Sluit

Leiders met lef overbruggen kennis- en cultuurkloof in de zorg

‘De Nederlandse zorg moet anders. Als we ons niet of onvoldoende aanpassen, verslechtert de toegang. Maar we kunnen ook kiezen voor een toekomstbestendige zorg met nieuwe organisatiemodellen en technologieën en leiders met lef die de kennis- en cultuurkloof overbruggen. Betere zorg kan echt, ook de komende decennia. Als we durven.’ - Anne van Herwijnen (Partner Executive Search) en Jeroen van Roon.

Artikel leiders met lef

De zorg zit vast

Het gaat Jeroen van Roon duidelijk aan het hart, maar hij moet concluderen: ‘De Nederlandse zorg zit vast. We lopen de laatste jaren evident tegen muren aan. Onder meer van de arbeidsmarkt. Alleen met lef krijgen we dat in beweging. We moeten bestaande verhoudingen meer loslaten om nieuwe een kans te geven. Gelukkig is daar ook in de politiek met minister Gezondheidszorg Ernst Kuipers aandacht voor.’ Het Integraal Zorgakkoord laat dat zien.


Samenwerking cruciaal

Veel instellingen zouden, volgens Jeroen door onderlinge taakherschikking veel doelmatiger kunnen zijn. ‘Bijvoorbeeld een oudereninstelling en een ziekenhuis die samenwerken. Of laboratoria die regionaal of met de industrie connecties aangaan. Dat vergt van individuele zorginstellingen veel flexibiliteit. Maar die moet er komen, want wat er nu is, schiet evident te kort voor de vergrijzing van komende jaren, aldus Jeroen van Roon die voordat hij (weer) voor Boer & Croon ging werken, 10 jaar werkzaam was als ziekenhuisbestuurder, eerst als CEO van het Rode Kruis Ziekenhuis, toen als CFO bij OLVG en uiteindelijk als voorzitter raad van bestuur a.i. bij bij Reinier Haga Group.


Life sciences kan zorg veel bieden

‘Het gehele zorglandschap verandert in snel tempo,‘ stelt Anne van Herwijnen. ‘Denk eens aan early diagnosis. Life style & preventie wordt steeds belangrijker, de mondige patiënt en gepersonaliseerde zorg. De kennis en expertise uit de life sciences industry kan de zorg veel bieden. Life sciences-organisaties kunnen een belangrijke rol spelen bij deze veranderingen, onder meer door nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan met ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Samenwerking is de sleutel tot het toekomstbestendig maken van onze gezondheidszorg. Aan ons de uitdaging om de mensen te vinden die dit allemaal mogelijk gaan maken.´

Anne van Herwijnen 33

Anne van Herwijnen

‘We zoeken leiders die een visie hebben die vooropgaan, samenwerking zoeken en verbinding aangaan, veiligheid en vertrouwen brengen in een team. En ook pragmatisch met beide benen in de veranderende maatschappij staan.’ Anne werkt 17 jaar in diverse managementposities in deze sector, voordat ze startte in executive search Recent heeft Anne zich aangesloten bij YESS, het Executive Search label van Boer & Croon.

Kracht in combinatie

Samenwerking. Fusies. De kracht van de synergie. Het versterkt de gezondheidszorg, maar heeft ook het vijftig jaar bestaande Boer & Croon de afgelopen jaren krachtiger gemaakt. Zo is Boer Croon toegetreden tot Aeves Groep, waarna de AB&C groep ontstond (Aeves Boer & Croon).

Aeves is met zes bestaande labels marktleider in inkoop en contractmanagement in de publieke, semi-publieke en private sector en biedt een volwaardige set dienstverlening aan, waaronder Consultancy, Detachering, Outsourcing, Executive Search en Digitale Transformatie. Een van de werkmaatschappijen is NewDawn. Deze onderneming is gespecialiseerd in Robotics Process Automation (RPA), heeft reeds diverse klanten in de gezondheidszorg en werkt onder meer van zorgverzekeraar VGZ.

Sinds 2020 is YESS onderdeel van Boer & Croon. YESS is al ruim 35 jaar een partner in executive search voor leadership posities in bedrijven in verschillende sectoren. Organisaties in transitie die op zoek zijn naar leiders met visie. Anne van Herwijnen gaat de positie van YESS en Boer & Croon in Life Sciences & Health verder ontwikkelen.