Belangrijke waarden: vertrouwen, verantwoordelijkheid en de mens centraal

In februari 2017 ben ik gestart als Young Executive bij Boer & Croon. Het lijkt zoveel langer geleden. Logisch want ik ben twee opdrachten rijker en heb ruim twintig programmaonderdelen met succes afgerond.

Mijn eerste opdracht bestond uit een korte adviesklus voor een groot Nederlands bedrijf. Binnen een maand moest er een advies klaar liggen over hoe de organisatie managementtalent vast kan houden. Gezien de duur van de opdracht moest er vanaf de start een duidelijke planning en probleemschets liggen, afgestemd met de opdrachtgever. Het hielp mij om gericht data te verzamelen en sneller tot een advies te komen. Mijn adviespresentatie sloot daardoor ook goed aan bij wat de opdrachtgever nodig had; ze konden meteen met mijn advies aan de slag en mijn opdracht was een succes.

De tweede opdracht volgde direct: van april tot oktober heb ik gewerkt ik als operationeel leidinggevende en stuurde ik een groep mondige experts aan, vaak met meer dan 20 jaar ervaring. Hierin had ik een flinke uitdaging: mijn medewerkers mee nemen in een lopend verandertraject. Het is cliché, maar ik merkte dat door mezelf te blijven ik het meeste impact had als leidinggevende. Zo bleek het goed te helpen om mezelf in één-op-één gesprekken kwetsbaar op te stellen. Het is tof om te merken dat uiteindelijk ook initieel sceptische medewerkers bereid waren om mee te veranderen.

Kortom, in de afgelopen acht maanden heb ik twee opdrachten van totaal verschillende orde gedaan. Doordat ik meteen veel vertrouwen en verantwoordelijkheid krijg en in sterk verschillende omgevingen werk, is het YEM-programma tot nu toe heel leerzaam geweest. Op naar de volgende opdracht: een Raad van Bestuur ondersteunen tijdens een grote fusie!

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.