Sluit

Ondersteuning bij het coördineren van COVID-19 testen

Een team van professionals van Boer & Croon is gestart bij het Rode Kruis om ondersteuning te bieden bij de coördinatie van testprocessen van COVID-19 en bij het nationale Bron- en Contactonderzoek. Wat komt er kijken bij het opschalen van de testprocessen? En welke impact realiseren de professionals?

Covid teststraat

COVID-19 houdt Nederland al geruime tijd in zijn greep. Mogelijk besmette mensen moeten zich zo snel mogelijk kunnen laten testen gezien de noodzaak van bestrijding, preventie en lokalisatie van het coronavirus. Vanaf 1 juni 2020 is de GGD Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR) Nederland landelijk verantwoordelijk voor het uitvoeren van deze testen. Daarnaast is zij ook verantwoordelijk voor het nationale Bron- en Contactonderzoek (BCO). Het Nederlandse Rode Kruis is één van de partijen die de GGD GHOR Nederland ondersteuning biedt bij dit onderzoek. Boer & Croon is gevraagd om met een team – bestaande uit Gwen Haayen, Eugenie van der Ven, Kevin van Hoof en Frank Kars – een tweeledig project uit te voeren.

District Rode Kruis Haaglanden

Allereerst hebben zij zich gericht op het ondersteunen van de coördinatie van de testprocessen in de veiligheidsregio Haaglanden. De focus lag hierbij niet alleen op projectmanagement, maar ook op het opstellen van een implementatieplan. Dit plan kan als blauwdruk dienen voor andere veiligheidsregio’s en kan gebruikt worden voor de succesvolle ondersteuning van de GGD GHOR Nederland bij de COVID-19 testen. Door een intensieve samenwerking hebben Gwen, Eugenie, Kevin en Frank ervoor kunnen zorgen dat het Rode Kruis Haaglanden in korte tijd de gevraagde ondersteuning aan de GGD Haaglanden kon bieden.


Het nationale Bron- en Contactonderzoek

Daarnaast heeft het Rode Kruis zich ook beschikbaar gesteld voor de ondersteuning met betrekking tot het nationale bron- en contactonderzoek. Vanuit het Rode Kruis zullen er 250 vrijwilligers worden opgeleid om tot eind 2020 ondersteuning te bieden aan dit onderzoek. Ook dit vraagstuk moest snel worden opgepakt en dat is waar het team van Boer & Croon een goede bijdrage kon leveren. Tot op heden bouwen zij mee aan het opleidingsprogramma van de BCO-medewerkers en zijn zij intensief betrokken bij het algehele projectmanagement.


Een waardevolle bijdrage

Wilt u een oplossing voor een vraagstuk binnen je organisatie hebben opgelost door een van onze professionals zoals Gwen, Eugenie, Kevin of Frank? Neem dan contact op voor meer informatie.

Neem contact op