Sluit

Management Development Boer & Croon: je schrijft je eigen verhaal

Boer & Croon werft de toptalenten van Nederland en bereidt ze voor om te opereren in de Eredivisie. Dat zijn we aan onszelf en aan onze klanten verplicht.

Management development Boer & Croon

Werken op topniveau betekent ook het voortdurend bijspijkeren van kennis en vaardigheden. Echte topmanagers blijven aan de lopende band studeren en leren van hun eigen en elkaars ervaringen. Nieuwsgierigheid is een noodzakelijke eigenschap van onze mensen. Het Management Development Programma van Boer & Croon sluit hierbij aan. We spraken met Lidia Drost (Director HR & Talent Management), Sterre de Geus (Young Executive) en met Tycho ten Brink (Manager).

Wat houdt het programma in?
Lidia: We hebben ons leiderschapsprogramma ontworpen specifiek gericht op de ontwikkeling van talent. Wij werken met diverse aanbieders die expert zijn in hun vakgebied. Binnen het leiderschapsprogramma van Krauthammer bijvoorbeeld (een van de aanbieders) werken wij met een vaste pool van trainers die optimaal betrokken zijn bij de deelnemers en de voortgang goed volgen. Iedere Young Executive heeft zijn of haar eigen uitdagingen en doelstellingen, maar de trainingen worden wel in groepsverband gevolgd. Zo kunnen de Young Executives zich spiegelen en van elkaar leren.

Onze opdrachten zijn uitdagend en medewerkers worden gelijk in het diepe gegooid met veel verantwoordelijkheid. Dat kan, maar dan is het wel een voorwaarde dat je een groot vangnet rondom die talenten organiseert. Wij geloven erin dat het toptalent van Nederland in dit vakgebied bij Boer & Croon werkt en zorgen ervoor dat al het potentieel er ook daadwerkelijk uitkomt.


Sterre: Tijdens trainingen, intervisie- en coachingsessies worden we uitgedaagd en geconfronteerd om het uiterste uit onszelf te halen. Het programma is zo ingericht dat het goed aansluit op de opdrachten die we doen. Nieuwe inzichten en tools kunnen we vaak de volgende dag al in praktijk brengen.

M Dvisual

"Wij geloven erin dat het toptalent van Nederland in dit vakgebied bij Boer & Croon werkt en zorgen ervoor dat al het potentieel er ook daadwerkelijk uitkomt."

Lidia Drost

Wat maakt het programma anders dan een traineeship?
Lidia: Bij Boer & Croon word je als Young Executive ingezet op verschillend rollen en functies bij verschillende bedrijven en in diverse sectoren. Je komt elke keer binnen in een totaal nieuwe omgeving. En je werkt dus niet alleen binnen het eigen bedrijf op projecten.

Het Management Development Programma is een reis die je maakt waarbij je andere mensen ontmoet, maar vooral jezelf. Je valt en staat weer op en ontwikkelt vaardigheden als leiderschap, ondernemerschap en projectmanagement. Na afloop heeft iemand drie jaar aan het roer gestaan van zijn of haar eigen ontwikkeling. Hierdoor beschikt iemand over zowel hard als soft skills en heeft iemand een eigen authentieke manier ontwikkeld om succesvol leiding te kunnen geven.


"Iedereen ervaart de journey op een andere manier. Wat overeenkomt is dat je wordt geconfronteerd met jezelf."

Tycho Brink

Sterre en Tycho, wat is voor jullie de toegevoegde waarde van het Management Development programma?
Tycho: Het snel doorgroeien naar rollen waar meer ervaring voor nodig is, en grotere projecten. Je begint met het leren van management-skills en vervolgens leer je bij de opdrachten veel verschillende inhoudelijke zaken waardoor je al snel heel breed inzetbaar wordt. Bij andere (grote corporate) bedrijven is dit vaak andersom. Vaak ga je daar eerst met de inhoud aan de slag en werk je in een later stadium aan je leiderschap-skills. Bij het Management Development programma van Boer & Croon begin je bij het opbouwen van management-skills en door de uitdagende en verschillende opdrachten leer je erg veel waardoor je breed inzetbaar wordt.


Sterre: Ik heb me in een hoog tempo kunnen ontwikkelen. Ik vond het ook waardevol dat ik het programma met een vaste groep van elf mensen heb doorlopen. We leerden elkaar goed kennen waardoor we elkaar goed konden uitdagen in onze ontwikkeling. Er zijn bovendien vriendschappen ontstaan. En nog iets: het helpt je te ontdekken welke professionele richting bij je past. De coaches van Boer & Croon helpen je hier ook bij.


"Ik heb me in een hoog tempo kunnen ontwikkelen. Ik vond het ook waardevol dat ik het programma met een vaste groep van elf mensen heb doorlopen. We leerden elkaar goed kennen waardoor we elkaar goed konden uitdagen in onze ontwikkeling. Er zijn bovendien vriendschappen ontstaan."

Sterre de Geus