Manager Operational Excellence

Managers zijn mensen die kritisch reflecteren op de organisatie waarbinnen zij werken en op hun eigen meerwaarde binnen die organisatie. Zij zijn continue op zoek naar mogelijkheden om binnen de bestaande organisatie duurzame impact te realiseren. Wanneer een organisatie er klaar voor is, laten Managers weer los. De duurzame impact weten Managers te realiseren door een succesvolle combinatie van authentiek ondernemerschap – het signaleren van kansen, en verbinding – en draagvlak genereren binnen alle lagen van de organisatie. Zij vormen de schakel tussen de strategische en operationele kant van een organisatie. In die positie ontwikkelen zij zich tot de leiders van morgen.

De functie van Manager binnen Boer & Croon is tweeledig: enerzijds werk je inhoudelijk op een project en anderzijds bouw je in een team mee om Operational Excellence als nieuwe business solution in de markt te zetten. Managers van Boer & Croon realiseren de strategie van organisaties. Dit kan in de vorm van realisatieplannen, strategische roadmaps en portfoliomanagement. Als een keuze is gemaakt ontwerp je ook de programma management organisatie om de verandering teweeg te brengen en tegelijkertijd goed te besturen. Dit doen we van binnenuit. Managers rapporteren aan de klant en zijn tijdelijk onderdeel van hun organisatie. Opdrachten duren gemiddeld 6-9 maanden en worden zelfstandig uitgevoerd. In sommige gevallen worden echter kleine teams samengesteld met meerdere collega’s van Boer & Croon – bijvoorbeeld met 1-2 Young Executives of een ervaren Interim Manager – om de klant zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Werken bij Boer & Croon betekent dat je de meeste tijd bij de klant op locatie zit. In opdrachten staat het netwerk van Boer & Croon tot je beschikking om specifieke kennis te krijgen of te sparren met een ervaringsdeskundige.

Ondernemerschap

De rol van Manager vraagt ook om ondernemerschap. Managers hebben namelijk veel vrijheid om de business unit Management Solutions verder uit te bouwen. Er zijn nu 14 Managers werkzaam bij Boer & Croon die samen met het Management besluiten welke business solutions zij verder gaan ontwikkelen, op welke sectoren zij zich willen richten, hoe ze zich gaan onderscheiden op de markt, hoe ze hun targets gaan halen en bepalen, welke begeleiding en kennis nodig is en nog veel meer. Het ondernemen en projectmatig werken worden ondersteund door een professioneel en
speciaal ontworpen Management Development traject voor de Managers waarin de rollen van manager, leider en ondernemer centraal staan. Intervisie met collega’s is ook een belangrijk onderdeel in dit MD-programma.

Wat ga je doen als Manager Operational Excellence?

Als specifiek aandachtsgebied op Operational Excellence, zul je vaker opdrachten doen op dit gebied. Hierbij ligt de focus enerzijds op de proceskant, om daar efficiëntie maatregelen te bedenken en uitvoeren, en anderzijds ligt de focus op de mensenkant om een continue verbetercultuur te realiseren door échte aandacht voor de mens (i.e. inleven in de ander, begrip tonen, luisteren en voorbeeldleiderschap op individu-, team- en managementniveau).

Profiel

Opleiding en ervaring:
• Universitaire opleiding, idealiter in bedrijfskundige, economische of technische richting;
• Minimaal 3-10 jaar werkervaring als projectmanager en/of adviseur;
• Affiniteit met Operational Excellence en/of verandertrajecten.
• Pré: Ervaring in de maakindustrie, logistiek en/of supply chain
• Pré: Certificaat Black Belt Lean Six Sigma

Competenties:
• Ondernemend: hoe vind je het om mee te bouwen aan een business unit en solution in ontwikkeling?
• Analytisch: weet jij snel informatie en processen te doorgronden om vervolgens met concrete aanbevelingen te komen?
• Coach: vind jij het leuk om werkvloer en management te ondersteunen en coachen om zodoende een continue verbetercultuur te creëren?
• Sensitief: weet jij met gevoel voor verhoudingen alle partijen mee te krijgen, zowel op mens als organisatieniveau?
• Doortastend: ben je in staat o.b.v jouw scherpe analyse ook op het juiste moment door te pakken?
• Daadkrachtig: zet jij jouw plannen direct om in actie?

Boer & Croon

Boer & Croon is hét managementbureau met decennia ervaring in leiderschap- en verandervraagstukken en in het opleiden van jong toptalent. De mens staat bij ons centraal in alle oplossingen. Daarom wordt veel geïnvesteerd in hechte netwerken, ontwikkelprogramma’s en samenwerking. Boer & Croon heeft een Interim, Executive Search, Young Executive en Manager propositie. Onze professionals, zowel jong talent als bewezen leiders, hebben allemaal als doel de klant optimaal te ondesrteunen en duurzame oplossingen te bieden.

Heb je vragen of wil je een keer koffie drinken met een van de huidige Managers, neem dan contact op met onze Adviseur HR & Recruitment Alissa Haasjes via recruitment@boercroon.nl of bel naar 020-3014093.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.