Sluit

Remote werken- is flexibel altijd beter?

Remote werken het lijkt niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. De opkomst van technologie, de behoefte aan flexibiliteit en de nadruk of efficiëntie binnen het bedrijfsleven hebben geleid tot een groeiende trend waarbij mensen vanuit huis, in een café of in een camper tijdens een rondreis door Europa aan het werk zijn. Dit remote werken brengt voordelen, zoals de eliminatie van woon-werkverkeer en meer flexibiliteit, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen, bijvoorbeeld op het gebied van werknemerstevredenheid.

Adobe Stock 588667369

Bij YESS Boer & Croon en bij Boer & Croon werken veel medewerkers hybride: bij de klant, op kantoor, thuis en soms vanuit het buitenland. Hoe zorgen wij ervoor dat we hen betrokken houden? In dit artikel delen we onze vijf manieren om ervoor te zorgen dat de werknemerstevredenheid hoog blijft in een remote werkomgeving.

 1. Duidelijke communicatie
  Het fundament van tevredenheid bij remote werken is duidelijke communicatie. Informeer werknemers over wat je van hen verwacht, zorg dat ze de deadlines kennen en een open kanaal hebben om vragen te stellen en feedback te geven. Zorg voor regelmatige virtuele contactmomenten (zoals vergaderingen) en maak gebruik van eenvoudige chatmogelijkheden om de communicatie snel en toegankelijk te houden.

 2. Flexibiliteit en autonomie
  Een van de grootste voordelen van remote werken is de vrijheid en autonomie die het biedt. Geef werknemers de ruimte om hun eigen werkschema's te beheren, zolang zij de doelstellingen bereiken. Dit versterkt het gevoel van vertrouwen en verantwoordelijkheid en verhoogt de werktevredenheid aanzienlijk.

 3. Technologische ondersteuning
  Zorg ervoor dat werknemers toegang hebben tot de juiste technologie en tools om hun werk efficiënt uit te voeren. Dit omvat software voor virtuele vergaderingen, samenwerkingsplatforms en beveiligde toegang tot bedrijfssystemen. Investeer in technologische infrastructuur om frustraties en productiviteitsproblemen te voorkomen.

 4. Team building en sociale interactie
  Hoewel remote werken fysieke afstand creëert, is het van ontzettend belangrijk om sociale interactie te behouden. Organiseer regelmatigeteambuildingactiviteiten, met een mix tussen off- en online die voor jullie werkt. Denk hierbij aan maandelijks terugkerende bijpraatmomenten, samenwerkochtenden, maar ook online spellen of virtuele koffiepauzes. Het bevorderen van een gevoel van gemeenschap en teamgeest kan werknemers helpen zich onderdeel te laten voelen van het team.

 5. Ondersteuning voor werk-privébalans
  Remote werken kan leiden tot uitdagingen bij het handhaven van een gezonde werk-privébalans. Werkgevers moeten duidelijke verwachtingen stellen met betrekking tot werktijden en aanmoedigen dat werknemers regelmatige pauzes nemen. Het aanbieden van programma’s die mentale voortgang meten en toegang tot online bronnen voor stressmanagement kunnen daarbij helpen.

In een wereld waar remote werken niet meer is weg te denken is het behouden van werknemerstevredenheid een topprioriteit. Dit kan de productiviteit en loyaliteit van werknemers positief beïnvloeden. Door duidelijke communicatie, flexibiliteit, technologische ondersteuning, teambuilding en aandacht voor de werk-privébalans te bevorderen, kunnen werkgevers een positieve en bevredigende remote werkomgeving creëren voor hun medewerkers. Dit leidt tot gelukkige, betrokken werknemers die zich blijvend inzetten.

Contact

Heb jij binnen jouw organisatie ook te maken met deze doelgroep en wil je de betrokkenheid van medewerkers versterken? Neem dan contact op met Aniek Hollanders of Tycho ten Brink, Managers bij People Excellence. .