Sluit

Een Supply Chain Control Tower stelt bedrijven in staat om tijdens COVID een stevige marktpositie te claimen

Control Towers zijn er al een tijdje, maar vaak nog binnen functionele silo’s als logistiek/distributie of in de fabriek, of in inkoop. Een Order Desk die over interne functies heen kan kijken en externe actoren zoals klanten en leveranciers daar aan kan koppelen, zorgt er voor dat zowel de eigen bedrijfsvoering als die van klanten en leveranciers veel strakker gestuurd kan worden.

Supply chain control tower

Dit kan door systemen beter te koppelen, de transitie in te zetten naar de Cloud, en applicaties en data qua structuur zo op elkaar af te stemmen zodat er sneller informatie uit elkaar getrokken kan worden. Dit zorgt voor de volgende voordelen bij henzelf en bij andere actoren in de supply chain:

  • Hogere klanttevredenheid
  • Hogere omzet en marge
  • Hogere productiviteit met lager werkkapitaal
Control Tower in artikel 02

Magic Quadrant

Tot dusver waren het complexe ketens als die van Airbus, Dassault, Hewlett Packard Enterprise en Schneider Electric die dit zelfstandig opgezet hebben, maar nu zijn de top software bedrijven als E2Open, Oracle, JDE e.d. ingesprongen en agressief hun oplossingen in de markt aan het zetten. Gartner en IDC zijn recent met een beoordeling van deze oplossingen gekomen en hebben daarbij de zogeheten ‘Magic Quadrant’ opgesteld (zie hieronder). Analyses van supply chain informatie en trend watchers hebben laten zien dat de Control Towers en de daarbij komende visibility, de beste methode is om in onzekere tijden de bedrijfsvoering te verbeteren (bv. cash flow, werkkapitaal, productiviteit, etc.) en daarmee de beste keuze is. Deze oplossing kan zelfs een reductie van 50% in de doorlooptijd teweeg brengen!


Get it done

Vooral nu is het van belang om snel te acteren en zo de klanten tevreden te stellen, maar het biedt ook kansen om juist nu een meer leidende positie in de markt in te nemen. Het is tijd om aan de slag te gaan!

Wij gaan graag met je in gesprek over deze oplossing en realiseren uw doelen met onze ‘Get it Done’-mentaliteit. Neem voor meer informatie contact op met:
  • Jan Roodenburg (Associate Partner) via j.roodenburg@boercroon.nl of +31611240808
  • Pim van Asperen (Manager) via p.van.asperen@boercroon.nl of +31650264053