Sluit

'Linksom of rechtsom, de klus wordt geklaard'

Karin Waasdorp maakt sinds kort deel uit van de community interim CEO en COO, van ervaren directeuren en bestuurders die zich hebben verbonden aan Boer & Croon. Haico Spijkerboer, partner bij Boer & Croon: “De komst van Karin bevestigt opnieuw dat we een interessante organisatie zijn voor ervaren CEO’s en COO’s. Wij hebben het type opdrachten in de publieke en private sectoren waar ambitieuze interimmers graag hun tanden in vastbijten.”

Adobe Stock 263790548 1

De econome Karin Waasdorp heeft een lange loopbaan bij publiek-private ondernemingen. Als programmadirecteur bij het Havenbedrijf van Amsterdam begeleidde ze 3 jaar het proces van de verzelfstandiging van de organisatie én het besluit voor de nieuwe Noordzeesluis. “Bestuurlijk politieke trajecten met heel veel stakeholders,” zo blikt Waasdorp terug op die tijd.

Onder controle

Als interim statutair directeur van Evean uit Purmerend stond ze aan het roer van deze zorginstelling met 5000 medewerkers. Op papier was de reorganisatie uitgetekend en aan Karin Waasdorp de taak om dit uit te voeren. “Ik was verder verantwoordelijk voor de portefeuille bedrijfsvoering met financiën, HRM, vastgoed, facilitair, front office en ICT. Daarbij was het ziekteverzuim bij Evean met 9% bovengemiddeld en dit moest met urgentie worden teruggedrongen. In 9 maanden tijd kregen we het onder controle tot minder dan 5%.”

Ook Apotheek Haagse Ziekenhuizen en de apothekers van het Catharina Ziekhuis hebben een beroep gedaan op haar daadkracht en expertise.


Minder loze wachturen

Nu is Karin aan de slag bij het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB) in Amsterdam als programmanager Exploitatie Flexibeler Organiseren. Een vitaal project om met automatisering en nieuwe planningssoftware de dienstregeling efficiënter te laten verlopen.

“Het doel is de dienstregeling met minder mensen en minder materiaal te laten rijden, door beter te plannen en hubs te implementeren. Chauffeurs werken nu lijngebonden. Hij of zij rijdt buslijn 1 en begint, eindigt en houdt pauze op een start- of eindpunt. Hierdoor zit er“lucht” in de diensten.

We gaan dit loskoppelen. Daarvoor wordt nu gezocht naar nieuwe locaties rond het CS. Zijn die gevonden dan krijgen chauffeurs andere dagdiensten met minder loze wachturen.” Ook werkt Karin nog aan het inrichten van een geheel geautomatiseerd depotmanagementsysteem.

In het afgelopen decennium heeft Karin steeds interim gewerkt. Nu heeft ze zich verbonden aan Boer & Croon community. “Ik vind het leuk om ergens bij te horen. Daarnaast goed om aan kennisdeling te doen met peers die gelijksoortige problematiek meemaken. Zo kunnen we ervaringen uitwisselen.”


Blijf geloven in resultaat

Karin Waasdorp heeft in haar professionele carrière veel bestuurders en managers gecoacht. Als interimmer bij Boer & Croon werkt Karin vaak aan opdrachten met Boer & Croon Managers en Young Executives. “Deze formule maakt de kwaliteit van onze dienstverlening beter. Ik vind het interessant een rol te hebben in de coaching van talent. En zo versterken we elkaar in de opdracht, maar ook daarbuiten, als vraagbaak en klankbord.”

“Boer & Croon is geen eenheidsworst”, zegt Waasdorp. “Als ik kijk naar de andere Associate Partners, dan zie ik hele uiteenlopende profielen. Pragmatisch, inhoud, gezond verstand met een goede dosis doorzettingsvermogen. Dat is wat voor mij bij Boer & Croon centraal staat.”
En daarom past deze nieuwe Associate Partner goed bij de organisatie. “Ik ben resultaatgericht: linksom of rechtsom wordt het geregeld”.