Sluit

Lidia Drost benoemd in directie Boer & Croon

Lidia Drost is per 1 september benoemd tot lid van de directie van Boer & Croon met de portefeuille HR- en talent management. Met haar komst is Lidia (36) naast Jaap Heeringa (CCO) de tweede dertiger in de directie, die verder bestaat uit Jos Zandhuis (COO) en Eelco Koehoorn (Voorzitter).

Lidia Drost Boer en Croon

Jaap Heeringa, Managing Partner Boer & Croon: “Voor de verdere groei van Boer & Croon is structurele aandacht voor HR van vitaal belang. Onze mensen zijn ons kapitaal. We weten dat alle directiebeslissingen invloed hebben op onze medewerkers en met Lidia aan tafel is geborgd dat die gevolgen direct worden meegenomen in de besluitvorming. We zijn dan ook blij dat Lidia onze uitnodiging heeft aanvaard.”

Lidia heeft Algemene Sociale Wetenschappen en Beleid- en Organisatiesociologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Voordat zij ruim vier jaar geleden bij Boer & Croon startte, werkte ze acht jaar als consultant en daarna als manager assessment & development bij HR-dienstverlener FunktieMediair.

Lidia ging in mei 2017 als Talent Manager aan de slag bij Boer & Croon. In die rol was zij mede-vormgever van de vernieuwde en succesvolle Young Executives propositie. Jonge professionals volgen een driejarig traject waarbij zij bij verschillende klanten werken en daarnaast een uitgebreid Management Development programma volgen met trainingen in soft- en hardskills, intervisie en coaching. Momenteel werken bij Boer & Croon circa 40 Young Executives. Daarnaast staat Lidia aan de basis van de groei van de Solutions van Boer & Croon waarin inmiddels ruim 30 managers, meer ervaren talent met drie tot tien jaar werkervaring, werkzaam zijn.


Lidia Drost: “Het YE-programma heeft inmiddels al veel succesvolle mensen afgeleverd. Zij groeien binnen Boer & Croon door naar managementposities of ze slaan hun vleugels uit naar andere ondernemingen en worden onze ambassadeurs of zelfs opdrachtgevers.”


“Het YE-programma start bij de selectie van de juiste mensen. We kijken niet alleen naar het IQ, EQ of de opleiding en ervaring, maar ook naar de realisatiekracht van kandidaten. We werven authentieke persoonlijkheden, sociale mensen met daadkracht én met oog en oor voor hun omgeving. De groep heeft buiten de trainingen en intervisie veel contact met elkaar. Ze delen hun ervaringen met elkaar en hebben een steile leercurve. Deze talenten pakken echt eigenaarschap over hun eigen loopbaan en ontwikkelen een sterk kompas voor hun persoonlijk leiderschap. Die snelle ontwikkeling van de individuele YE is één van de pijlers van het succes van Boer & Croon.”


Unieke Boer & Croon cultuur

Lidia benoemt drie prioriteiten in haar nieuwe rol.
“Wat onze onderneming zo uniek maakt, is onze cultuur. We hebben een zeer mondige groep mensen, die scherp en kritisch van zich laten horen. Uiteraard zijn er hiërarchische verhoudingen, maar er wordt naar iedereen geluisterd. Sterker nog, bij Boer & Croon heb je grote invloed op je werk en werkomgeving. Dat moeten we koesteren en blijvend laten terugkomen in ons leiderschap.
Ook bij de groei van de onderneming – we werken nu met ongeveer 120 interne medewerkers - moeten we ruimte houden voor die open en platte organisatiestructuur en bij de beslissingen die we maken als directie blijven stilstaan bij de gevolgen hiervan voor onze mensen en onze organisatiecultuur.”

“Waar ik trots op ben is het succes van de Young Executive propositie inclusief het unieke management development programma. Ook dat blijft natuurlijk één van mijn prioriteiten als lid van de directie. Blijvend aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers; ook voor de stafmedewerkers in de backoffice en onze partners en directors. Uitdagingen aanbieden waardoor men gemotiveerd blijft. En onze medewerkers ook op andere manieren zo goed mogelijk faciliteren om hen in staat te stellen de uitdagingen in het werk aan te gaan, met succes of om van te leren. Ook dat draagt bij aan de duurzame groei van Boer & Croon.”

“Als je dagelijks contact hebt met deze talentvolle groep dan zie je ook de commerciële mogelijkheden. Welke kwaliteiten hebben we in huis en hoe sluit dat aan bij de vraag vanuit de markt? Weten wij de juiste profielen aan ons te verbinden? Ik vind het mooi om ook op deze manier bij te kunnen dragen aan het succes van de onderneming.”

Door het behouden en bestendigen van de unieke Boer & Croon cultuur, veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers en het ontdekken van (nieuwe) commerciële mogelijkheden hoopt Lidia een wezenlijke bijdrage te leveren als directielid bij Boer & Croon.