Sluit

Jort Binnerts start als Partner

Jort Binnerts treedt per 1 januari 2022 aan als Partner bij Boer & Croon. In deze rol zal hij organisaties gaan helpen bij transitie-, transformatie- en herstructureringsvraagstukken.

Jort Binnerts

Na zijn studie Bedrijfskunde aan de RUG begon Jort in 2008 zijn carrière bij Boer & Croon als Young Executive. In de drie jaren daarop doorliep hij het Young Executive Programma en ondersteunde hij klanten uit uiteenlopende sectoren met verander- en transitievraagstukken.

Hierna werkte hij een aantal jaren als zelfstandig interimmanager, met een focus op het begeleiden van bedrijfsafsplitsingen en fusies tussen ondernemingen. Vier jaar geleden werd hij benaderd door de directie van Boer & Croon om de rol van integratiemanager van vier jeugdzorg- en onderwijsinstellingen op zich te nemen, met als resultaat de vorming van iHUB. Doordat de samenwerking met Boer & Croon steeds hechter werd, was het in 2019 een logische stap om Associate Partner te worden en nu dus Partner.

Jort over zijn tijd bij iHUB: “Dit is een mooi voorbeeld van wat wij bij Boer & Croon willen doen en waar wij goed in zijn: een organisatie helpen om een grote stap voorwaarts te zetten. Dat bestaat uit allerlei kleine stapjes en komt erop neer dat je met een multidisciplinair team het traject van A naar B aflegt.”


Jort over Boer & Croon: “Vergeleken met andere consultancykantoren zit je bij Boer & Croon veel meer in de executie. Je kunt je advies ook echt uit gaan voeren en wordt daarmee verantwoordelijk voor het leveren van resultaten. Dus in plaats van het produceren van een stapel slides ga je een nieuwe structuur neerzetten of de financiële positie verbeteren. Tastbare resultaten. Daarom vind ik de term consultant niet echt toepasselijk. Je geeft immers niet alleen advies, je levert voornamelijk resultaat.”