Sluit

Sluit

Jeroen van Roon nieuwe Partner Healthcare

Jeroen van Roon is aangetreden als Partner Healthcare bij Boer & Croon. In deze rol wil hij, na tien jaar als ziekenhuisbestuurder te hebben gewerkt, zich blijven inzetten voor de gezondheidszorg van Nederland.

WEBSITE template afbeeldingen 1611 x 1049 px

Met Jeroen wordt het team van Boer & Croon uitgebreid met een ervaren ziekenhuisbestuurder. Zo werd hij in 2012 bestuursvoorzitter van het Rode Kruis Ziekenhuis. Hierna zat hij in het bestuur van het OLVG en momenteel is Jeroen interim bestuursvoorzitter bij de Reinier Haga Group (RHG). In de komende maanden zal zijn taken bij RHG geleidelijk afbouwen en overdragen.


Vanaf 2001 tot 2012 heeft hij al vanuit Boer & Croon gewerkt voor een groot aantal organisaties in de gezondheidszorg. Sindsdien voelt Jeroen zich zeer verbonden met de gezondheidszorg: “Ik ben er ongelofelijk trots op om in deze sector te mogen werken. Ik heb van binnen en van buiten gezien hoe complex de transitie is die we met zijn allen moeten doormaken, om de Nederlandse zorg tot de internationale top te laten blijven behoren. Er is nu veel kritiek op de corona-aanpak maar ik zie ook de wil om dit samen goed op te lossen. De uitdagingen zijn groot, maar de mogelijkheden zijn er ook.”


Jeroen beschouwt Boer & Croon als de ideale basis om hiermee verder te gaan. “De mensen van Boer & Croon zijn stuk voor stuk doeners, erop gericht om zaken voor elkaar te krijgen, op een manier die zowel zakelijk als mensgericht is. Boer & Croon is onderscheidend in de wijze waarop ze de sterkste teams bij elkaar brengen: door de combinatie van hun speerpunten search, interim-management en complex programma-management.


Met name de digitale transitie van de zorg is beloftevol, maar zal ook grote aanpassingen vergen binnen en tussen organisaties. Er zijn nieuwe verbindingen nodig en nieuwe organisatiemodellen. Daar wordt al heel lang veel over gesproken. Jeroen: “Boer & Croon wil helpen met de juiste mensen en middelen op het juiste moment.”