Sluit

Groei Boer & Croon executive search, Marco Nijenmanting versterkt YESS

Marco Nijenmanting versterkt per 1 juni het team van de Amsterdamse executive searcher YESS. Hij werkte hiervoor ruim drie jaar als partner bij Odgers Berntson, wereldwijd de 6e speler in executive search. Marco is benoemd tot Partner en zal zich met name richten op het invullen van operations en finance functies.

Marco Zittend01 MG3937

‘We zijn erg blij dat Marco zich weer bij ons heeft aangesloten. We kennen hem als een energieke en betrokken collega met het doorzettingsvermogen van een topatleet’, aldus Edith Koetsier, Partner bij YESS. Marco Nijenmanting (Drachten, 1983) is geen onbekende, want hij werkte van 2014 tot 2017 ook bij Yess.

Het gaat goed met YESS. In de zomer van 2020 heeft Boer & Croon het bedrijf overgenomen en de integratie van de zakelijke dienstverlener verloopt voorspoedig. Boer & Croon heeft een sterke positie in interim-management en management solutions. Met YESS – en nu met de komst van de ervaring van Marco - is de slagkracht voor executive search in de profit sector verder vergroot. Boer & Croon heeft een goede reputatie en naamsbekendheid in het Nederlandse bedrijfsleven. De Amsterdamse onderneming helpt publieke- en profit organisaties met bedrijfskundige vraagstukken over bijvoorbeeld groei van de winstgevendheid, operationele uitdagingen, finance, technologie en HR. Na de oplossing van een bedrijfskundige vraag moet ook vaak het managementteam versterkt moet worden. En dat is de expertise van YESS.

Unieke skill set

Boer & Croon levert actuele praktijkkennis uit de boardroom over strategie implementaties en transformaties. “YESS voegt hier de expertise aan toe die nodig is om de juiste persoon te selecteren”, aldus Marco. Die werkwijze is afkomstig van het toonaangevende Egon Zehnder, dat YESS in 1989 oprichtte. Marco: “Veel benoemingen in het bedrijfsleven gaan op irrationele argumenten, bijvoorbeeld op de reputatie van een persoon. Of op aanbevelingen van relaties. ‘Dit vent of vrouw moet je nemen, die kan het wel. ‘Heeft wel eens eerder met het bijltje gehakt’ wordt dan geroepen. Maar heeft de persoon nu wel de unieke skillset die nodig is om de organisatie verder te brengen? "Wij kunnen door onze jarenlange ervaring en expertise met (aankomende) topmanagers met de grootste zekerheid de juiste match maken.”

Van strategie naar leiderschap

“Organisaties hebben een strategie, die willen ergens naartoe. Groei, marktaandeel, innovatie, maatschappelijke betekenis. Voor de executie van strategie is leiderschap de doorslaggevende factor.

In zijn nieuwe functie zal de focus van Marco liggen op executive search en interim-management vraagstukken in de ‘Operations Solution’. Kennis en het netwerk bij bedrijven in deze industriële sectoren deed hij op bij Pon, JDE (Douwe Egberts) en Fairlane, waar hij vanaf 2008 bijna 4 jaar werkte. In 2014 begon hij bij YESS, om in 2017 aan de slag te gaan als Partner bij Odgers Berntsen.

Besturen is topsport

“Al tijdens mijn management traineeship bij PON koos ik voor recruitment en coaching als mijn werkveld.”, vertelt de bedrijfskundige van de Radboud Universiteit. “Ik kan hierin mijn inhoudelijke bedrijfskundige kennis en mijn interesse in drijfveren van mensen gebruiken om organisaties en personen verder te brengen en te inspireren. Het is fantastisch om na jaren te horen dat een kandidaat door mijn bemiddeling een mooie stap in zijn of haar carrière heeft gemaakt.”

De nieuwe Partner van YESS is een verdienstelijke duursporter die als teenager de keuze kon maken voor een professionele sportcarrière. “Studie en topsport, gaat in mijn ogen moeilijk samen. Of de sport of de studie leidt eronder. Ik koos voor mijn studie, met als aangenaam voordeel dat ik ook nog een biertje kon drinken tijdens mijn studietijd.” Toch liep hij een behoorlijke prijzenkast bij elkaar als semiprofessionele hardloper met een 10de plaats op de NK marathon in 2012 en finishte hij ook als 10de Nederlander op de marathon van New York.

“Mijn sport heeft mij geleerd te focussen op het doel, door te zetten en goed voor jezelf en anderen te zorgen. Ik zie deze kwaliteiten terugkomen in de hedendaagse discussies rond leiderschap, waar bestuurders willen presteren en steeds meer zoeken naar balans. Ik geniet ervan in mijn werk mijn voorliefde voor sport en leiderschap zo te kunnen combineren.”