Sluit

De juiste zorg op de juiste plek

In het laatste artikel van deze reeks over regionale samenwerking gaat Maxime Gits met Annelijn Wensing- Kruger in gesprek. Annelijn is GZ-psycholoog en voorzitter van het Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie (KZcG). Annelijn vertelt hoe je met een diversiteit aan spelers binnen de gezondheidszorg regionale samenwerking opzet. Die diversiteit van organisaties leidt tot nieuwe en innovatieve ideeën voor het plaatsen van de juiste zorg op het juiste moment.

Deel 4 foto

Regionale samenwerking in de zorg

Boer & Croon werkt aan duurzame oplossingen voor de knelpunten in de gezondheidszorg. Met regionale samenwerking als belangrijkste motor voor duurzame transformatie van de zorg, en een recept voor succes om samenwerking goed in te richten. Het succes van regionale samenwerking is gebaseerd op drie pijlers:

  1. opbouwen van vertrouwen op bestuurlijk niveau
  2. het creëren van helderheid over het doel
  3. het plaatsen van de juiste mensen op het juiste moment.

In deel één, twee en drie van deze reeks bespreken we de eerste twee pijlers en een praktijkvoorbeeld. In dit vierde en laatste artikel gaat Maxime met Annelijn in gesprek over de derde pijler 'het plaatsen van de juiste mensen op het juiste moment'. Annelijn vertelt over de regionale samenwerking binnen het KZcG. Het KZcG biedt medische behandelingen en begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassen met genderincongruentie. Ze leveren zorg die de zorgvrager nodig heeft om zichzelf te kunnen zijn op het gebied van gender. Dit doet het KZcG niet alleen, maar samen met een multidisciplinair team. Dat team bestaat onder andere uit wetenschappers, zorgvragers en de netwerkpartners. Door de samenwerking leveren ze zorg op maat en dichtbij de patiënt.

Meer weten?

Benieuwd hoe KZcG de regionale samenwerking met de verscchillende spelers binnen de gezondheidszorg aangaat? Wat de lessen en valkuilen zijn? Download het PDF hieronder en lees het hele interview.

Download het pdf

Pdf

Meer te weten komen over regionale samenwerking? Lees hier deel 1: Helderheid creëren over het doel.

Lees meer

Lees hier deel 2: Praktijkvoorbeeld van HartNet Noord Nederland.

Lees meer

Lees hier deel 3: Sturen op vertrouwen in de complexiteit van jeugdzorg

Lees meer