Sluit

Supply Chain Control Tower

Een Control Tower voor de supply chain: in de logistiek een bekend begrip, alleen in allerlei soorten en maten. Ook hoe ver dit wordt doorgevoerd verschilt, en daarmee wat je ermee kunt bereiken. Boer & Croon heeft een kant-en-klare oplossing: een concreet product dat snel – en meetbaar – resultaat oplevert voor zowel organisaties als medewerkers.

Supply chain logistics

In dit artikel leest u meer over veelvoorkomende problemen en uitdagingen waar organisaties mee worstelen in hun supply chain-doelstellingen, en over het effect van verstoringen in deze keten op de business. Ook gaan we dieper in op onze use case en het maatwerk in de aanpak van Boer & Croon. Veel leesplezier, en als u geïnteresseerd bent: we gaan graag met u in gesprek!

Supply chain-doelen halen: dit kan er misgaan

Marktonderzoek (Gartner, 2017) toont aan dat topbestuurders tegen een aantal obstakels aanlopen in hun poging om supply chain-doelstellingen te realiseren. Verreweg de meeste hiervan zijn business-gerelateerd, maar sommige komen van buiten, hebben een technologische oorzaak of specifiek te maken met de supply chain zelf. In het onderstaande overzicht ziet u deze hindernissen. Voor de rode items biedt de Supply Chain Control Tower van Boer & Croon een oplossing. Herkenbaar? Lees dan vooral verder.

SCCT 1

Rumoer in de supply chain: wat zijn de gevolgen?

Neem de handelsrelatie tussen de VS en China, klimaatverandering, een dreigende recessie en groeiend tekort aan cruciale grondstoffen: het risico op verstoringen in de toeleveringsketen wordt groter en reëler. Om hier het hoofd aan te bieden, heeft u snel toegang tot informatie nodig. U wilt in één klik weten hoe het zit, zeker nu de rol van data steeds belangrijker wordt om in uw markt het verschil te maken. Implementeert u een Control Tower in uw supply chain, dan heeft u meer grip op ontwikkelingen in de keten en beheerst u snel en efficiënt de negatieve effecten van dit soort veranderingen, zowel lokaal als globaal.

SCCT 2

Resultaten van een Supply Chain Control Tower

Een recente case van Boer & Croon in de high-techsector leverde niet alleen een schat aan meetbare uitkomsten op, maar juist ook aan kwalitatieve voordelen. Denk aan een sterkere concurrentiepositie, grotere werknemerstevredenheid en meer consumentenvertrouwen – ofwel: klantloyaliteit. Uiteindelijk zorgt de Supply Chain Control Tower ervoor dat de losse schakels van de keten de toegevoegde waarde van de oplossing inzien, hiernaar handelen en zo meer business genereren. Deze resultaten laten zien dat de oplossing écht iets toevoegt voor organisaties.

SCCT 3

Zo werkt de Supply Chain Control Tower

Vanuit de Control Tower heeft u elk onderdeel van de supply chain in het vizier: van forecasting en klantwensen tot bezorging en installatie. De oplossing geeft bovendien realtime toegang tot vitale informatie. Stap voor stap traceer- en controleerbaar, zodat snelle en permanente verbetering mogelijk is.

Via het dashboard volgt u elke losse bestelling tot aan de laatste halte in de keten. Gaat er onderweg iets mis, dan is een beslissing snel genomen: u grijpt meteen in. Hierdoor werken alle ketenschakels goed samen. Dat wil zeggen: efficiënt, effectief en onbelemmerd – om uiteindelijk optimaal tegemoet te komen aan de wensen van de klant.

Behalve inzicht geven en terug kunnen kijken, voegt de Control Tower een nieuwe dimensie toe aan uw zakelijke blikveld: vooruitkijken, dankzij een scherpe en betrouwbare focus op basis van voorspellende waarden. Hierdoor kunt u (nog) beter omgaan met veranderingen in de supply chain. Dit geeft u een wezenlijk en direct merkbaar concurrentievoordeel in de vorm van blijere klanten en collega’s en betere financiële resultaten.

SCCT 4

Implementatie: de Boer & Croon-methode

We voeren de Supply Chain Control Tower gefaseerd in, altijd in goed overleg met u. Wat er in welke volgorde gebeurt, staat hieronder weergegeven. Dit stappenplan bespreken we samen, zodat duidelijk wordt wat u precies nodig heeft en tot welke fase u wilt gaan. Alle fases doorlopen is namelijk niet vereist, u kunt prima stoppen na bijvoorbeeld fase 2 of 3. Onze aanpak zorgt namelijk voor direct resultaat na elke fase, . Om onze aanpak in detail door te nemen en zeker te weten dat u een oplossing op maat krijgt, nodigen we u van harte uit om alle mogelijkheden persoonlijk te bespreken.

SCCT 5

Contact

De Supply Chain Control Tower is toepasbaar op diverse bedrijfstakken en branches, waaronder:

  • High-tech electronica
  • Maakindustrie
  • Scheepsbouw en maritieme sector
  • FMCG
  • Handel
  • Logistiek
  • Gezondheidszorg


De Control Tower verbetert uw supply chain, voegt waarde toe voor uw klanten en geeft u een voorsprong op concurrenten. Geïnteresseerd? Haico Spijkerboer, Jan Roodenburg en Pim van Asperen vertellen u graag meer!

  • Haico (Partner) per e-mail h.spijkerboer@boercroon.nl of telefoon: +31 (0) 6 31 76 36 96.
  • Jan (Associate Partner – SME) per e-mail j.roodenburg@boercroon.nl of telefoon +31 (0) 6 11 24 08 08.
  • Pim (Manager) per e-mail p.van.asperen@boercroon.nl of telefoon +31 (0) 6 15 26 30 04.