Bouwen aan de dag van morgen

Geschreven door Jeroen Beekman, Interim Manager via Boer & Croon

In 2019 werd Jeroen Beekman via Boer & Croon als Interim Manager Arbeid, Organisatie en Gezondheid geplaatst bij Gemeente Helmond. Na een voorspoedige searchperiode door Boer & Croon is inmiddels de vaste vacature ingevuld. Ellen Buisman heeft Jeroen Beekman daarin recent opgevolgd in deze rol. Hoe heeft hij zijn periode ervaren?

Hart van de samenleving

Jeroen vertelt: “Werken via Boer en Croon biedt de kans om bij verschillende organisaties in uiteenlopende sectoren aan de slag te gaan. Zelf had ik al een brede ervaring op het vlak van HR en bedrijfsvoering opgedaan in zowel de publieke als de private sector (o.a. Unigarant Verzekeringen, ProRail). Nog niet eerder had ik het genoegen om te werken als verantwoordelijke voor de portefeuille arbeid, organisatie en gezondheid (AOG) binnen een organisatie die echt in het hart van de samenleving opereert: de Gemeente Helmond.”

Complex & uitdagend

Een organisatie waar medewerkers samen met de inwoners, ondernemers en instellingen bouwen aan de toekomst van morgen met aandacht voor vandaag. Een complexe en uitdagende taak: sociaal maatschappelijke vraagstukken lopen dwars door de dienstverlening en zorg van nu. Gelijktijdig dient er aandacht te zijn voor innovaties als Smart City, voor lokaal beleid op globale uitdagingen zoals klimaatadaptatie en voor het verhogen van de veiligheid in de stad. Al deze ontwikkelingen vragen om medewerkers die voornamelijk extern georiënteerd zijn. Deze oriëntatie kan niet losstaan van de interne organisatieontwikkeling en aandacht voor de medewerkers. Juist zodat de inwoners en vele organisaties die de stad rijk is, optimaal en met plezier bediend kunnen worden.

Optimaliseren & automatiseren

“Samen met een enthousiast team AOG-ers en het managementteam heb ik mee mogen bouwen aan die organisatieontwikkeling. Dit hebben we onder andere gedaan door onze manier van werken verder te optimaliseren en waar mogelijk te automatiseren. Ik heb de organisatie en haar collega’s leren kennen als gericht op de toekomst, betrokken en sociaal. Een organisatie waar gebouwd wordt aan de dag van morgen.”, Aldus Jeroen.

Reactie

Wil je meer weten over de mogelijkheden van interim management via Boer & Croon, neem dan contact op met Ine Frings per telefoon via 06 – 47 38 67 30 of per mail via i.frings@boercroon.nl. Als partner bij Boer & Croon Executive Management helpt zij graag organisaties bij het invullen van hun topfuncties.

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.