Blog van Dicky Sijpkens

Manager bij Boer & Croon: Een combinatie van denken & doen

Een jaar na haar overstap van Transdev/Connexxion naar Boer & Croon blikt Dicky Sijpkens terug op een interessant jaar. Van stilzitten is geen sprake geweest. Op dag één van haar indiensttreding bij Boer & Croon als Manager is zij gestart als projectmanager bij schoonmaakonderneming CSU om de integratie van een grote overname in goede banen te leiden. Direct daarna is zij doorgestroomd in haar tweede Managers opdracht. Zij bekleedde de functie als Regiomanager bij thuiszorgorganisatie Tzorg waar zij verantwoordelijk was voor de zorg in Noord-Holland. Dit waren twee uitdagende rollen die goed aansloten op Sijpkens’ eerdere werkervaring én motivatie om als Manager bij Boer & Croon in te stromen.

Wat was je motivatie om als Manager bij ons in te stromen?

“Mijn motivatie om bij Boer & Croon aan de slag te gaan was de combinatie van het denken én doen bij opdrachtgevers, alsmede de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Bij Berenschot en Transdev/Connexxion heb ik zowel op strategisch als operationeel niveau gewerkt. Effectief de verbinding leggen tussen strategie en operatie is waar ik energie van krijg. Bij Boer & Croon wil ik onder andere mijn ervaring op dit snijvlak versterken door bij verschillende organisaties juist hier meerwaarde te leveren. In combinatie met het verder ontwikkelen van mijn leidinggevende vaardigheden.”, aldus Dicky. Hoe kwam dit tot uiting bij Boer & Croon? “Mijn eerste twee opdrachten voor Boer & Croon hebben mij gelijk de kans gegeven hier actief mee aan de slag te gaan. Bij CSU heb ik dit kunnen doen door aandacht te hebben voor de gevolgen van de strategische acquisitie voor de staande operationele organisatie. Het betrof een grote overname met een portefeuille van 70 opdrachtgevers en circa 2.100 medewerkers, die binnen enkele maanden in de CSU organisatie geïntegreerd dienden te worden. De impact was groot.”

Verbinding & verandering

Dicky vervolgt: “Als lijnmanager bij Tzorg krijgt het leggen van deze verbinding op een andere manier vorm. Tzorg is actief bezig om in de thuiszorgsector op een duurzame manier kwalitatief goede zorg te kunnen blijven leveren bij cliënten thuis. De sector wordt, onder meer, gekenmerkt door lage tarieven, toenemende complexiteit bij cliënten en krapte op de arbeidsmarkt. Mijn rol als regiomanager is enerzijds het meenemen van mijn team in de benodigde veranderingen om als organisatie toekomstbestendig te blijven. En anderzijds een bijdrage te leveren aan het zo vormgeven van de veranderingen, dat deze op operationeel niveau ook daadwerkelijk haalbaar en goed te implementeren zijn.”

Raad jij Boer & Croon aan andere professionals aan?

“Als ik terugblik op mijn eerste jaar biedt Boer & Croon mij precies die omgeving waarin ik echt resultaat kan leveren voor mijn opdrachtgevers, en tegelijkertijd mijn persoonlijke ontwikkeling een boost kan geven. Werken bij Boer & Croon bevalt mij dan ook erg goed. Ook het actief meebouwen aan de managers propositie van Boer & Croon geeft veel energie. We zien bijna een verdubbeling van het aantal managers het afgelopen jaar. Vanuit de markt is er veel vraag naar juist deze groep gedreven en ambitieuze professionals. Omdat zij met behoud van een frisse blik in staat zijn verandering te weeg te brengen en tegelijkertijd goed te besturen.”

Manager bij Boer & Croon worden?

Ben je geïnteresseerd in de Managerspositie bij Boer & Croon? Of heb je een vraag over de functie? Neem dan contact op met Dicky via d.sijpkens@boercroon.nl of per telefoon via 06 – 31 6 231 90 456 of uiteraard één van onze andere Boer & Croon collega’s. Lees hier meer over het functieprofiel voor de Manager positie bij Boer & Croon.

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.