your Game

Geschreven door Wendy Hensbergen.

Op donderdag 9 mei organiseerde Boer & Croon bij C. Amsterdam het ‘Change Your Game’ Event. Twee ambitieuze ondernemers, Johan Kenkhuis van SwimGym en Willem Kesteloo van Physee inspireerde deze avond het publiek door hun ervaringen en enerverende verhaal te delen. Zij zetten de branche compleet op zijn kop met hun unieke krachten.

Olympisch medaillewinnaar Johan Kenkhuis trapte deze inspirerende avond af. Deze atleet gooide na zijn zwemcarrière het roer compleet om. “Mijn droom was om de ‘olympische topsport ervaring’ naar het grote publiek brengen”, aldus Johan. Om dit te verwezenlijken richtte Johan SwimGym op: een zwembad met een olympische lengte van 50 meter en twee banen breed. Zwemmers worden, op abonnementsbasis, bij SwimGym begeleid door professionele coaches en kunnen gebruik maken van camerabeelden onder en boven water. Het is een kwalitatief alternatief voor de ambitieuze banenzwemmer en triatleet en vooral een aanvulling op de publieke zwembaden. Men hoeft zich niet druk te maken over drukte tijdens het sporten. Hierdoor zien recreatieve sporters meteen wat ze aan hun techniek kunnen verbeteren. “Men schrijft zich in voor groepslessen, via onze app om een maximum aantal zwemmers te hebben per les. Bij zwembaden is het namelijk vaak veel te druk om goed te kunnen zwemmen.” Met dit unieke concept gaat Swimgym als

gamechanger een andere richting op dan de traditionele zwembaden. Het is inmiddels het eerste renderende zwembad van Nederland. Johan’s vervolgstap? Vooral eerst in de grote steden uitbreiden. En uiteraard wordt er met een schuin oog gekeken naar het buitenland. “Londen staat hoog op mijn lijstje”, laat deze sportieve ondernemer het publiek weten.

Daarna was het woord aan Willem Kesteloo. Deze innovatieve ondernemer (en was tevens zwemmer bij SwimGym) is geïnspireerd door hele andere krachten, namelijk die van natuurkunde. “Hoe kunnen wij het zonlicht dat op onze ramen valt omzetten in energie?” Met deze vraag startte Willem zijn avontuur. Hij ontwikkelde samen met zijn studiegenoot Ferdinand Grapperhaus ‘PowerWindows’: ruiten met een transparante coating die het invallende licht omzetten in elektriciteit. Hun bedrijf PHYSEE boekt hiermee inmiddels grote successen. Van proefopstelling met 10 ramen bij de Rabobank, tot gehele een woontoren aan het IJ met 480 ramen. Willem benadrukt dat zijn succes is gekomen met vallen en opstaan. Tijdens de avond wordt het publiek getrakteerd op een foto van zijn eerste opgeleverde raam in duizend stukjes: “Als ondernemer leer je een hoop; ook hoe een klein stukje karton het verschil kan maken.” Desalniettemin laat Willem zich niet tegenhouden door tegenslagen: “Dream big, Act now”. En zo sluit hij de avond af. Voor iedereen geldt: vergeet nooit om groots te blijven dromen.

Ben jij ook ondernemend en wil je andere organisaties verder helpen met jouw passie en ideeën? Kom eens koffie drinken bij Boer & Croon om meer te ontdekken over het de functie als Manager. Neem contact op met onze afdeling Recruitment (Alissa Haasjes en Deanne Stikkelorum) via 020 – 301 40 93 of per mail via recruitment@boercroon.nl.

 

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.